Památka zavražděné holčičce Lama al-Ghamdi

Nezávazná diskuze o čemkoliv, co se nehodí jinam.
Uživatelský avatar
leonid jumper

Památka zavražděné holčičce Lama al-Ghamdi

Nový příspěvek od leonid jumper »

Populární saúdskoarabský televizní kazatel, Al-Fayhan Ghamdi brutálně zavraždil svou pětiletou dceru, protože pochyboval o jejím panenství. Pětiletá holčička utrpěla tato zranění :

-vícenásobné znásilnění
-zlomená páteř
-rozdrcená lebka
-mnohonásobné popáleniny po celém těle (měly zakrýt znásilnění)
-zlomená levá ruka
-mnohočetné zlomeniny žeber

Umírala deset měsíců

Jaký by jste čekali trest? Trest smrti? Ne – dostal pár měsíců a pokutu 950 000 Kč…
To je totiž islám – vražda vlastního dítěte či manželky není těžkým zločinem.
Nyní opět tento hrdý muslim káže v TV o „míru, lásce a islámských hodnotách“.

oběť:
Obrázek

vrah:
Obrázek



  • Lama al-Ghamdi's back was broken and she had been raped and burned
  • She died in October from her injuries after seven months in hospital
  • Her father Fayhan al-Ghamdi, a prominent Islamist preacher, admitted beating her
  • Her mother Syeda Mohammed Ali, has said she will bring a case against her ex-husband

The mother of a five-year-old Saudi girl who was tortured to death by her ‘celebrity cleric’ father, has said she wants him brought to justice.

Lama al-Ghamdi died in October having suffered multiple injuries including a crushed skull, broken ribs and left arm as well as extensive bruising.

It has been alleged that she had also been repeatedly raped and that the injuries she sustained from the sexual abuse had been burned.

It was previously reported that her father Fayhan al-Ghamdi, a prominent Islamist preacher who regularly appears on television in Saudi Arabia, had been released after paying ‘blood money’ to his ex-wife, and Lama’s mother, Syeda Mohammed Ali.

It has now emerged that Lama’s mother is bringing her own case against al-Ghamdi, who is still in prison.

‘My dear child is dead, and all I want now is justice so I can close my eyes and know she didn't die in vain,’ Syeda Mohammed Ali, told CNN, adding that her daughter was ‘brutally tortured in the most shocking ways.’

She is divorced from al-Ghamdi who is remarried and has two more children, and claims the torture happened whilst Lama was in her father’s care in March last year.

‘The state needs to even consider taking his two children from him and his wife away because I fear for their lives,’ she added.

'These are not some unfounded accusations, but everything is based on the medical examination by the hospital and the team of physicians who treated Lama when she was first admitted.'

She said al-Ghamdi had voiced concerns about five-year-old Lama's virginity.

According to the Saudi Arabian Human Rights Commission, al-Ghamdi has been imprisoned for the past eight months and that the case is still under review.

Syeda Mohammed Ali said her ex-husband has admitted to the torture and will face justice when the next hearing in the case takes place in two weeks.

Activists from the group Women to Drive said the preacher had doubted Lama's virginity and had her checked up by a medic.

Randa al-Kaleeb, a social worker from the hospital where Lama was admitted, said the girl's back was broken and that she had been repeatedly raped and her injuries burned.

It was reported that al-Ghamdi agreed to pay £31,000 ($50,000) in blood money, a fact denied by Lama's mother who says al-Ghamdi did not rape Lama.

Activists say under Islamic laws a father cannot be executed for murdering his children. Husbands can also not be executed for murdering their wives, the group say.

Three Saudi activists, including Manal al-Sharif, who started the women's right to drive campaign, have raised objections to the case as it highlights the urgent need for legislation to protect women and children from domestic abuse.

Manal al-Sharif has launched a campaign on Twitter using the hashtag 'Ana Lama', which is translated as I am Lama, calling for an improvement on the judicial treatment of women and children.

Local reports say public anger in Saudi Arabia is also growing and authorities have said they will create a 24-hour hotline to take calls about child abuse.
Uživatelský avatar
simgiran
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Příspěvky: 1276
Dal: 472 poděkování
Dostal: 567 poděkování

Re: Památka zavražděné holčičce Lama al-Ghamdi

Nový příspěvek od simgiran »

Islámu je podobně jako křesťanství mnoho forem. Říkat "tohle je islám" nemá moc dobrý smysl. U křesťanství máme na jedné straně velmi liberální církve, na druhou stranu fundamentalisty typu Westboro Baptists Church, se kterými většina křesťanů nechce mít nic společného. Všechny tvrdí, že vychází z Bible. A u žádné asi nebude problém najít část Bible, která by souhlasila s některými jejich názory a část Bible, se kterou by byly v rozporu. Korán jsem nečetl, nicméně je dost možné, že bude mít jak hezké části, tak pro naši civilizaci naprosto nepřijatelné části. Podle toho, co jsem slyšel, bych ho rozhodně nedoporučil jako zdroj morálky, snad jen jako knihu k pochopení muslimského světa. V každém případě existují velmi odlišné skupiny muslimů. Náboženství se vyvíjí a někdy se hodně odpoutá od náboženských textů, které stály na jeho počátku, bohužel tyto texty jsou kolikrát přesto vyzdvihovány jako jediný zdroj daného náboženského systému. To považuji za hrozbu.

Čin je to každopádně mimořádně odporný a trest ve srovnání s ním směšný.
Tito uživatelé poděkovali autorovi simgiran za příspěvek:
Kuba
Uživatelský avatar
ksoft

Re: Památka zavražděné holčičce Lama al-Ghamdi

Nový příspěvek od ksoft »

Trest smrti bez dizkusie a to verejna poprava obesenim. A pred tym mučenie take ako zažila to dievčatko.
Ja už nemam zlutovanie nad ludmi.
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Památka zavražděné holčičce Lama al-Ghamdi

Nový příspěvek od Jednorozec »

Nedovedu si momentálně představit adekvátní trest za něco tak strašného. Navíc v tomto případě nejde mluvit o trestu, ale o pomstě, protože trest má "vychovávat", co byste mu chtěli provést, aby pochopil jak strašnou věc provedl a začal toho skutečně litovat? Mučit ho stejně jako to dítě?
Uživatelský avatar
leonid jumper

proč jsem sem dal ty příspěvky ze světa islámu

Nový příspěvek od leonid jumper »

Já jsem sem tyto tři příspěvky dal proto, abych tak trochu varoval před před tím, co má tendenci se sem šířit. Před islamismem. Jen vysvětlím: Islám = náboženství; islamismus = politický a společenský systém, kde islám proniká úplně do všeho. V takovém světě, kde platí tzv. právo šaría (prastarý právní systém vycházející z koránu) podobné případy dopadají, tak, jak dopadají. Indoktrinace isamismem je tam natolik silná, že kromě pár osvícených jedinců lidé berou diskriminaci žen a dětí jako naprosto přirozenou. Zde je hlavním problémem zoufalý nedostatek sekulárního vzdělání. Velká většina lidí v životě navštěvuje pouze náboženské školy, kde se nenaučí kromě čtení a psaní nic pořádného. Proto z islámského světa pochází tak málo význačných vědců, filosofů a pod.

Nemysleme si, že praxe vynucených dětských nevěst je doménou Saúdské Arábie, Afghánistánu a podobných zemí. I v zemích se silnou muslinskou komunitou (Velká Británie, Francie, Belgie) již mohou šaría soudy rozhodovat o občanskoprávních věcech, např. kolem manželství. Proto je tam tolerováno mnohoženství, bití žen a podobná zvěrstva. U nás toto dosud nefunguje, ale islamisté by si to moc přáli a velmi se o to snaží. Pokud by byli zaregistrováni jako řádné náboženství, směli by učit na státních školách, oddávat podle svých pravidel a jinak prosazovat právo šaría. Muslimové v ČR jsou indoktrinováni a financováni převážně ze Saúdské Arábie, kde je kulturně-politické prostředí skutečně odporné.

Zásadní rozdíl mezi křesťanstvím a islámem je v tom, že křesťanství od temného středověku přešlo reformací, osvícenstvím a podobně a dnes je tolik výkladů bible, kolik je křesťanů. Též ve většině zemí došlo k odluce církve od státu. Ne tam v islámských zemích. Korán je postavený tak, že nepřipouští vývoj. diskuzi a výklad, nepřipouští nějakou reformaci. Proto jakákoli snaha o reformaci islámu selhává (i když věřím, že existuje). Je to jako kdybychom se my řídili církevním a světským právem někde ze 13. století.

Tímto nechci říci, že jsem xenofob. Nevadí mi žít s cizinci, pokud tito respektují kulturní tradice mé země a nemají tendenci vnucovat mi ty své. Islám projevuje nulový respekt ke svému okolí. Já proto projevuji nulový respekt vůči jemu.
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: proč jsem sem dal ty příspěvky ze světa islámu

Nový příspěvek od Jednorozec »

Ono je třeba si uvědomit, proč tomu tak, je a jestli na tom třeba taky nemáme svůj podíl. Řídit se pravidly z ranného středověku je extrém, ke kterému se uchylují obvykle lidé v extrémních situacích. Dává jim jistotu v životě o kterou je připravilo jejich okolí. Proto se tomuto jevu daří v uzavřených komunitách mezi vyloučeným a chudými obyvateli atd. Výjimku tvoří právě arabské emiráty, kde je to jeden z nástrojů umožňující ponechat si kontrolu nad zdroji z ropy.

Přitom ve středověku to byl často právě islám, který byl mnohem tolerantnější než křesťanství, kam utíkalo mnoho učenců a kde se uchovaly a rozvinuly vědomosti z dob antiky.....
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jednorozec za příspěvek:
Kuba
Uživatelský avatar
leonid jumper

Re: proč jsem sem dal ty příspěvky ze světa islámu

Nový příspěvek od leonid jumper »

To máš pravdu, jenže postupně došlo ke stále silnějšímu pronikání islámu do všech oblastí života, takže se každý již dopředu třásl (a třese) aby proboha neudělal něco proti islámu. To tyto země dovedlo k dnešní zaostalosti.
Uživatelský avatar
ksoft

Re: proč jsem sem dal ty příspěvky ze světa islámu

Nový příspěvek od ksoft »

Som proti ubližovaniu žien a deti takže ak tieto praktiky nehodlaju napravit budem odsudzovat islam.
Čital som koran len zo zaijmavosti ale to čo tam je popisane to je hrozne. Tolko nasilia vražd ako koho zabit, ako kto bude potrestany a aka smrt ho postihne ak neurobi čo mu prikažu atd... no proste hnus.
Uživatelský avatar
Kuba
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Doma
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 13
ve věku do: 26
Příspěvky: 1484
Dal: 360 poděkování
Dostal: 288 poděkování

Re: proč jsem sem dal ty příspěvky ze světa islámu

Nový příspěvek od Kuba »

ksoft píše:Čital som koran len zo zaijmavosti ale to čo tam je popisane to je hrozne. Tolko nasilia vražd ako koho zabit, ako kto bude potrestany a aka smrt ho postihne ak neurobi čo mu prikažu atd... no proste hnus.
Zvláštní. Podobný pocit jsem já měl z některých částí bible. :)

Myslím, že samo o sobě to moc nevypovídá, důležité spíš je, k nakolik extrémnímu výkladu koránu či bible se který jednotlivec přikloní.
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
Uživatelský avatar
leonid jumper

Re: proč jsem sem dal ty příspěvky ze světa islámu

Nový příspěvek od leonid jumper »

Kuba píše: Zvláštní. Podobný pocit jsem já měl z některých částí bible. :)

Myslím, že samo o sobě to moc nevypovídá, důležité spíš je, k nakolik extrémnímu výkladu koránu či bible se který jednotlivec přikloní.
Jasně, souhlasím. jenže základní rozdíl je v tom, že ty krvavé pasáže ze Starého zákona dnes bere vážně možná pár naprosto pošahaných ortodoxních rabínů, které nikdo nebere vážně ani v Izraeli. Ale těch, kdo žerou korán i s chlupama jsou bohužel miliony.
Uživatelský avatar
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Příspěvky: 7971
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: proč jsem sem dal ty příspěvky ze světa islámu

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Pro mě je rozdíl mezi křesťanstvím a islámem v tom, jak je praktikovali jejich první příznivci. První křesťané včetně Ježíše byli jednoznačně naprosto mírumilovní a nechávali se křižovat a žrát lvy. Pak se to samozřejmě zkazilo až na (nebo možná i pod) úroveň toho nejhoršího islámu. Ale pořád bylo něco dobrého, k čemu se šlo případně vrátit, a někteří křesťané se k tomu nakonec skutečně vrátili.

U islámu naopak byl vrah a válečník již sám Mohamed, který dobyl arabský poloostrov. O generaci později byla dobyta celá západní Asie a severovýchodní Afrika a o další století později sahala muslimská říše od Pyrenejí k Indu. Tady nejde říct, že na začátku stála dobrá myšlenka, kterou následující generace zkazily a nepochopily. Myšlenka byla špatná již na počátku, neexistuje nic dobrého, žádná dobrá doba, ke které by se muslimové mohli vrátit. Reformace není možná z principu, nelze říci, že k ní muslimové pouze ještě nedospěli. Křesťana lze reformovat tím, že ho donutíme klást si neustále otázku "co by na mém místě udělal Ježíš?". Muslima otázkou "co by na mém místě udělal Mohamed?" naopak ještě více radikalizujeme.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: proč jsem sem dal ty příspěvky ze světa islámu

Nový příspěvek od Jednorozec »

Ono se to nezkazilo, ono to tak dopadne s každým náboženstvím, které se stane nástrojem státní moci. U křesťanství to bylo díky císaři konstantinovi. Ne nadarmo jsou v bibli slova co je císařovo císaři, co je božího bohu, to se podle mě přímo protiví stavu, kdy panovník se stává hlavou církve a církev má světskou moc....
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů