Je můj přítel pedofil? (Kafe.cz)

Reakce na články z médií (tisk, rozhlas, televize, internet, ...) a diskuze o nich.
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Je můj přítel pedofil? (Kafe.cz)

Nový příspěvek od Kasz »

Je můj přítel pedofil? (Kafe.cz)

Aspoň trochu taková rozumná odpověď paní psychiatričky MUDr. Zuzany Krausové:

Co je to pedofilie
Jde o poruchu převážně mužskou, proto píšu dál „pedofil“ jen v mužském rodě. Pedofil má tzv. poruchu sexuální preference. To znamená, že je zaměřen na objekty, které normálního člověka sexuálně nepřitahují. Homosexuální pedofil se zajímá o malé chlapce, heterosexuálního nejvíce přitahují předpubertální děvčátka (přibližně do 13 let). Muž s pedofilními sklony nemusí mít zájem výhradně o malé holčičky, mohou ho sexuálně přitahovat i dospělé ženy (pak většinou dává přednost štíhlým dívčím typům). V rozporu s obecným přesvědčením jsou pedofilové většinou slušní a neškodní lidé, kteří mají rádi dětskou společnost, hezky se o děti starají a bližší fyzický kontakt s nimi navazují minimálně. Svých sklonů jsou si alespoň částečně vědomi, sami jsou z nich nešťastní a kontrolují se. Muži tohoto typu rozhodně dětem neubližují. Občas možná využijí příležitosti „podívat se“ nebo mají tendenci k víceméně nevinným dotekům jako pohlazení, objetí apod. – ty se někdy dost těžko odliší od normálního srdečného vztahu. Často žijí normálním rodinným životem a svou odchylku mají pod kontrolou. Lidé, kteří dětem ubližují nebo je zneužívají, jsou zcela jiné případy. Mají ještě další sexuální a/nebo psychiatrické poruchy, někdy ani nemají pravou pedofilní orientaci, jen využívají dětské bezbrannosti.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kasz za příspěvky (celkem 2):
Myš, Plyšáček
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
Sněhulák
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 6
ve věku do: 15
Výkřik do tmy: "Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská blbost. Přičemž tou první si nejsem zcela jist." (Albert Einstein)
Příspěvky: 26
Dal: 5 poděkování
Dostal: 11 poděkování

Re: Je můj přítel pedofil? (Kafe.cz)

Nový příspěvek od Sněhulák »

Stručné, jasné. Sice nevím, jak vypadala diskuse na oné stránce - podobné články a obzvlášť reakce pod nimi nemám sílu číst, tudíž jsem se na to nepodíval -, ale tento odstavec, ať už by byl použit kdekoli, se mi líbí. Někoho by možná akorát mohly pohoršovat termíny jako "porucha" nebo "normální", ale mně to nevadí, podstata článku netkví ve zcela korektní definici nějakých - navíc těžko vymezitelných - pojmů. Každopádně na mě vyjádření MUDr. Krausové působí velmi sympaticky, takto rozumný pohled vždy potěší - jak to bývá, když někdo problematice rozumí, ne pustě žvaní ve snaze o co nejskandálnější vyznění.

A dokonce podle paní doktorky "smíme" hladit, objímat a dívat se *yes* (resp. nenaznačuje, že by to odsuzovala). To je milé...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Sněhulák za příspěvek:
Tsu
Uživatelský avatar
Silesia
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 13
Příspěvky: 960
Dal: 310 poděkování
Dostal: 240 poděkování

Re: Je můj přítel pedofil? (Kafe.cz)

Nový příspěvek od Silesia »

No zas tak ideální to není, píše se v článku i to, že by se s přítelem měla slečna rozejít a že by ho nemela s dcerou nechávat samotného
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů