Čekání na déšť (1978, film)

FILMY A POŘADY slouží ke sdílení recenzí na filmy a pořady a k následné diskuzi k nim. Je-li v rámci recenze či diskuze užito odkazů na volně dostupné fotografické či video záznamy z filmu/pořadu, tyto odkazované audiovizuální záznamy mohou obsahovat jedině osoby starší 18 let (tedy narozené do roku 2003 včetně).
Pravidla fóra
  1. Je povoleno vkládání odkazů na fotografie či videa osob, které jsou veřejně známé či na veřejnosti se prezentující a které jsou v současnosti starší 18 let, viz Pravidla webu.
  2. Je zakázáno vkládání odkazů na fotografie či videa osob, které jsou v současnosti mladší 18 let (narozené od r. 2004 do současnosti). Do názvu vlákna je nutné uvést rok vydání filmu.
  3. Fotografie a videa je možné vkládat jen formou odkazů (za využití URL, IMG nebo VIDEO tagu), při užití IMG tagu je nutné dodat přímý odkaz a zdroj.
  4. Při porušení těchto pravidel dojde k upravení či odstranění vlákna, případně k penalizaci uživatele. V případě nejasností, jaké odkazy můžete v této sekci sdílet, kontaktujte Macka, moderátora AV sekce. Stížnosti na obsah sekce řeší administrátorský tým odpovědný za chod fóra, viz rubriku Kontakt.
Uživatelský avatar
fenix

Čekání na déšť (1978, film)

Nový příspěvek od fenix »

Čekání na déšť

Veľkomestské sídlisko, zaliate augustovým slnkom, je prázdne a nepríjemné. Dvanásťročnej Alenke je smutno. Priateľky sú ešte na prázdninách, mama chodí do práce a Alenka je celý deň sama. Snaží sa skrátiť si dlhú chvíľu a vymýšľa si úlohu očarujúcej partnerky herca, ktorý býva v susedstve. Zoznámi sa i s mladým vojakom zo susedného balkóna. Jediné pekné chvíle prežíva v spoločnosti slepého invalida pána Taraba, ktorý odchádza do nemocnice a zveruje jej do opatery svojho vlčiaka. Alenkina matka má priateľa, ktorý je dievčatku veľmi nesympatický. Nie je nikto, komu by sa mohla zveriť a kto by ju potešil, a tak víta návrh pána Tarabu, ktorý chce svoj návrat z nemocnice osláviť. Pri nákupe sa Alenka stretáva s vojakom Pavlom a na druhý deň ho vyprevádza na stanicu, kde sa jej zrúti nádej prvého cituvého prebudeniea, keď sa objaví Pavlovo dievča. Alenka tak opäť zostáva sama. Pred domom nájde vlčiaka a dozvie sa, že pána Tarabu zrazilo auto a že je zase v nemocnici. Je to zlá správa, ale spolu s ňou prichdáza niečo, na čo všetci podvedome čakali - dážď. Prší a napätie sa pomaly uvoľňuje...

ČSFD
https://www.ceskatelevize.cz/porady/19795-cekani-na-dest/29338162176/

Obrázek Obrázek
Dan
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
Příspěvky: 607
Dal: 75 poděkování
Dostal: 218 poděkování

Re: Čekání na déšť (1978, film)

Nový příspěvek od Dan »

jaj, taky sis moh dát aspoň tu práci a přeložit to do češtiny, a třebas přidat i osobní názor, pročpak nám to doporučuješ, ocenil by, tojo.
Uživatelský avatar
mister.nobody
Nový člen
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 13
Výkřik do tmy: "I'm sure the universe is full of intelligent life. It's just been too intelligent to come here."
— Arthur C. Clarke = 100% souhlas...
Příspěvky: 8

Re: Čekání na déšť (1978, film)

Nový příspěvek od mister.nobody »

DanielKubeC píše:jaj, taky sis moh dát aspoň tu práci a přeložit to do češtiny...
Počkej... nerad bych se tě dotkl, ale tím myslíš, že nerozumíš slovenštině? :o

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Velkoměstské sídliště zalité srpnovým sluncem je prázdné a nepříjemné. Dvanáctileté Alence je smutno. Kamarádky jsou ještě na prázdninách, máma chodí do práce a Alenka je celý den sama. Snaží se zkrátit si dlouhou chvíli a vymýšlí si roli okouzlující partnerky herce, který bydlí v sousedství. Seznámí se i s mladým vojákem ze sousedního balkónu. Jediné pěkné chvíle prožívá ve společnosti slepého invalidy pana Taraba, který odchází do nemocnice a svěřuje jí do opatrování svého vlčáka. Anina matka má přítele, který je děvčátku velmi nesympatický. Není nikdo, komu by se mohla svěřit a kdo by ji potěšil a tak vítá návrh pana Taraby, který chce svůj návrat z nemocnice oslavit. Při nákupu se Alenka setkává s vojákem Pavlem a druhý den ho vyprovází na stanici, kde se jí zbortí naděje prvního citového probuzení, když se objeví Pavlovo děvče. Alenka tak opět zůstává sama. Před domem najde vlčáka a dozví se, že pana Tarabu srazilo auto a že je opět v nemocnici. Je to špatná zpráva, ale spolu s ní přichází něco, nač všichni podvědomě čekali - déšť. Prší a napětí se pomalu uvolňuje...


...
Dan
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
Příspěvky: 607
Dal: 75 poděkování
Dostal: 218 poděkování

Re: Čekání na déšť (1978, film)

Nový příspěvek od Dan »

mister.nobody: Děkuju! To bue spíš mým zpecifickým vztahem ke slovenštině, ne jde spíš o to, že když tu padne nějaký film, raděj bych si přečetl osobní názor toho kdo příspěvek vkládá, než okopčený z csfd, přec jen, názor na pedofila na film s dětmi, je o něco jiný než názor většiny ostatních diváků.
Uživatelský avatar
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Příspěvky: 7971
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Čekání na déšť (1978, film)

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Opravdu velice kvalitní film, který mám v TOP2 nebo možná TOP1, takže vřele doporučuju se dívat, pro GL téměř povinnost.

V hlavní roli 12letá Dita Kaplanová. Natáčelo se příznačně v Praze-Bohnicích. :D

Diskuse na CZGL fóru
► Ukázat spoiler
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Čekání na déšť (1978, film)

Nový příspěvek od Kasz »

Gabriel Svoboda píše: Natáčelo se příznačně v Praze-Bohnicích. :D
Jsem si říkal, že mi ty paneláky jsou nějak povědomé. :)

Shlédl jsem dnes poprvé, a to ještě ne úplně od začátku, protože jsem na to pozapomněl, ale myslím, že o to hlavní jsem nepřišel. Moc pěkné, konec smutný, i když možná zbytečně, protože ona vlastně předčasně odešla... Ale ten moment, kdy vlastně je celá šťastná, spokojená, blažená... a najednou se to všechno změní (holt není jediná holka na světě...)... a pak je smutná (i když tentokrát podle mě naprosto zbytečně)... Tak jsem si pobrečel nad tím, že škoda, že to nedopadlo jinak, a i kdyby, tak je to stejně jenom Kachyňou vymyšlený "sen". Ale říkám si, dle toho, jaké byly zachycené ve filmu ve filmu scény typu "Kdo to je? Sestřička?" - "Ne." - "Tak tvoje nevěsta?" ... a když přikývl, že ano, tak se ti policajti jen mile usmáli a podali mu zpět občanku nebo co to bylo... když byl voják.

Připadá mi, že dřív lidi uměli rozlišovat mezi úchylem, co obtěžuje děti, a mezi někým, kdo třeba s nějakým dítětem... takkovouto třeba 12tiletou holkou... navázal nějaký vztah... že se na to dívali méně podezíravě a víc střízlivě, víc tak jakože vstřícně a běžně... "Když si na ni počká, proč ne." Aspoň mi to tak připadne. Dneska žijeme v o něco trýznivější době, kdy je tento film označován na ČSFD jako pedofilní...

Ještě se mi pořád trochu derou slzy do očí, perfektní zážitek, a díky Gabrieli za programové upozornění. Což ty upozorňuješ na všechno, ale člověk se na všechno samozřejmě nedívá. Tak jsem si říkal, až třeba zemřeš, tak asi nikdo se nebude o ty TV pořady starat tak, jako se staráš ty.

Jinak když to srovnám s Nedělemi ve Ville d'Avray, tak ty byly ještě tak matematicky na druhou větší a silnější "zážitek". Brečel jsem u nich asi půl hodiny a vím, že kdykoliv je uvidím znovu, budu brečet úplně stejně.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kasz za příspěvek:
Gabriel Svoboda
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů