Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Diskuze o důležitých či zajímavých tématech, jež přímo nesouvisí s dětmi, pedofilií či reakcemi na články v médiích.
Jarekr
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Ženy
Výkřik do tmy: UÁÁÁÁÁÁÁÁ... stačí...? ;-)
Příspěvky: 29

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Jarekr »

Kasz píše:
Jarekr píše:Pokud by ses zaregistroval na http://straznavez.goodforum.net/ - je to opoziční fórum vůči naukám a praktikám svědků Jehovových - najdeš tam uživatele s nickem (a skutečným jménem) Zdeněk Bláha - http://straznavez.goodforum.net/u149 - a ten je spolu s dalšími lidmi svědkem uzdravení - konkrétně do-růstu končetiny - jedna žena měla kratší nohu a po návštěvě jednoho cestujícího kazatele má obě stejné. Pokud bys chtěl za svědky uzdravení cestovat, tak jsou všichni tuším z Ústí nad Labem... Já osobně se znám jen s tím Zdeňkem
Jak chceš zpětně dokázat, že byl někdo uzdraven? Jedině nejbližší svědci, jedině ti, kteří "byli u toho", mají důkaz. Jiní lidé jim akorát buď mohou, nebo také nemusí věřit.
Souhlasím. Právě proto odkazuji na ty, kteří byli u toho - např. onen Zdeněk Bláha a který zná ty další. Zda jejich svědectví někdo shledá nebo neshledá věrohodným, je nutno nechat na něm. Každopádně nejlepší - jak píšeš - je být přímo u toho.
Naštěstí kvůli tomu, abych měl svůj osobní důkaz, že Bůh existuje nebo že mě má rád, se nemusím nikam registrovat ani nemusím nikam jezdit.
Cítím to stejně. Mám svůj vztah a své zážitky s Bohem a tudíž nemám potřebu si někde ověřovat, zda skutečně došlo k nějakému uzdravení, protože na mé víře a vztahu s Bohem to ni nezmění.

Žádal o to ale Jednorožec - o svědky takového uzdravení - tak jsem uvedl veřejný kontakt na Zdeňka, který se zná i s ostatními svědky onoho uzdravení. Do uvedeného fóra, kde lze Zdeňka nalézt, mě systém bez přihlášení nepustí (možná někoho jiného ano, systém někdy uvádí přítomnost anonymních hostů, ale po mě chce vždy přihlášení) a i kdyby - nevím, jak bych mohl odeslat soukromou zprávu (jde to ihned po registraci) a proto jsem uvedl potřebu registrace. Mám sice i Zdeňkovo telefonní číslo, to ale není veřejné.
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Kasz »

kvetak píše:Pane Feldkuráte ale i satan věří že Bůh je. Tady jde o to se znova narodit né jen věřit v něco.....Ježíš to říká velmi pěkně. Ty učitel izraelitů a nechápeš co je to znova se narodit. V mysli víš o existenci Boha to se totiž nedá zapírat(Jeho existence). Ale musíš ještě uvěřit v srdci a vydat svůj život Ježíši. On musí být ve všem co děláš na prvním místě On musí být dokonce i nad tvou pedofilií. Musí být prostě ve všem první. Viz. 2 přikázání Bůh žarlivě milující.....
Bůh mi dal především svobodnou vůli. Jediné, co musím, je zemřít. Ostatní záleží na tom, jak se rozhodnu, ne na tom, co tady květák napíše, že musím udělat.

Pro mě je Bůh "ztělesněním" nejvyššího dobra. Bohužel však výklady toho, co je "dobro", se liší, a někdy to nelze jednoznačně rozhodnout. Když mě obstoupí se skupinou dětí teroristé a řeknou: Vyber jedno dítě, které zabijeme, a pak vás propustíme... v opačném případě vás zabijeme všechny. Situace nereálná, ale kdyby k ní došlo, co je dobro? Obětovat dítě za život svůj i ostatních dětí, a nebo se pokusit teroristy přemoct a doufat, že někdo palbu z kulometů přežije? Co v tomto případě znamená "vydat život Ježíši", jak píšeš? Nechat zabít všechny děti? Nezdá se mi, že bychom mohli kterékoliv z nabízených řešení prohlásit jednoznačně za dobré. A tak je to v životě s mnoha věcmi, nemusí jít zrovna o teroristický útok.

Takže se ptám - jak poznám, co je dobro? Jak poznám, jak se mám v nějaké situaci zachovat? Jen víra v Boha nestačí, nebo to, že On musí být na prvním místě, také nestačí. Je to o aktivním rozhodování se v dané situaci, přičemž tuto situaci posuzuji na základě svého přemýšlení rozumem v konzultaci se svým svědomím.

Znovu se narodit může znamenat mnoho věcí. Třeba člověk, který má vážnou nehodu, si může po této nehodě říct, že se znovu narodil. Pokud mluvíme o narození se z vody a z Ducha svatého, jak je v bibli popsán křest, tak to je zase něco jiného. Fyzicky se člověk ale rodí pouze jednou, ostatní je jen obrazné vyjádření jiných jevů.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Jednorozec »

V mysli víš o existenci Boha to se totiž nedá zapírat(Jeho existence). Ale musíš ještě uvěřit v srdci a vydat svůj život Ježíši.

Tohle je logický blábol.
1. To co považujeme za "srdce" není ta pumpa na krev ale oblast naší mysli...
2. jediné co skutečně spolehlivě víš ve své mysli, je to že existuješ "myslím tedy jsem" vše ostatní je z větší či menší otázka víry...
3. Pokud vím mělo "stačit" přijmout krista za svého spasitele, ne si nechat diktovat od nějaké církve co máš a nemáš dělat....
Jarekr
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Ženy
Výkřik do tmy: UÁÁÁÁÁÁÁÁ... stačí...? ;-)
Příspěvky: 29

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Jarekr »

simgiran píše:Já tu vidím jednu věc typickou pro evangelikální pojetí křesťanství, je to zároveň jedna z věcí, proč se mi takové pojetí nelíbí. Totiž vychází se z přesvědčení, že člověk musí poznat svoji zkaženost a bezmocnost, aby mohl uvěřit.


Evangelium - neboli dobrá zpráva o Kristově oběti za hříchy lidí je samotnou podstatou křesťanství - prolíná se to celou Biblí, zejména NZ a odkazuje na ně i SZ.

1Korinťanům15:1-4 1Připomínám vám, bratři, evangelium, které jsem vám zvěstoval, které jste přijali, v němž stojíte 2a skrze něž jste i zachraňováni, držíte-li se ho tak, jak jsem vám je zvěstoval -- ledaže byste uvěřili nadarmo. 3Předal jsem vám především to, co jsem také sám přijal, že Kristus zemřel za naše hříchy podle Písem, 4byl pohřben a třetího dne byl vzkříšen podle Písem

Tedy - jak by mohl evangeliu o Kristu uvěřit někdo bez uvědomění si vlastního hříchu – totiž věřit, že Kristus za jeho hříchy zemřel? (když by si třeba myslel, že žádné hříchy nemá...)

Co se týká hříchu samotného - ten je zkrátka realitou, stačí vidět jedny zprávy nebo se jen koukat kolem sebe, promítnout si dějiny lidstva - žádné zvíře na téhle planetě se nechová tak pitomě, iracionálně a sobecky, jako člověk. A mnoho lidí si své hříchy uvědomuje i bez církevního učení na základě vlastního svědomí.

Ovšem to, co popisuješ dále
Z toho vychází takový typický postup při snaze obrátit někoho na víru: konfrontovat ho s nedosažitelnými ideály, jednostranné zaměření na všechno negativní, co v životě udělal, podrytí sebedůvěry, vmanipulování do toho, aby si člověk myslel, že je naprosto zkažený. Poté je mu nabídnuto "řešení". Přičemž je postavena hodnota člověka na jeho víře v Boha. Pak je pro takového člověka velmi obtížné kriticky přemýšlet o věcech, co hlásá jeho církev, neboť tím, že spojí svoji identitu s vírou, to, co zpochybňuje jeho víru vnímá jako útok na svoji osobu. Nejhorší je, když je něco takového prováděno dětem.

je pravda a děje se to na dením pořádku. Ovšem toto není evangelium, ale jeho zneužití a překroucení; a zablokování kritického přemýšlení o naukách té které církve není způsobeno realistickým vědomím vlastního hříchu, ale důsledkem jeho zneužití k vytváření pocitu viny - což může na první pohled vypadat stejně, ale je v tom diametrální rozdíl (podobně jako u každého padělku se snaží falzifikátor o co největší podobnost).

Princip vytváření pocitu viny "funguje" takto: když nebudu dělat to, či ono - když nebudu platit desátek, když nebudu chodit do církve, když se nebudu horlivě podílet na církevních aktivitách když zapochybuju o tom, co církev hlásá, nedejžto se začnu ptát... A právě utužováním tohoto pocitu viny, pocitu že "musím pro Boha dělat přesně to, co hlásá představený církve", jsou lidé spoutáni a nuceni do mnoha prázdných aktivit.

V takovémto případě není hodnota člověka postavena na "víře v Boha" (to je jen krycí nálepka), ale na konání (skutcích) toho, co představený církve hlásá. Neboli: "když budeš dělat to co ti říkáme, dokazuješ, že máš víru“ nebo obráceně "víu máš, pokud děláš to, co říkáme...“. To ovšem není princip víry v Boha a v evangelium, ale princip sektářské manipulace.

Z vlastní zkušenosti vím, jak je to zotročující a velmi těžko "průstřelné", protože jsem sám byl léta svázán v jedné takové sektě.

A byla to právě víra v živého Boha a v Krista a v Biblické evangelium (a vlastně sám Bůh a Ježíš), co mě z toho zajetí osvobodilo.
_______________________________

V Biblickém evangeliu je princip hodnoty člověka postaven přesně obráceně:

V evangeliu z hlediska Boha není hodnota člověka postavena na tom, co člověk vykoná pro Boha, ale na tom, co Bůh v Ježíši Kristu vykonal pro člověka - smrt za hříchy všech lidí. „Neboť tak Bůh miluje svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný. 17Vždyť Bůh neposlal svého Syna na svět, aby svět odsoudil, ale aby byl svět skrze něj zachráněn.“- Jan3:16,17
Neboli hodnota "zboží" - člověka - není dána jeho "kvalitou", nýbrž je dána tím, co byl Bůh z lásky ochoten za něj zaplatit – a Ježíš z lásky zaplatil na kříži cenu velmi vysokou...

Jinými slovy - svou hodnotu před Bohem nemůžeš ničím ovlivnit - ta je předem pevně stanovena Boží láskou. To bylo a je pro mě svrchovaně osvobozující.

Ty to můžeš pouze svobodně buď přijmout nebo odmítnout. Přijetí evangelia je věc mezi člověkem a živým Bohem, mezi Tebou a živým Kristem, nezávisí to na členství v nějaké církvi ani na konání toho, co si nějaký člověk vymyslí. Ano, existují společenství i jednotlivci, kteří pravé Biblické evangelium kážou, podporují a vedou lidi k živému Bohu a Kristu, ale jsou jen služebníky evangelia.

Ap. Pavel napsal: Nejsme pány nad vaší vírou, nýbrž jsme pomocníky vaší radosti; vždyť vírou pevně stojíte. 2Korintským1:24

Co se týká pocitu viny, od toho skutečná víra v Kristovo výkupné a z něj plynoucí Boží milost člověka naopak osvobozuje, protože ví, že Kristus vzal jeho minulé, současné i budoucí hříchy na sebe a nechal se s nimi přibít na kříž, vytrpěl za mě to, co jsem si zasloužil já. Právě touto vírou je člověk svobodný od marné snahy si záchranu zasloužit, odpracovat, zaplatit (snad největší extrém byl prodej odpustků) snahy "mít pro Boha hodnotu". Bůh miluje člověka bezpodmínečnou láskou, ke které dobrými skutky nelze nic přidat ani z ní nic svými hříchy ubrat (což neznamená, že je Bohu jedno, co člověk dělá - ani my lidé, když někoho milujeme, není nám jedno, co dělá, zda chlastá, bere drogy, krade apod.). Nenutí člověka, aby se zbavil hříchu svou snahou, nýbrž jej hříchu sám zbavuje vnitřním proměňováním člověka.

Bůh sice hřích nenávidí, ale miluje hříšníka a nepřeje si ho zničit, nýbrž zachránit ho od hříchu pro věčný život.
Zajímavý text na tohle téma je na http://www.i-ateismus.cz/2012/06/mohl-bych-uverit/ (možná už jsem to tu někdy odkazoval).
Zajímavý a věřím, že i upřímný.

Pár článků na i-ateismu.cz jsem už četl... no, je to asi jako když letíš v letadle a čteš si velmi kvalitně zpracovaný článek s důkazy a výpočty o tom, že žádné letadlo nemůže existovat - o čem mě to může jako letícího pasažéra přesvědčit? Leda o tom, že autor zkrátka nikdy letadlem neletěl a ani ho neviděl... nesetkal se dosud s živým Kristem, nezažil dosud přímou odezvu od Něj... ale jednou...:-) (mimochodem kdybych měl věřit na základě toho, co uvádí v tom konkrétním článku, taky bych nevěřil...)
A velmi zajímavá je i série videí na Youtube (v angličtině), která se zabývá souvislostí psychologie a náboženské víry, uvádí přitom i psychologické experimenty i s odkazy na některé studie. Ukazuje, že člověk má velkou tendenci podléhat určitým klamům.
Anglicky neumím, ale o psycholigii vyvolávání pocitu viny a náboženské manipulaci jsem už psal - mimochodem, na toto téma píšou i skutečně věřící křesťané, např. ZDE a ZDE
Uživatelský avatar
tdnka
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 9
Výkřik do tmy: "Children of the future age,
Reading this indignant page,
Know that in a former time
Love, sweet love, was thought a crime. (...)"
(William Blake - A Little Girl Lost)
Příspěvky: 280
Dal: 61 poděkování
Dostal: 78 poděkování

Tdnkovo evangelikální okénko:-))

Nový příspěvek od tdnka »

citát - Květák: "A co je evangelikální je jasně popsáno v Janově evangeliu ve třetí kapitole v rozhovoru s Nikodémem ....."

Nejsem religionista a zarážel mne zde neustále používaný výraz: "evangelikální". Tak nějak vím, že bratři jsou evangelíci, a že my katolíci jsme jim kdysi šli po krku :D Nu, bez urážky - respektuji víru všech přítomných a nejsem jezuita, pouze částečně z katolické rodiny:-), ale jsem neznaboh. "Něcista", jak nám pohrdlivě říká páter Halík:-)
Ovšem letmá konzultace s panem gůglem mi napovídá, že výraz "evangelikální" , označuje jistý typ náboženského prožitku a chápání církve, především americké provenience...
A zdá se mi, že zatímco důraz na Bibli v prvopočátcích reformace znamenal důvěru v člověka a jeho schopnost sám uchopit Slovo Boží, tak u těchto církví, že běží spíše o jakýsi "biblický fumdamentalismus", s prominutím:-) zatajovat dětem ve škole evoluci a tak...Nebo se pletu?

Znovu opakuji, že nechci nikoho urazit! (ale asi se už stalo, co?:-)
Uživatelský avatar
tdnka
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 9
Výkřik do tmy: "Children of the future age,
Reading this indignant page,
Know that in a former time
Love, sweet love, was thought a crime. (...)"
(William Blake - A Little Girl Lost)
Příspěvky: 280
Dal: 61 poděkování
Dostal: 78 poděkování

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od tdnka »

kvetak píše:Pokud bych se urazil nebyl bych křesťanem ale jen bych si na něj hrál i když i to někdy dělám....Když zápasím s nevyznaným hříchem. A vidíš dneska evangelikálové z katolické a mé cirkve spolupracují třeba na kurzech alfa :-)
http://www.kurzyalfa.cz/
"evangelikálové z katolické církve"...???tak teď už vůbec ničemu nerozumím :D

neva, jak jsem říkal výše, nejsem insider, ale jsem out:-) Ale ty kurzy alfa vypadají zajímavě a jistě přinášejí lidem mnoho dobrého...Já ale asi nepojedu, asi bych se tam asi cítil nesvůj. Radši se terapeuticky vyřvu v hospodě či někde na koncertě:-)
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Jednorozec »

tdnka píše:
"evangelikálové z katolické církve"...???tak teď už vůbec ničemu nerozumím :D
Jestli to nebude tím, že podobné výrazy a argumentace není určena k tomu, aby jsi jí rozuměl, ale aby tě zmátla a dokázala ti jak ničemu nerozumíš a musíš se nechat někým "vést"...
Uživatelský avatar
tdnka
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 9
Výkřik do tmy: "Children of the future age,
Reading this indignant page,
Know that in a former time
Love, sweet love, was thought a crime. (...)"
(William Blake - A Little Girl Lost)
Příspěvky: 280
Dal: 61 poděkování
Dostal: 78 poděkování

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od tdnka »

kvetak píše:
Jednorozec píše:
tdnka píše:
"evangelikálové z katolické církve"...???tak teď už vůbec ničemu nerozumím :D
Jestli to nebude tím, že podobné výrazy a argumentace není určena k tomu, aby jsi jí rozuměl, ale aby tě zmátla a dokázala ti jak ničemu nerozumíš a musíš se nechat někým "vést"...
No ale o tom to je, nechat se vést Bohem Ježíšem Kristem:-)
Jinak tohle jsou internetové stránky katolických evangelikálů http://www.jesus.sk/

Evangelikálové jsou obrácení křesťané. Co to je? To dobře popisuje jeden katolický kňez (evangelikál) můj bratr v Kristu, zde: http://www.jesus.sk/svedectvi/nevedel_jsem_ze_potrebuji_obraceni
Já jen, že tady třeba žádní katolíci nejsou:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Evangelikalismus
ale to je fuk, o to nejde. Hlavně dokud u nás ještě můžem děti ve školách učit i dinosaury a nejen že Jahve si to střihnul za šest pracovních dní a pak šel na ryby:-)
Pokud to dobře chápu, pak evangelikál je tedy člověk, který prošel nějakým intenzivním duchovním zážitkem v dospělosti ("druhé obrácení")...OK. Myslím, že obrácení či "metanoia" je něco dost těžko sdělitelného či předávatelného druhému. Jo, možná klackem, jako satori u zen-mistrů...Já bych byl i pro, aby se lidi trochu řezali za účelem zduchovnění, ale dneska už se to stejně nenosí, Ještě tak mladý wahhábiti z al Kajdy se snažej ten islám touhle cestou obrodit, ale to bohužel nejsou duchovní lidi, ale frustráti, co nevědí co se sebou a holky jsou nedostupný, tak se vrhli na detonační způsoby osvěty, ale výsledky nic moc:-)

Pardon za ten nevážný tón. Přestanu s k tématu vyjadřovat, především proto, že jsem neznaboh...A taky proto, že si myslím, že je natolik vážné a hluboké a intimní, že o něm lze upřímně mluvit jen velmi vzácně, za výjimečně příznivé konstelace...asi tak jako mluvit s někým o...své pedofilii? :D
Jarekr
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Ženy
Výkřik do tmy: UÁÁÁÁÁÁÁÁ... stačí...? ;-)
Příspěvky: 29

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Jarekr »

Jednorozec píše:A nebo taky na oblbování lidí...
No a církve zase mají tendenci dělat hřích z kdečeho jen aby se bylo za co kát...
Ano, to se žel děje a ve velkém měřítku - a stejně tak zároveň jiné hříchy přehlížejí... ale kdyby se to nedělo, pak by Ježíšova slova o tom, že se to bude dít, vyšla neprázdno...

Proto lidem říkám, aby se neobraceli k lidem (kteří slibují "zaručené zprostředkování kontaktu s Bohem"), ale přímo k živému Bohu a jeho Slovu Bibli... proto nekážu lidské náboženské instituce, ale Krista ukřižovaného a vzkříšeného...

Mnozí se s Bohem potkají až když se jim vše ostatní v životě zhroutí a zbyde jen poslední naděje... Bůh... jak to tu někde psal Květák - "Bůh musí být na prvním místě", jedinou nadějí, záchranou, tím posledním, co člověku zbylo...

Jeden zkrácený životní příběh:

http://www.oase.estranky.cz/clanky/zivotni-pribehy/stefan-driess_-jak-realny-je-satan_.html
Uzdravení samotné není zázrak, zázrak by byl kdyby někomu dorostla noha během vteřiny, ale i to může časem přinést moderní technika...
Moderní technikou během vteřiny? Tu techniku bych chtěl vidět...

Ale zpět k tomu dorůstu nohy - ptal jsem se na to Zdeňka - kopíruji jeho odpověď:

za jak dlouho? Bylo to prakticky on-line. Všechno na pódiu. Kolem byla spousta lidí mezi 100 a 200 lidí. Mnozí čekali ve frontě až na ně přijde řada. Celé shromko trvalo asi 3 hod, než se na každého dostalo. Hodně z toho je na stránkách nového života v oddílu svědectví. Já jsem tam ještě nebyl, když se konala tato akce. Ale pokud by dotyčný chtěl a mělo to pro něj smysl, mohl bych se zeptat jestli by dotyčná poskytla více informací.

Takže jestli chceš zapátrat...
A strážní věži bych se rád vyhnul velkým obloukem.
A hóódně velkým obloukem - to ti mohu jen vřele doporučit - je to velmi sofistikovaný klam. Však to fórum, na které jsem uvedl odkaz Strážnou věž nepodporuje, ale naopak - odhaluje její nečestné praktiky. Název straznavez.goodforum.net má proto, aby je mohli případní zájemci o nezávislé informace snadněji "vygůglit".

Ale zkontaktovat se se Zdeňkem lze i jinak.
Zajímavé tak všecko co podle církve (záleží jak které),m nemá na svědomí bůh, má na svědomí ďábel? A co v předkřesťanských dobách? hmm
O tom žádná církev nemůže rozhodovat - rozlišení musí pocházet od Boha.

V předkřesťanských dobách? Úplně stejné - Bůh působil zázraky a ďábel rovněž...
Aha takže bibli muselo ochraňovat něco nadpřirozeného a tudíž asi bude naprosto přesná a dokonalá? To se mi tím snažíš naznačit? Ale má to jednu chybu, to že někde se snažili potlačit nějakou verzi bible, ještě neznamená, že byli proti ní, nebo že jinde dělali totéž. Navíc bible je sice přeložena do mnoha jazyků, ale rozhodně neobsahuje totožný text, už jen tím překladem dochází k posunu významu, to by se naopak dalo brát jako důkaz toho že až tak moc "chráněná" nebude...
Dnes existují tisíce dochovalých starověkých rukopisů Bible. Ani to nemá u žádného jiného dochovalého straověkého spisu obdoby.

Text Bible - jak SZ tak NZ - se po staletí opisoval a překládal. Z porovnání starších a novějších rukopisů je vidět, že docházelo k jen k poměrně malým změnám textu - vesměs gramatickým, jak se vyvíjel jazyk. Opisováním a překladem vznikaly určité "větve" opisů a porovnáním rukopisů z těchto "větví" je možno odhalovat chyby i záměrné změny (protože chyby a změny nedělali všichni ve všech větvích stejné).

Dále např. Masoreti - židovští opisovači předkřesťanských textů Písma v 6. až 10. stl. po Kristu - dokonce počítali písmena na každém řádku. Pokud udělali jedinou chybu, musel být celý svitek zničen. Není pak divu, že porovnáním výsledného masoretského textu s nálezem svitků od Mrtvého moře datovaných do 2.stl. před Kristem lze shledat v podstatě totožný text.

Zajímavý článek zde: http://neviditelnypes.lidovky.cz/polemika-verohodnost-noveho-zakona-dbz-/p_spolecnost.asp?c=A101107_114227_p_spolecnost_wag

Co se týká překladu do jiných jazyků - to bývá úkol nelehký, nicméně v dnešní době už je řada hebrejských a řeckých textů Bible dostupná on-line, existují meziřádkové překlady slovo od slova, slovníky, porovnávací programy - mimochodem právě ty mi dost pomohly ze zajetí bludů sekty - např. http://biblehub.com/interlinear/john/3.htm

Závěr si ale musí udělat každý sám... svoboda volby s sebou nese odpovědnost
Naposledy upravil(a) Kasz dne sobota 12. 10. 2013, 22:37:01, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Odkazy prosím dávejte do URL tagu.
Jarekr
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Ženy
Výkřik do tmy: UÁÁÁÁÁÁÁÁ... stačí...? ;-)
Příspěvky: 29

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Jarekr »

tdnka píše:Pardon za ten nevážný tón. Přestanu s k tématu vyjadřovat, především proto, že jsem neznaboh...A taky proto, že si myslím, že je natolik vážné a hluboké a intimní, že o něm lze upřímně mluvit jen velmi vzácně, za výjimečně příznivé konstelace...asi tak jako mluvit s někým o...své pedofilii? :D
Že se vměšuju do debaty... nejsem znalec lidských duší, ale mě to nevážné nepřijde, spíše upřímné... :0)
Hlavně dokud u nás ještě můžem děti ve školách učit i dinosaury a nejen že Jahve si to střihnul za šest pracovních dní a pak šel na ryby:-)
Však v Bibli nikde není napsáno, že to bylo doslovných 6 dní o 24hodinách... (mj. je tam napsáno, že u Boha je 1000let jako den...)

Také tam není napsáno, že to bylo formou "blik - a je tu žirafa", "blik - a je tu slon". Je tam jednoduše napsáno že "Bůh stvořil", ale ne jak.

Je ovšem zajímavé, že se Mojžíš - který zprávu o stvoření napsal - "trefil" v pořadí stvoření (země bez života, rostliny, živočichové ve vodě, ve vzduchu, na souši, člověk nakonec...), které odpovídá geologickým obdobím - pravděpodobnost, že by se trefil náhodou je 1 ku x na x-tou - nějaké strašné číslo. A geolog ani archeolog to nebyl...
Uživatelský avatar
simgiran
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Příspěvky: 1276
Dal: 472 poděkování
Dostal: 567 poděkování

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od simgiran »

Jarekr píše:Je ovšem zajímavé, že se Mojžíš - který zprávu o stvoření napsal - "trefil" v pořadí stvoření (země bez života, rostliny, živočichové ve vodě, ve vzduchu, na souši, člověk nakonec...), které odpovídá geologickým obdobím - pravděpodobnost, že by se trefil náhodou je 1 ku x na x-tou - nějaké strašné číslo. A geolog ani archeolog to nebyl...
Strašné číslo? No, z toho, co jsi uváděl, tak 1/720. Ale když třeba budeš chtít, aby byly napřed rostliny, aby zvířata měla co jíst, to kdybych vymýšlel pořadí, tak mě to asi napadne, tak už je to jen 1/120. A země bez života, to je také jasné, že bude před zemí s životem, tak to máme 1/24. Ale mimochodem, kde bereš, že tvorové ve vzduchu byly před tvory na souši? Není to chyba? A co když Bible tvrdí, že bylo světlo a tma, pak byly rostliny, ale až pak bylo slunce, měsíc a hvězdy? To je očividná chyba!
Tito uživatelé poděkovali autorovi simgiran za příspěvek:
Kasz
Uživatelský avatar
tdnka
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 9
Výkřik do tmy: "Children of the future age,
Reading this indignant page,
Know that in a former time
Love, sweet love, was thought a crime. (...)"
(William Blake - A Little Girl Lost)
Příspěvky: 280
Dal: 61 poděkování
Dostal: 78 poděkování

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od tdnka »

Jarekr: Však v Bibli nikde není napsáno, že to bylo doslovných 6 dní o 24hodinách... (mj. je tam napsáno, že u Boha je 1000let jako den...)

Také tam není napsáno, že to bylo formou "blik - a je tu žirafa", "blik - a je tu slon". Je tam jednoduše napsáno že "Bůh stvořil", ale ne jak.

Je ovšem zajímavé, že se Mojžíš - který zprávu o stvoření napsal - "trefil" v pořadí stvoření (země bez života, rostliny, živočichové ve vodě, ve vzduchu, na souši, člověk nakonec...), které odpovídá geologickým obdobím - pravděpodobnost, že by se trefil náhodou je 1 ku x na x-tou - nějaké strašné číslo. A geolog ani archeolog to nebyl...
[/quote]

Nevím, kolik semestrů na přírodovědecké fakultě Mojžíš odchodil :-), ale především bych od Bible nikdy nepožadoval, aby podávala přesný popis vývoje biosféry:-) Chápu rozdíl mezi vědou a náboženstvím a nepožaduji, aby jedno dokázalo, to co dokáže druhé. Respektuji obě tyto dimenze lidského ducha. A vím, že tahat nějaké argumenty z jedné oblasti do druhé nemá valného smyslu. O těch dinosaurech jsem se zmiňoval jen abych provokoval:-), a taky možná proto, že jsem po letmém přečtení informací na wikině získal prve (asi neoprávněný) dojem, že ti evangelikálové jsou právě ten typ lidí, kteří vědu a náboženství směšují a třeba v USA se snaží prosadit, aby se ve školách dětem zatajoval Darwin:-) Což je asi můj předsudek, poněvadž tihle lidé senejspíš nedají označit pojmem "evangelikálové", ale spíše "křesťanský fundamentalismus" anebo "radical religious right" nebo tak nějak tomu říkají...
Uživatelský avatar
simgiran
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Příspěvky: 1276
Dal: 472 poděkování
Dostal: 567 poděkování

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od simgiran »

kvetak píše: No já ti to ulehčím Bůh stvořil svět za 6 dní. A první co Bůh stvořil bylo světlo! viz. bible.
Díky, to mi stačí k tomu, abych toho tvého boha zavrhl jako neplatnou hypotézu.
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Kasz »

kvetak píše:Milovaný, nejsi odborník a tudíš tvůj názor sice respektuji ale moc se mýlíš...
V čem?
kvetak píše:... jestli já nebyl pedofil....
...jsem já nikde nenapsal.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Jednorozec »

Je ovšem zajímavé, že se Mojžíš - který zprávu o stvoření napsal - "trefil" v pořadí stvoření (země bez života, rostliny, živočichové ve vodě, ve vzduchu, na souši, člověk nakonec...), které odpovídá geologickým obdobím - pravděpodobnost, že by se trefil náhodou je 1 ku x na x-tou - nějaké strašné číslo. A geolog ani archeolog to nebyl...

Nevím jestli tu "zprávu měl/psal zrovna Mojžíš, ale to pořadí (které má být tak hrozně nepravděpodobné trefit) ti nesedí ani omylem...
1. fauna i flóra se vyvíjela zároveň
2. to co popisuješ rozhodně neodpovídá "geologickým obdobím"
3. existují druhy které vznikly až po člověku...
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Kasz »

Nechytej, Jednorožče, za slovíčka. To pořadí základního vývoje sedí.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Jednorozec »

Ne nesedí, sedí naopak to, jak by to člověk odhadl, neznaje vědecká fakta. Asi těžko by ten co to sepisoval tvrdil, že napřed byla stvořena tráva a pak až země na které by rostla. Ale to, že rostliny a živočichové nenásledovali "po sobě" vědět ani odhadnout nemohl (vycházel prostě z toho, že živočichové žerou trávu).... Navíc vše nasvědčuje tomu že létat se první hmyz naučil až na souši, nikoli ve vodě a někteří tvorové naopak bly všude (bakterie a spol) atd. To pořadí naopak dosvědčuje to, že ten text nevychází z nějakých bližších znalostí, které by jinak nevěděl, jsou to jen "metafory"...
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Jednorozec »

Ne já nemám žádnou jistotu, já jen vyhodnocuji uvedené údaje a konfrontuji je s prokázanými vědeckými daty...

Pokud mi totiž někdo v obýváku s rozsvíceným lustrem bude tvrdit, že "je tu tma", pak dojdu k závěru, že buď má zavřené oči (nebo "pásku" přes ně) nebo je slepý...
malou
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 6
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: miluji holky i zeny a porad cekam na tu pravou lasku
Příspěvky: 357
Dal: 1 poděkování
Dostal: 9 poděkování

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od malou »

Nejlepsi jsou ty zpravy o tych protestantskych fundamentalistech v usa nebo brazilii jak v zaplnenich halach nebo stadionech maji hlasite a plni energie projev do mikrofonu o skodnosti a nesmyslu alkoholu,prostitutek,pornografie a evolucni teorie.Sranda je kdyz je potom nekdo nacapa ozrale v nejakem bordelu a udelaj fotky od nich.Potom takovy pastor je rychle vymenen druhym aby polovina vericich nepresla do druhe fundamentalisticke cirkve.Oni potom i placou a reknou ze je to mrzi ale telu se zachtelo po hrichu *laugh* .

Vetsine se podari odolatet,ale nekdy se chybicka vloudi.Jsou to taky jenom lidi *lol* .

No v Ceske Republice takove ´problemy´ nemame.Podle posledniho scitani lidu 2011 se za ateisty nebo za lidi nehlasici se do zadne cirkve hlasilo tusim 85-90% lidi.To je 1 misto na svete.
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Květákův nesmiřitelný postoj k pedofílii!!

Nový příspěvek od Jednorozec »

malou: Na to ale bacha ateista a člověk nehlásící se k církvi je setsakramentský rozdíl.
Ona už vůbec samotná definice ateisty je problém. Kdo to jako má být? Ten co nevěří v boha/bohy? Nebo je to ten co uznává vědu a evoluci? Ale i ta může být řízena bohem, celý vesmír jako takový může být bohem... A už z principu každý člověk něčemu věří....
No a to že člověk není v nějaký církvi rozhodně neznamená, že nevěří v boha (ať už křesťanského či jiného), nebo něco jemu podobného...

Podle mě ta čísla jen říkají jednu pozitivní věc, že se u nás tak snadno a usilovně náboženství nemontuje do "světských věcí" jako jinde... (a nebylo tomu v minulosti vždy tak)
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů