Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Diskuze o důležitých či zajímavých tématech, jež přímo nesouvisí s dětmi, pedofilií či reakcemi na články v médiích.
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Jednorozec »

jekr: Co přesně je na poznání čehokoli "nadpřirozeného" ?

Dokonce i v evangeliích se dal Kristus poznat svým blízkým docela přirozeně (podle toho jak s nimi mluvil). Zajímavé na tom bylo jen to že ho nepoznali nikdy hned, což je docela divné, jako by vypadal jinak...
Jarekr
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Ženy
Výkřik do tmy: UÁÁÁÁÁÁÁÁ... stačí...? ;-)
Příspěvky: 29

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Jarekr »

Gabriel Svoboda píše:No ale vždyť to tak Bůh skutečně udělal! Sám píšeš, že Satan není mrtvý a ještě dlouho nebude. A co se s ním stane na konci věků, to už nám může být celkem jedno.

Máme se modlit za své nepřátele, odpouštět jim a nastavovat jim druhou tvář. Výmluvu "ale to se přece na Satana nevztahuje, to je snad jasné" neberu...
Nejsem si jistý, Gabrieli, jestli ti tedy vadí, že Bůh dosud nechává Satana naživu nebo že se za něj křesťané nemodlí... jseš tedy proto, aby dále žil a působil nebo jseš pro jeho odstranění?

Tvůj soucit se Satanem... možná bys měl poznat nejen živého Krista, ale také Satana - co je panovník démonů zač... ale o to se Boha prosit zdráhám, protože stane-li se tak, mohla by to být dost drsná zkušenost - byť by tě v tom Ježíš nenechal

Mě stačilo, když mě Pán osvobozoval od "jen" několika démonů, kteří ve mě desítky let přebývali a ničili mi život... když vycházeli, snažili se mě zabít a následně zabránit, abych vyslovil odpuštění tomu, kdo je do mě kletbou poslal (odpuštěním lze totiž bránit, aby dotyčnému ubližovali).

Ale i bez osobní zkušenosti lze o Satanovi leccos poznat... pohlet na tento svět a co se v něm děje...

Lidem, kteří chtěli Krista zabít (protože se báli o svou nadvládu nad lidmi) Ježíš řekl: Váš otec je ďábel a vy chcete plnit touhy svého otce. Od počátku to byl vrah a nestál v pravdě, protože v něm pravda není. Když mluví lež, mluví, jak je mu vlastní, neboť je lhář a otec lži. Jan8:44

Dále Satan působil takto: 2Velekněží a zákoníci tedy hledali způsob, jak by ho zabili, neboť se báli lidu. 3Tehdy vstoupil Satan do Jidáše (na základě Jidášova hříchu, jinak by nemohl) příjmením Iškariotského, který byl z počtu těch dvanácti. 4Ten odešel a smluvil se s velekněžími a s veliteli chrámové stráže, jak by jim ho zradil. 5Ti se zaradovali a domluvili se s ním, že mu dají peníze. 6Souhlasil tedy a začal hledat příležitost, aby jim ho zradil někde mimo zástup. Lukáš22:2-6

Nakonec jej velekněží pod vedením Satana vydali Pilátovi a donutili ho, aby jej ukřižoval.

Nebo pak Biblická kniha Jób

Připomínám, že Satan není nějaký oklamaný člověk, který nerozumí, co dělá. On zná pravdu, zná Boha, žil v Jeho lásce a rodině andělů. Ví, co dělá a stojí si za tím.
...protože bývaly doby, kdy bylo každému jasné, že se to nevztahuje na saracény, černochy, židy, nacisty atd.
"Jasné" to bylo těm, kdo Krista vůbec neznali, kdo si na křesťany jen hráli nebo se nechali oklamat Ďáblem. Mnozí tak uvažují dodnes. Jsem rád, že mezi ně nepatříš :)
Jarekr píše:Gabrieli, smím se za tebe modlit, abys se ti dal Kristus nadpřirozenýn způsobem poznat takový, jaký je?
Samozřejmě smíš.
Modlím se a dál budu. Přál bych si vidět tebe a nejen tebe vedle sebe v Božím Království.
Jarekr
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Ženy
Výkřik do tmy: UÁÁÁÁÁÁÁÁ... stačí...? ;-)
Příspěvky: 29

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Jarekr »

Jednorozec píše:jekr: Co přesně je na poznání čehokoli "nadpřirozeného" ?
"Nadpřirozeným" myslím něco, co je zásahem do běžného řádu věcí, jak to známe v životě. Třeba když se před tebou objeví zářící postava Krista - aniž by vešel dveřmi, nebo ti jasně vloží myšlenku, aniž bys ji četl nebo slyšel, nebo promění něco v tvé osobnosti (mě např. během vteřiny zbavil zamilovanosti do nesprávné ženy, to jsem koukal...).

Samozřejmě pokud si člověk uvědomuje realitu duchovního světa, nepřipadá mu nadpřirozené už nic, protože ví...
Dokonce i v evangeliích se dal Kristus poznat svým blízkým docela přirozeně (podle toho jak s nimi mluvil).
Ano, poznali ho naprosto přirozeně jako člověka - byť s nadlidkými schopnostmi a ohromující láskou k lidem.
Zajímavé na tom bylo jen to že ho nepoznali nikdy hned, což je docela divné, jako by vypadal jinak...
To bylo po jeho vzkříšení. Objevil se a poznali ho až podle toho, co dělal a říkal.

Osobně si myslím, že je to proto, že zemřel v lidkém hmotném neboli "přirozeném" těle a vzkříšen byl těle duchovním, jak to vysvětluje ap. Pavel Tak je to také se zmrtvýchvstáním. Pohřbívá se smrtelné tělo, křísí se nesmrtelné. 43Pohřbívá se odpudivé, křísí se slavné; pohřbívá se bezvládné, křísí se mocné. 44Pohřbívá se tělo přirozené, křísí se tělo duchovní. Je-li přirozené tělo, je i tělo duchovní. 45Jak je psáno: "První člověk, Adam, se stal živou duší," ale ten poslední Adam (tím je myšlen Ježíš) se stal obživujícím duchem.1Kor15:42-45

To, že měl Ježíš po vzkříšení jinou podstatu, je vidět i z toho, že se někde najednou objevil nebo zmizel. To před vzkříšením nikdy nedělal, kde se objevil, tam došel jako každý jiný člověk (neberu v potaz chůzi po vodě).

Ježíš tedy v duchovním těle mohl a může na sebe brát jakoukoli podobu.

Tedy psal jsem o tom, že Ježíš člověku, který ho pozve do svého života, své přijetí potvrdí - což bývá různými způsoby. A to přes to, že už nechodí po světě v lidském těle.
Uživatelský avatar
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Příspěvky: 7971
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Jarekr píše:Nejsem si jistý, Gabrieli, jestli ti tedy vadí, že Bůh dosud nechává Satana naživu nebo že se za něj křesťané nemodlí... jseš tedy proto, aby dále žil a působil nebo jseš pro jeho odstranění?
Já nejsem pro odstranění Satana, protože pak bych musel být odstraněn především já sám a většina mých bližních, protože ti jsou také hříšníci. Ale věřím v Boží milosrdenství.

Nicméně tvoje teorie spasení vyžaduje, aby Satan mrtvý byl, protože jen tím, že Satan je mrtvý, vyvětluješ, proč Bůh musel dělat tak složité tanečky kolem odpuštění ostatním hříšníkům. Pokud Satan není mrtvý, pak tvoje teorie nedává smysl.

Moje teorie spasení je jiná a mnohem jednodušší — Bůh nám prostě odpustil, protože je milosrdný, a Ježíš přišel na svět, aby nám ukázal, jak máme žít. Jeho smrt nám jasně ukázala, jak dobro v tomto světě obvykle skončí — hříšníci ho prostě nesnesou. Jinak Ježíšova smrt žádný význam pro odpuštění hříchů neměla. Bůh nám odpustil už dávno předtím, protože je naprosto milosrdný věřitel a žádnou splátku od nás ani od Ježíše k tomu nepotřeboval.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Jednorozec »

Jarekr:
Třeba když se před tebou objeví zářící postava Krista - aniž by vešel dveřmi, nebo ti jasně vloží myšlenku, aniž bys ji četl nebo slyšel, nebo promění něco v tvé osobnosti (mě např. během vteřiny zbavil zamilovanosti do nesprávné ženy, to jsem koukal...).

Obávám se že toto vše zvládnou dnes lidé díky technice a nic nadpřirozeného na tom není. Před dvěma tisici lety by například připadalo někomu nadpřirozené, kdyby někdo někomu transplantoval srdce, nebo přijel autem které není taženo koňmi.
Vkládání myšlenek zvládne mozek sám o sobě docela slušně, na to netřeba vysvětlovat to bohem a totéž i ztráta zamilovanosti.
Pokud by skutečně měnil bůh tvoji mysl, pak by vše ztrácelo smysl (prostě by si z tebe mohl mávnutím proutku udělat co chce na co by pak čekal jak s s tím vypořádáš sám).

Většina argumentů co tu uvádíš jsou prostě jen spekulace nejsou ničím podložené a existují spousta podobných, nebo přesně obrácených.

Jak například vysvětluješ to, že kristus spokojeně mašíroval znova po světě, ale dnes už tak nečiní, jsou snad dnešní generace lidí horší než ty před dvěma tisíci lety? Proč tehdá přesvědčil lidi kolem sebe zázraky a dnes nám musí stačit jen legendy? Hmm?
Jarekr
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Ženy
Výkřik do tmy: UÁÁÁÁÁÁÁÁ... stačí...? ;-)
Příspěvky: 29

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Jarekr »

Gabriel Svoboda píše:Moje teorie spasení je jiná a mnohem jednodušší — Bůh nám prostě odpustil, protože je milosrdný, a Ježíš přišel na svět, aby nám ukázal, jak máme žít. Jeho smrt nám jasně ukázala, jak dobro v tomto světě obvykle skončí — hříšníci ho prostě nesnesou. Jinak Ježíšova smrt žádný význam pro odpuštění hříchů neměla. Bůh nám odpustil už dávno předtím, protože je naprosto milosrdný věřitel a žádnou splátku od nás ani od Ježíše k tomu nepotřeboval.
Teorií o Bohu a spasení je velmi mnoho, Gabrieli...od těch, co říkají, že spasení si musíme vysloužit až po ty, které říkají, že není třeba vůbec nic.

Ta tvoje by znamenala, že Bůh se zlem nic neudělá - že všechny, včetně samotného původce zla, nechá beztrestně naživu... pak by vlastně Satan zvítězil (nebo minimálně dosáhl stavu "nerozhodně") - měl by své věčné království zla a temnoty a věčně by mohl ubližovat... možná je to jednoduché, ale dost pochmurné, protože to princip zla vůbec neřeší.
Nicméně tvoje teorie spasení vyžaduje, aby Satan mrtvý byl, protože jen tím, že Satan je mrtvý, vyvětluješ, proč Bůh musel dělat tak složité tanečky kolem odpuštění ostatním hříšníkům. Pokud Satan není mrtvý, pak tvoje teorie nedává smysl.
Ty "tanečky", jak říkáš, nejsou proto, aby Satan mohl být mrtvý, ale aby my jsme mohli mít věčný život navzdory hříchu.

Bůh když slíbí něco dobrého, tak to myslí vážně, vždy udělá, co slíbil, vždy dodrží slib. A když varuje před hříchem, myslí to zrovna tak smrtelně vážně, jako všechny své sliby. Prostě je na Něj spoleh, dá se mu věřit.

Kdyby své vlastní slovo nedodržel, ale porušoval, jednal by nevypočitatelně a věřit by se mu nedalo.

Tedy to, co řekne, dodrží ne proto, že "musí" nebo proto, že od nás něco potřebuje - Bůh od nikoho nepotřebuje absolutně nic a může "fyzicky" udělat absolutně co chce - stvořit, zničit, cokoli.

Své slovo dodržuje kvůli nám, bytostem které miluje, protože chce, abysme mu mohli ve vztahu důvěřovat.

Tedy - když řekne, že "mzdou hříchu je smrt" (Římanům6:23) - tak to prostě platí, a žádný "taneček" k tomu není třeba.

To by samo o sobě pro nás, hříšníky, znamenalo, že jsme v hrozném průšvihu.

A proto, jak řekl sám Ježíš: Bůh tak miloval svět, že dal svého jednorozeného Syna, aby žádný, kdo věří v něho, nezahynul, ale měl věčný život. 17Bůh totiž neposlal svého Syna na svět, aby svět odsoudil, ale aby svět byl skrze něho spasen. Jan3:16,17

Také řekl: "Právě tak Syn člověka nepřišel, aby se mu sloužilo, ale aby sloužil a aby dal svůj život jako výkupné za mnohé." Matouš20:28

Tedy: on byl proboden za naše přestoupení, zdeptán za naše provinění, na něho dolehla kázeň pro náš pokoj a jeho šrámy jsme uzdraveni. 6My všichni jsme zabloudili jako ovce, jeden každý jsme se obrátili na svou cestu, a Hospodin na něho nechal dopadnout vinu nás všech. Izaiáš53:5

Není to nějaká moje teorie, je to napsáno v Bibli a Bůh se k tomu přiznává - a já Bohu věřím. Možná - nebo spíš určitě neznám všechny důvody, proč Bůh dělá věci tak, jak je dělá, ale věřím mu - vždy dodrží svoje slovo a pro svou lásku ke mě i k tobě a ke všem zaplatil obrovskou cenu.

Ano, tento "taneček" není a nebyl jednoduchý a to ani pro samotného Boha - ať Otce, jehož milovaný Syn trpěl rukou Satana, nebo Ježíše, který to za nás vytrpěl až do dna.
Já nejsem pro odstranění Satana, protože pak bych musel být odstraněn především já sám a většina mých bližních, protože ti jsou také hříšníci. Ale věřím v Boží milosrdenství.
Gabrieli ty, ani tví bližní nemusíte umírat se Satanem, stačí si jen vzít z Boží ruky život nabízený úplně zdarma - přijetím Ježíšovy oběti - jsi už na půli cestě k tomu - vyznáváš, že jsi hříšník - to si mnoho lidí vůbec nepřizná... tak bych si přál a Bůh si přeje ještě víc - vidět tě v ráji. Co můžeš ztratit, když to zkusíš?

Gabrieli, dál se za tebe jmenovitě - ale i za všechny zde i jinde - modlím.
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Jednorozec »

Mimochodem nebyl satan nejkrásnějším z andělů, nestvořil ho bůh, není taky jeho dítětem, proč by mu neměl taky odpustit?

A ty nesmysly o jidášovi do kterého vstoupil satan, protože hřešil.

Neříkal Kristus, kdož bez viny, první hoď kamenem? Naprosto všichni jsou hříšníci, podle tohohle by byl Jidáš nevinný, vždyť za tu zradu nemohl on, ale satan, tím že si vybral jeho, místo kohokoli jiného... A i on jednal podle božího plánu, když Ježíš přece musel obětovat sebe pro všechny lidi...
Jarekr
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Ženy
Výkřik do tmy: UÁÁÁÁÁÁÁÁ... stačí...? ;-)
Příspěvky: 29

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Jarekr »

To Jednorožec:
Omlouvám se, špatně jsem tě pochopil - myslel jsem, že Boha, duchovní svět, zázraky, považuješ za úplně normální - ale je to přesně naopak (chápu-li to teď správně :-D )
Jednorozec píše:Většina argumentů co tu uvádíš jsou prostě jen spekulace nejsou ničím podložené a existují spousta podobných, nebo přesně obrácených.
Aby tedy nedošlo k omylu - pouze jsem vysvětloval, jak já chápu pojem "nadpřirozené" a zmínil jsem velmi stručně jednu svou zkušenost. Vůbec jsem se tedy nepokoušel ve věci nadpřirozených jevů uvádět nějaké "podložené argumenty" nebo důkazy.

Existuje totiž mnohem jednodušší a účinnější způsob - chceš-li pádný argument nebo důkaz o Bohu - řekni si Bohu o svůj vlastní (pak se můžeš zkusit sám sobě vědecky vysvětlit, že se ti to jen zdálo nebo že si to vymyslel tvůj mozek ) - jinými slovy - Bůh umí přesvědčit ;-) to je moje a nejen moje zkušenost

Proto - jak už jsem už psal - nekážu zde nějaké lidské filozofie, ale skutečného živého Boha a Krista.

Zkusil jsi někdy říct: "Bože, jestli nějaký existuješ, dej se mi poznat..."?

Jestli Bůh není, nemáš co ztratit.
Obávám se že toto vše zvládnou dnes lidé díky technice a nic nadpřirozeného na tom není. Před dvěma tisici lety by například připadalo někomu nadpřirozené, kdyby někdo někomu transplantoval srdce, nebo přijel autem které není taženo koňmi.
Ano, to by jim jistě připadalo nadpřirozené. Na druhou stranu dokázali poznat člověka posedlého démony nebo člověka majícího věšteckého ducha.

Dnes jsou takoví lidé zavření v blázincích jako duševně nemocní a téměř nikdo jim neumí pomoct. O těch druhých (věštci) se věda radši nezmiňuje. Dnes se určití "vědci" pokuší vše vysvětlit tak, jako by neexistovalo nic, než hmota (třebaže vědí o Einsteinově rovnici vysvětlující, že hmota je jen jistá forma enargie).
Vkládání myšlenek zvládne mozek sám o sobě docela slušně, na to netřeba vysvětlovat to bohem a totéž i ztráta zamilovanosti.
Mozek ti dokáže říci, co se za pár dní stane? Nebo zamilovanost zmizí během vteřiny jen proto, že v duchu řekneš jednu větu? (řekl jsem jen: "Bože, pomoc mi to vydržet" - ani mě nenapadlo, že by se něco takového mohlo stát - a přesně v ten okamžik mě od hlavy až k patě projela neviditelná "vlna" a zamilovanost sebrala - z "hodnoty" 1000 udělala hodnotu 0)
Pokud by skutečně měnil bůh tvoji mysl, pak by vše ztrácelo smysl (prostě by si z tebe mohl mávnutím proutku udělat co chce na co by pak čekal jak s s tím vypořádáš sám).
Mohl, ale nedělá to. Bůh chce mít s lidmi vztah a to bez svobodné vůle, kterou nám daroval, nelze - to bychom byli jen roboti. Proto člověka nemění proti jeho vůli, ale jen když o to stojí.

Pokud se např. někdo opravdu chce zbavit drogové závislosti a prosí Boha, Bůh mu pomůže. Pokud ale nechce, nechá to jak to je.
Jak například vysvětluješ to, že kristus spokojeně mašíroval znova po světě, ale dnes už tak nečiní, jsou snad dnešní generace lidí horší než ty před dvěma tisíci lety? Proč tehdá přesvědčil lidi kolem sebe zázraky a dnes nám musí stačit jen legendy? Hmm?
Kristus zde splnil účel, pro který byl Otcem poslán:

"Právě tak Syn člověka nepřišel, aby se mu sloužilo, ale aby sloužil a aby dal svůj život jako výkupné za mnohé." Matouš20:28

Lidé nejsou horší a nemusí nám stačit legendy:

Ježíš řekl: A já vám pravím: Žádejte, a bude vám dáno, hledejte, a naleznete, tlučte, a bude vám otevřeno. 10Neboť každý, kdo žádá, dostává, a kdo hledá, nalézá, a tomu, kdo tluče, bude otevřeno. 11Což je mezi vámi takový otec, že když ho syn požádá o chléb, podá mu kámen? Nebo o rybu, že mu místo ryby podá hada? 12Nebo požádá-li o vejce, podá mu štíra? 13Jestliže tedy vy, ač jste zlí, umíte svým dětem dávat dobré dary, čím spíše Otec z nebe dá Ducha Svatého těm, kteří ho žádají.“ Lukáš11:9-13
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Jednorozec »

Jestli Bůh není, nemáš co ztratit.

Obávám se že jsem to ve svém životě udělal mockrát a žádná halucinace se ja na potvoru nedostavila, takže mi zůstává jen víra...

Na druhou stranu dokázali poznat člověka posedlého démony nebo člověka majícího věšteckého ducha.

Nebo daleko spíš nedokázali identifikovat duševně nemocného... Indiáni taky považovaly lidi s duševní poruchou za nedotknutelné/svaté.... Tenkrát nedokázali monitorovat mozek a jasně identifikovat poruchu viděli jen vnější projevy.

Mozek ti dokáže říci, co se za pár dní stane
Budeš se divit ale ano. Mozek je nejvýkonnější počítač jaký na zemi existuje Nětšina z nás si ani nedokáže představit co dokáže...

Mohl, ale nedělá to.
Tz si protiřečíš před chvílí si tvrdil že to u tebe párkrát udělal...

Pokud se např. někdo opravdu chce zbavit drogové závislosti a prosí Boha, Bůh mu pomůže.
Zdokumentované příběhy o náboženských sektách, které místo aby poslali jednoho ye svých členů do nemocnice tak se ya něj usilovně modlili, až umřel na slepé střevo, mluví jasně proti tomuto tvryení...

Je mi líto ale život mě naučil že platí maximálně tak "pomož si sám a bůh ti takz pomůže".

Kristus zde splnil účel, pro který byl Otcem poslán:
Není pravda, účel splnil, když zemřel, ale podle všeho se zjevil ještě mnohokrát například Petrovi, když zdrhal z říma...

Ježíš řekl: A já vám pravím: Žádejte, a bude vám dáno
Viz modlení co evidentně takto jednoduše nefunguje.... A navíc to je zcela mimo otázku. Protože před dvěma tisíci lety dostali zázrakz přímo od ježíše a teď? Slib a můžeš už jen modlit a to je situace daleko horší, protože máme více vědomostí vysvětlující velké množství neznámých jevů dříve pokládaných za zázraky...
Jarekr
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Ženy
Výkřik do tmy: UÁÁÁÁÁÁÁÁ... stačí...? ;-)
Příspěvky: 29

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Jarekr »

Obávám se že jsem to ve svém životě udělal mockrát a žádná halucinace se ja na potvoru nedostavila, takže mi zůstává jen víra...
Zkoušel jsi to v Ježíšově jménu?
Nebo daleko spíš nedokázali identifikovat duševně nemocného... Indiáni taky považovaly lidi s duševní poruchou za nedotknutelné/svaté.... Tenkrát nedokázali monitorovat mozek a jasně identifikovat poruchu viděli jen vnější projevy.
Ono to není tak jednoduché. Ne, že by duševní nemoci neexistovaly. Jde o rozlišení - na jedné straně nepřisuzovat vše démonům a na druhé straně nepopírat tuto možnost - obojí je extrém. Viděl jsem dokument, kde o tom mluvili někteří lékaři - teď ho ale nemůžu najít.
Budeš se divit ale ano. Mozek je nejvýkonnější počítač jaký na zemi existuje Nětšina z nás si ani nedokáže představit co dokáže...
Ano, např. intuice - některé matky podle druhu pláče dokážou poznat, co dítěti chybí - ač nedokážou rozdíl popsat. Podobně jsem x-krát správně vytušil, že mi do cesty vjede řidič z vedlejší. Nicméně, mozek vždy vychází z dostupných informací a vjemů - třeba i podprahových - ale ne z něčeho, k čemu memá přístup. Nad to zkrátka nic nevyprodukuje.
Tz si protiřečíš před chvílí si tvrdil že to u tebe párkrát udělal...
Psal jsi, že "mávnutím proutku by mohl z člověka udělat co chce..." Proto jsem napsal "Mohl, ale nedělá to" - protože nás mění jen s naším souhlasem nebo spoluprací - respektuje, co nám dal - svobodnou vůli. Tedy mohl by z nás udělat pouhé loutky, ale nedělá to.
Zdokumentované příběhy o náboženských sektách, které místo aby poslali jednoho ye svých členů do nemocnice tak se ya něj usilovně modlili, až umřel na slepé střevo, mluví jasně proti tomuto tvryení...
Taky znám ty případy. Dva faktory:
1) V žádné sektě není Boží moc
2) Víra neznamená, že člověk nic nedělá - zvlášť, když může a stačí na to - a jen se modlí. To by člověk nedělal nic (někteří v minulosti ani nezaseli).
Není pravda, účel splnil, když zemřel, ale podle všeho se zjevil ještě mnohokrát...
Já o těch zjeveních Ježíše čtu a slyším (i z první ruky) i dnes, stejně jako o uzdraveních apod. Není to ale jako když žil v lidském těle na zemi - to se mohl na něj jít podívat kdokoli (kdo o něm věděl a mohl jít), včetně těch, kdo ho pronásledovali. Dnes se zjeví jen dle svého uvážení.
například Petrovi, když zdrhal z říma...
O tomhle konkrétním případu nevím...
A navíc to je zcela mimo otázku. Protože před dvěma tisíci lety dostali zázrakz přímo od ježíše a teď? Slib a můžeš už jen modlit a to je situace daleko horší, protože máme více vědomostí vysvětlující velké množství neznámých jevů dříve pokládaných za zázraky...

Ano, tehdy dostali zázrak přímo u Ježíše - taky bych si přál být u toho... ale tak jednoduché to taky nebylo - záruka pro víru to nebyla - ti co ho odmítli nebo dokonce zabili taky viděli zázraky... Ježíš o jednom městě, v němž vykonal mnoho zázraků řekl:

A ty, Kafarnaum, budeš snad vyvýšeno až do nebe? Až do podsvětí budeš strženo! Neboť kdyby se v Sodomě staly mocné činy, které se staly v tobě, zůstala by až do dnešního dne. 24Ale pravím vám, že sodomské zemi bude v den soudu snesitelněji nežli tobě.“Matouš11:23,24
Je mi líto ale život mě naučil že platí maximálně tak "pomož si sám a bůh ti takz pomůže".
Mě naučil toto: "až poznáš svou naprostou ztracenost před Bohem, tehdy tě zachrání..."
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Jednorozec »

Zkoušel jsi to v Ježíšově jménu?

:0))) Jako že když budeš prosit přímo boha tak nic když řekneš že ho prosíš ve jménu Ježíše tak to zabere? Mockrát v životě jsem prosil oba (i když podle katolíků je to jeden).

Ne, že by duševní nemoci neexistovaly.
Docela uhýbáš od tématu. Prostě to že má někdo halucinace není důkaz, obzvláště když ty halucinace jak na potvoru vidí jen on...

Nicméně, mozek vždy vychází z dostupných informací a vjemů - třeba i podprahových - ale ne z něčeho, k čemu memá přístup. Nad to zkrátka nic nevyprodukuje.

A ty víš k čemu všemu má přístup a co stačí na to aby si sám vytvořil simulaci možného jevu, která prostě vyjde? Ono totiž pokud to nevyjde tak si to obvykle nepamatujeme, to je zas jiná vlastnost mozku...

Proto jsem napsal "Mohl, ale nedělá to"
Přesně tak nedělá to (co je mi známo vůbec)...

Víra neznamená, že člověk nic nedělá - zvlášť, když může a stačí na to - a jen se modlí.
Aha takže pokud se modlí za něco na co nestačí tak potom to modlení teprve zabere? Obávám se že ani to nefunguje..

Dnes se zjeví jen dle svého uvážení.
Čili vlastně nezjeví... Na druhou stranu trocha LSD a třeba se "zjeví" hafo lidem...

O tomhle konkrétním případu nevím...
Tak si o tom přečti. On Petr zase nebyl až taková skála ve víře :0)

Mě naučil toto: "až poznáš svou naprostou ztracenost před Bohem, tehdy tě zachrání..."
To mi zní jako nesmysl. Jak rozlišíš "ztracenost před bohem", spouta lidí poznala jak je v pr... a nic.
Jarekr
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Ženy
Výkřik do tmy: UÁÁÁÁÁÁÁÁ... stačí...? ;-)
Příspěvky: 29

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Jarekr »

Jako že když budeš prosit přímo boha tak nic když řekneš že ho prosíš ve jménu Ježíše tak to zabere?
Žádné "jako že", jen se ptám, protože mě zajímá, proč necítíš zřetelnou Boží reakci na své modlitby.

Jsem jen člověk a mezi lidmi žádný znalec, ale přeju si, abys i ty měl ten vztah s Bohem Otcem a Ježíšem a žil věčně v jejich lásce. Věřím, že Bůh tě nemiluje o nic méně, než mě nebo kohokoli jiného. Takže nad tím přemýšlím, modlím se...

Nejsem a ani nebudu si hrát na někoho, který zná na všechno odpověď, ale Z Bible i z vlastní zkušenosti vim, že záleží s jakým postojem člověk k Bohu přichází - zejména zda přichází s pokorou jako hříšník nebo jako sebevědomý "spravedlivý". Ježíš o tom učil a vyprávěl toto:

„Dva lidé vystoupili do chrámu, aby se pomodlili: jeden byl farizeus, druhý celník (celníci - výběrčí daní - byli tehdy spolu s nevěstkami velmi opovrhovaní lidé považovaní za kolaboranty s Římem, navíc často vybírali víc, než měli; zatímco farizeové byli všeobecně pokládáni za zbožné muže). 11Farizeus se postavil a takto se sám u sebe modlil: ‚Bože, děkuji ti, že nejsem jako ostatní lidé, lupiči, nespravedliví, cizoložníci, nebo i jako tento celník. 12Postím se dvakrát týdně a dávám desátky ze všeho, co získávám.‘ 13Avšak celník, který stál opodál, nechtěl ani oči k nebi pozdvihnout; bil se do prsou a říkal: ‚Bože, projev milost mně hříšnému.‘ 14Pravím vám, že ten sestoupil do svého domu ospravedlněn spíše než onen farizeus. Neboť každý, kdo se povyšuje, bude pokořen, kdo se však pokořuje, bude povýšen.“ Lukáš18:10-14

Osobně jsem zažil stav, kdy jsem se podobně jako onen farizeus mylně a zvráceně domníval (díky Bohu, že to netrvalo příliš dlouho), že jsem lepší, než druzí, a že "můj vztah k Bohu je lepší, než vztah druhých", a že jsem se svou snahou a "dobrotou" k Bohu víc přiblížil, než ostatní. Myslím, že kdyby v té době Bůh nějak zvlášť zareagoval na nějakou mou modlitbu, vyjma ukáznění, akorát by mě v mém bludu utvrdil. Rozhodně bylo pro mě lepší, že mě nachal padnout na kolena...

Samozřejmě netvrdím, že je toto tvůj případ - do hlavy a srdce ti nevidím - ale v přístupu k Bohu je pokora klíčová věc.

Uvědomit si svou hříšnost a nehodnost, to je ta "ztracenost před Bohem" - ne pouze to, že člověk "pozná, že je v pr..." jak píšeš. I v takové sitaci prosí Boha lidé různě: jeden člověk jako nehodný hříšník, toužící po záchraně, jiný jako "spravedlivý", který "nikdy nezhřešil a nikomu nic zlého neudělal" a kterému "všichni ostatní ubližují" a touží po pomstě. Přitom oběma se může dít totéž - přesto každý prosí jinak.

Taky záleží o co se člověk modlí a s jakou pohnutkou. Kolikrát jsem v životě usiloval o věci, které byly jen pro moje uspokojení a tudíž velmi daleko od Boží vůle...

Další věc je, že Bůh se na věci dívá z jiné časové perspektivy, takže mezi modlitbou a vnímatelnou Boží reakcí může uplynout z lidského pohledu značný čas.

Bůh ale vždy směruje věci tak, aby byl člověk přiveden k pokání (což je doslova změna smýšlení) a zachráněn pro věčný život.

Ano, opravdu si přeju, aby Bůh reagoval na tvé upřímné modlitby...
Docela uhýbáš od tématu. Prostě to že má někdo halucinace není důkaz, obzvláště když ty halucinace jak na potvoru vidí jen on...
Nezačal jsi o nemocech ty? :0) Já na začátku psal o tom, že Bůh naopřirozeným způsobem potvrzuje evangelium - odpuštění hříchů díky Ježíšově oběti na kříži. Krom toho jsem už na začátku psal, že nehodlám předkládat nějaké důkazy o nadpřirozených vjemech, protože to pokládám už z podstaty věci za nemožné - leda že bych uměl působit zázraky nebo k tomu měl od Boha zmocnění - což aktuálně nemám. Mohu se maximálně modlit, aby se ti Otec a Ježíš dali poznat.

Pokud jsi nikdy žádný přímý zásah z duchovního světa neprožil nebo neslyšel svědectví od tobě naprosto důvěryhodných lidí - pak se nedivím tvé skepsi - nejspíš bych reagoval podobně.

Mohl bych uvádět odkazy na zkušenosti, jako je tato:



Ale já sám bych na to nejspíš řekl "nebyl jsem u toho, neprožil jsem to..."
A ty víš k čemu všemu má přístup a co stačí na to aby si sám vytvořil simulaci možného jevu, která prostě vyjde? Ono totiž pokud to nevyjde tak si to obvykle nepamatujeme, to je zas jiná vlastnost mozku...
Nevím, ty to víš?

Nevěřím ale např. tomu, že je možné se setkat s naprosto neznámým člověkem a najednou z ničeho nic "jen tak" vědět, co dotyčný do detailů prožil nebo prožívá ve svém životě (zažil to můj kamarád).

To je ovšem pořád stejné téma "důkazů" - jako skutečný důkaz to může sloužit jen oněm dvěma aktérům. Pro ostatní je to jen svědectví, kterému buď věří nebo nevěří.
Tak si o tom přečti. On Petr zase nebyl až taková skála ve víře :0)
Díky, ale zapomněl jsi uvést odkaz. :-) na světě je toho ke čtení tolik... Pro zkrácení a zjednodušení konverzace na téma "Petrův útěk z Říma" jen uvedu, že buď jsi to četl někde jinde, než v Bibli (protože tam to není) nebo jsi zaměnil osobu a místo - prchal např. Pavel z Damašku. Ovšem pokud ti někdo usiluje o život, na útěku nic divného nevidím. Pokud bych potkal na ulici bandu s řetězy, tyčemi a pálkami - jak mi vyprávěl kamarád - asi bych taky raději odbočil jinam.

Jak jsem už napsal Gabrielovi - přeju si, abys i tebe a mnoho dalších viděl v Božím království vedle sebe - můžu se i za Tebe jmenovitě modlit? (tvůj nick "Jednorožec" k tomu může postačit...)
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Jednorozec »

Žádné "jako že", jen se ptám, protože mě zajímá, proč necítíš zřetelnou Boží reakci na své modlitby.

Možná jen nemám stejnou schopnost autosugesce...

Další věc je, že Bůh se na věci dívá z jiné časové perspektivy, takže mezi modlitbou a vnímatelnou Boží reakcí může uplynout z lidského pohledu značný čas.

Takže počkám dost dlouho dokud se něco pozitivního nestane a pak to prohlásím za boží zásah.. rofl.


že jsem lepší, než druzí, a že "můj vztah k Bohu je lepší, než vztah druhých", a že jsem se svou snahou a "dobrotou" k Bohu víc přiblížil, než ostatní.


Podobnými bludy netrpím považuji se spíš za většího než menšího hříšníka, takže tím to asi nebude... :0)

nehodlám předkládat nějaké důkazy o nadpřirozených vjemech, protože to pokládám už z podstaty věci za nemožné

To já zase myslím že tohle je nesmysl, je takový problém doložit uzdravení, několika nenadopovanými zdravými svědky společné zjevení, nějaký konkrétní čin? Myslím že není...

Nevěřím ale např. tomu, že je možné se setkat s naprosto neznámým člověkem a najednou z ničeho nic "jen tak" vědět, co dotyčný do detailů prožil nebo prožívá ve svém životě (zažil to můj kamarád).


Tohle nemusí znamenat nic nadpřirozeného, anvíc to není nijak přímo spojeno s křesŤanskou vírou..

že buď jsi to četl někde jinde, než v Bibli

Doufám že víš že, bible obsahuje jen některá evangelia (to co se tehdejší církvi hodilo) zkusím to, až budu mít trochu času, najít, mělo by to být v textech týkajícich se právě Petra.
Uživatelský avatar
simgiran
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Příspěvky: 1276
Dal: 472 poděkování
Dostal: 567 poděkování

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od simgiran »

Já tu vidím jednu věc typickou pro evangelikální pojetí křesťanství, je to zároveň jedna z věcí, proč se mi takové pojetí nelíbí. Totiž vychází se z přesvědčení, že člověk musí poznat svoji zkaženost a bezmocnost, aby mohl uvěřit. Z toho vychází takový typický postup při snaze obrátit někoho na víru: konfrontovat ho s nedosažitelnými ideály, jednostranné zaměření na všechno negativní, co v životě udělal, podrytí sebedůvěry, vmanipulování do toho, aby si člověk myslel, že je naprosto zkažený. Poté je mu nabídnuto "řešení". Přičemž je postavena hodnota člověka na jeho víře v Boha. Pak je pro takového člověka velmi obtížné kriticky přemýšlet o věcech, co hlásá jeho církev, neboť tím, že spojí svoji identitu s vírou, to, co zpochybňuje jeho víru vnímá jako útok na svoji osobu. Nejhorší je, když je něco takového prováděno dětem.

Pokud chci zjistit, jestli existuje nějaký bůh, považuji za nebezpečné zkoušet to tak, že si řeknu, jak jsem zkažený a budu prosit nějakého konkrétního boha, aby mě zachránil. Takto totiž člověk může poměrně snadno uvěřit i bez toho, aby nějaký bůh existoval, cesta zpět je pak nesnadná.

Zajímavý text na tohle téma je na http://www.i-ateismus.cz/2012/06/mohl-bych-uverit/ (možná už jsem to tu někdy odkazoval). A velmi zajímavá je i série videí na Youtube (v angličtině), která se zabývá souvislostí psychologie a náboženské víry, uvádí přitom i psychologické experimenty i s odkazy na některé studie. Ukazuje, že člověk má velkou tendenci podléhat určitým klamům. http://www.youtube.com/playlist?list=PL9D9336926EF60BB0
Tito uživatelé poděkovali autorovi simgiran za příspěvek:
Gabriel Svoboda
Uživatelský avatar
simgiran
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Příspěvky: 1276
Dal: 472 poděkování
Dostal: 567 poděkování

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od simgiran »

kvetak píše:Evangelikální postoj by se podle bible neměl líbit nikomu za světa a to ty i Gabriel opravdu jste... A co je evangelikální je jasně popsáno v Janově evangeliu ve třetí kapitole v rozhovoru s Nikodémem .....
No, zdá se, že už pisatel příslušné pasáže uměl používat "argument" ad hominem. Květáku, uvědomuješ si, že kdokoli může vymyslet nějaký náboženský systém a tvrdit, že komu se nelíbí, ten je nějaký špatný? To má jako argument nulovou váhu.
Jarekr
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Ženy
Výkřik do tmy: UÁÁÁÁÁÁÁÁ... stačí...? ;-)
Příspěvky: 29

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Jarekr »

kvetak píše:Evangelikální postoj by se podle bible neměl líbit nikomu za světa a to ty i Gabriel opravdu jste... A co je evangelikální je jasně popsáno v Janově evangeliu ve třetí kapitole v rozhovoru s Nikodémem .....
Však jsme, bráško, z toho světa taky byli ;0) ...a přece jsme vyšli za hlasem Ježíše Krista, Pastýře svých duší... jen nám to každému "chvilku" trvalo, než jsme pochopili...

A nyní Jsme tedy Kristovi vyslanci a Bůh jako by vás skrze nás vyzýval. Na místě Kristově prosíme: Smiřte se s Bohem. 2Korintským5:20
Jarekr
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Ženy
Výkřik do tmy: UÁÁÁÁÁÁÁÁ... stačí...? ;-)
Příspěvky: 29

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Jarekr »

Jednorožec píše:Podobnými bludy netrpím považuji se spíš za většího než menšího hříšníka, takže tím to asi nebude... :0)
Fajn :0) to je jedině dobře... dobrý základ pro pokání :0)

Pak záleží také na tom, zda chceš, aby ti byly odpuštěny a zda chceš, aby byl hřích z tvého života nadobro odstraněn...

Jeden mě velmi blízký člověk mi před lety řekl "ale já chci dělat špatný věci!"

(netvrdím, že je to tvůj případ)

Stává se taky, že někdo se chce zbavit skutečně všech svých hříchů... až na jeden - ten neejoblíbenější, nejslastnější... a dělá vše pro to, aby našel důvody k "legalizaci" tohoto hříchu před Bohem, aby si jej mohl ponechat

(opět netvrdím, že je to tvůj případ)
To já zase myslím že tohle je nesmysl, je takový problém doložit uzdravení, několika nenadopovanými zdravými svědky společné zjevení, nějaký konkrétní čin? Myslím že není...
Jo, v tom máš do jisté míry pravdu...

Pro mě konkrétně to problém je, protože jsem svědkem takového doložitelného uzdravení dosud nebyl - přišel jsem k Bohu a Kristu blíže teprve cca před rokem a moje současné životní okolnosti mi nedovolují být na různých místech, na kterých bych rád byl, jako to bylo pro mě snadné před 20-ti lety (ale třeba i to se změní ;0).

Ovšem! Pokud by ses zaregistroval na http://straznavez.goodforum.net/ - je to opoziční fórum vůči naukám a praktikám svědků Jehovových - najdeš tam uživatele s nickem (a skutečným jménem) Zdeněk Bláha - http://straznavez.goodforum.net/u149 - a ten je spolu s dalšími lidmi svědkem uzdravení - konkrétně do-růstu končetiny - jedna žena měla kratší nohu a po návštěvě jednoho cestujícího kazatele má obě stejné. Pokud bys chtěl za svědky uzdravení cestovat, tak jsou všichni tuším z Ústí nad Labem... Já osobně se znám jen s tím Zdeňkem

Zde, v aktuální čase je také krátké svědectví známého skladatele Jiřího Zmožka o jednom konkrétním uzdravení

A je možné (nikoli jisté), že bys svědectví o uzdravení našel mezi křesťany i v místě, kde žiješ.
jarekr píše:Nevěřím ale např. tomu, že je možné se setkat s naprosto neznámým člověkem a najednou z ničeho nic "jen tak" vědět, co dotyčný do detailů prožil nebo prožívá ve svém životě (zažil to můj kamarád).
Tohle nemusí znamenat nic nadpřirozeného, anvíc to není nijak přímo spojeno s křesŤanskou vírou..
Tak mi tedy popiš jakou přirozenou cestou k tomu může dojít.

Ano, máš pravdu, že to není spojeno jen s křesťankou vírou - většinu Božích zázraků dokáže napodobit i Ďábel, včetně mluvení jazyky, uzdravování některých nemocí, proroctví - v Satanismu, okultismu i v pohanství to není nic vyjímečného.

Ostatně okultismus je patrně nejrychlejší cesta k zázrakům a nadpřirozeným jevům - ovšem velmi draze placená - Ďábel na rozdíl od Boha nic zadarmo nedává... takže nedoporučuju, ale varuju.
to co se tehdejší církvi hodilo...
Když se začteš do Bible a podíváš se zároveň na mnohé církevní dějiny, zjistíš, že se jim hodilo opravdu máloco a ještě to museli vytrhnout z kontextu. Proto inkvizice nechala upalovat obyčejné lidi i za pouhé vlastnictví Bible, neřkuli ty, kdo si ji dovolili překládat do jazyka prostých lidí. Takže kdyby to bylo na lidech v tehdejší církvi, zbyl by z Bible jen prach... dnes je mimochodem přeložena už do cca 2500 jazyků, což naprosto nemá obdoby
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Jednorozec »

Fajn :0) to je jedině dobře... dobrý základ pro pokání :0)

A nebo taky na oblbování lidí...

skutečně všech svých hříchů... až na jeden - ten neejoblíbenější, nejslastnější

No a církve zase mají tendenci dělat hřích z kdečeho jen aby se bylo za co kát...

uzdravení našel mezi křesťany i v místě, kde žiješ.

Uzdravení samotné není zázrak, zázrak by byl kdyby někomu dorostla noha během vteřiny, ale i to může časem přinést moderní technika... A strážní věži bych se rád vyhnul velkým obloukem.

i v pohanství to není nic vyjímečného.

Zajímavé tak všecko co podle církve (záleží jak které),m nemá na svědomí bůh, má na svědomí ďábel? A co v předkřesťanských dobách? hmm

dnes je mimochodem přeložena už do cca 2500 jazyků, což naprosto nemá obdoby

Aha takže bibli muselo ochraňovat něco nadpřirozeného a tudíž asi bude naprosto přesná a dokonalá? To se mi tím snažíš naznačit? Ale má to jednu chybu, to že někde se snažili potlačit nějakou verzi bible, ještě neznamená, že byli proti ní, nebo že jinde dělali totéž. Navíc bible je sice přeložena do mnoha jazyků, ale rozhodně neobsahuje totožný text, už jen tím překladem dochází k posunu významu, to by se naopak dalo brát jako důkaz toho že až tak moc "chráněná" nebude...
Naposledy upravil(a) Jednorozec dne čtvrtek 3. 10. 2013, 20:38:33, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Kasz »

kvetak píše:
simgiran píše:
kvetak píše:Evangelikální postoj by se podle bible neměl líbit nikomu za světa a to ty i Gabriel opravdu jste... A co je evangelikální je jasně popsáno v Janově evangeliu ve třetí kapitole v rozhovoru s Nikodémem .....
No, zdá se, že už pisatel příslušné pasáže uměl používat "argument" ad hominem. Květáku, uvědomuješ si, že kdokoli může vymyslet nějaký náboženský systém a tvrdit, že komu se nelíbí, ten je nějaký špatný? To má jako argument nulovou váhu.
To ale není náš výmysl to dosvědčuje Bůh skrze DS a Apoštola Pavla v listu do korinské církve!
"Evangelikální postoj by se podle bible neměl líbit nikomu za světa a to ty i Gabriel opravdu jste... A co je evangelikální je jasně popsáno v Janově evangeliu ve třetí kapitole v rozhovoru s Nikodémem ....."
Co je evangelikální postoj, tvrdí květák? Já sám osobně nemám nic proti bibli, ani proti evangeliu. Ale co se mi bytostně nelíbí, když někdo z lidí prohlašuje, že jedině toto a toto a jedině takový a takový postoj je dle bible nebo dle Boha správný. Nelíbí se mi květákův postoj, protože je značně vlezlý, nerespektující osobní odpovědnost člověka, svědomí a osobní víru člověka v Boha. Bohužel mi přijde, že takhle to dopadá, když někdo věří "v bibli" a ne v Boha. Taky se v bibli píše "nesuďte, abyste nebyli souzeni." Přitom od chvíle, kdy jsi tady přišel, nás "podle bible" soudíš... no a proto i my "soudíme" tebe.

Mám proto s tebou, milý květáku, jeden zásadní problém. Myslím si, že způsob tvé "evangelizace", který je založen na slovech, se míjí účinkem, ba naopak, myslím si, že mnohé by od víry spíš odradil. Stejně jako kněz, který od oltáře "káže vodu, ale pije víno." Kněz, který káže Nepokradeš!, ale sám krade ze sbírek věřících. Kněz, který káže "Nesesmilníš!", ale přitom zneužívá ministranty. Kněz, který káže "Miluj svého bližního", ale sám bližního nemiluje.

Slovy na víru nikoho neobrátíš, chce to skutky. A ty mně osobně ve tvém konkrétním případě chybí, a silně cítím, že kdybych sám nebyl věřící, tak by mě od jakékoliv víry značně odrazovaly.

Nesnažím se mezi svými známými, kolegy v práci nebo přáteli, kteří nejsou věřící, propagovat Boha, propagovat víru pomocí slov z bible. Prostřednictvím slov mnoho lidí na víru neobrátíš. To, co je mnohem důležitější, jsou skutky, příklad vlastního života.

Můžeš "Bohem skrze Ducha svatého a apoštola Pavla" dokazovat, co chceš, když však vidím tvé skutky (a ty, které jsou zde na fóru, mi stačí), jakýchkoliv jiných důkazů mi není třeba. Protože mě nepřesvědčily tvoje skutky, tvá slova jsou pro mě jen planým mluvením do větru *). A naopak, pod jejich tíhou nabývám dojmu, že jakákoliv víra je nebezpečná, protože se velice snadno může zvrhnout v zaslepenost, demagogii a "vymývání mozků".

*) Stejně tak moje skutky nemusí někoho přesvědčit, a tak jsou v tuto chvíli pro něj pouze planým mluvením do větru.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Kasz »

Jarekr píše:Pokud by ses zaregistroval na http://straznavez.goodforum.net/ - je to opoziční fórum vůči naukám a praktikám svědků Jehovových - najdeš tam uživatele s nickem (a skutečným jménem) Zdeněk Bláha - http://straznavez.goodforum.net/u149 - a ten je spolu s dalšími lidmi svědkem uzdravení - konkrétně do-růstu končetiny - jedna žena měla kratší nohu a po návštěvě jednoho cestujícího kazatele má obě stejné. Pokud bys chtěl za svědky uzdravení cestovat, tak jsou všichni tuším z Ústí nad Labem... Já osobně se znám jen s tím Zdeňkem
Jak chceš zpětně dokázat, že byl někdo uzdraven? Jedině nejbližší svědci, jedině ti, kteří "byli u toho", mají důkaz. Jiní lidé jim akorát buď mohou, nebo také nemusí věřit.

Naštěstí kvůli tomu, abych měl svůj osobní důkaz, že Bůh existuje nebo že mě má rád, se nemusím nikam registrovat ani nemusím nikam jezdit.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti