Podivuhodný příběh Childrenmana

Sekce pro příspěvky nových členů fóra - po registraci zde založte nové téma a prozraďte nám pár drobností o sobě, nebo nás jen pozdravte!
Uživatelský avatar
Childrenman
Registrovaný uživatel
Bydliště: Česká republika
Líbí se mi: Ženy
ve věku od: 15
ve věku do: 20
Příspěvky: 16
Dal: 5 poděkování
Dostal: 13 poděkování

Podivuhodný příběh Childrenmana

Nový příspěvek od Childrenman »

Zdravím všechny,
tak tedy já jsem Jirka a bude mi 20 let.
Po celý dosavadní život jsem si připadal jako každý běžný člověk, tedy až do ledna roku 2012. V ten měsíc jsem začal pociťovat potřebu kamarádit se s nějakým malým klukem. Zjistil jsem, že mě zkrátka přitahují malé děti, ale bylo to takové zvláštní, neboť touha po přátelství nepramenila z sexuální(erotické) oblasti, ale z oblasti čistě kamarádské. Nikdy bych si nedovolil nějakým způsobem "přesáhnout hranice", dokonce i kdybych k tomu měl možnost a kdyby by to bylo legální. Rád bych se kamarádil s dětmi.
Celkem rád bych se dozvěděl, zda je na tom něco špatného, nebo dokonce nelegálního?
Jedním z mých dalších problémů je, že jsem dost nesmělý a ani nevím, jak vhodně navázat vhodně kontakt s dítětem aniž by mě rodiče dítěte nějak odsuzovali.
Další problém se týká mého zaměstnání. V současné době studuji na střední škole. Po dokončení studia bych se velmi rád věnoval práci s dětmi, neboť si jsem naprosto jistý, že bych neměl problém "se ovládnout" a děti nijak nepoškodit(jak bych taky mohl, když mě dětská sexualita nepřitahuje). K této jistotě také přispěl fakt, že jsem bezproblémově v rámci studia v zařízení s dětmi absolvoval praxi. Horší to bude po ukončení školy. V současném světě většina lidí nepovažuje za normální, aby se dospělý kamarádil s dospělým(možná to někteří také znáte z vlastní zkušenosti). Mnoho lidí si myslí, že takový člověk musí být parafilik(v rizikovém stádiu), který dítě pohlavně zneužije. Bohužel si to lidé myslí i o těch, kteří o dětskou sexualitu nejeví žádný zájem. Jak by tedy mohl někdo takový, zneužít dítě?
Svým způsobem by se to dalo označit za diskriminaci jedince, který chce jen přátelství s typem lidí, které má rád a kterým rozumí. Na jednu stranu je chápu, že se snaží své potomky chránit. Proč ale přitom diskriminovat člověka, který má úplně jiné úmysly a který je neškodný?
Kdybych se narodil jako žena, tak by mé pocity společnost považovala za celkem přirozené, protože se říká, že ženy mají větší vztah a cit k dětem, než muži. Jenže jsem muž a jsem rád mužem. Jenže jak si najít práci s dětmi, když jsou muži v této oblasti diskriminováni?
Jsem rád, že existují tyhle stránky. I když jsou naše problémy možná trochu rozdílné, jedno máme společné, porozumění a lásku k dětem. Chci aby všechny děti na světě byly šťastné a spokojené. To je mé poslání, to je můj životní úkol. Vždyť dětský smích je ta jedna z nejkrásnějších zážitků na tomto světě.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Childrenman za příspěvky (celkem 4):
šmudlík, Filip, Kasz, Jeremy
Uživatelský avatar
Jeremy
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 12
ve věku do: 23
Výkřik do tmy: Milovať okrem iného znamená vážiť si objekt svojej túžby. Dosť na to, aby som nezradzoval jeho dôveru...
Příspěvky: 490
Dal: 467 poděkování
Dostal: 300 poděkování

Re: Podivuhodný příběh Childrenmana

Nový příspěvek od Jeremy »

Zdravím Ťa.
V žiadnom prípade Ťa nechcem nijak uraziť, ale prvé čo ma napadlo po prečítaní Tvojho príbehu, boli slová nejakého "odborníka" (už si nespomínam na meno ani presný kontext), ktorý opisoval pedofila ako človeka, ktorý ma veľmi nízke sebavedomie, z čoho pramení obava z nadväzovania sociálnych kntaktov s dospelými osobami a preto vyhľadávajú kontakt s deťmi, ktorý im viac vyhovuje. Myslím, že ako portrét bežného pedofila je to úplné fiasko, ale viem si predstaviť prípady ľudí, na ktorých to sedí. Z toho čo si o sebe napísal, si k Tvojej osobe netrúfam k nič také tvrdič, len konštatujem, že ma to napadlo.

Nepíšeš, či Ťa sexuálne priťahujú dospelé ženy (keďže deti si vylúčil), presnejšie nepíšeš ani o tom, či túžiš po kamarátstve iba malého chlapca, alebo aj dievčaťa. Hoci mňa priťahujú chlapci mimo iného sexuálne, aj s pomocou príbehov ľudí z tohto fóra som nadobudol pocit, že obzvlášť u homosexuálnych pedofilov (alebo efebofilov) je dosť častý akýsi sindróm záchrancu, či ochrancu. Z toho čo o sebe píšeš, mi nie je jasné, čo od kamarátstva s dieťaťom očakávaš. Či je to klasické kamarátstvo dvoch ľudí, alebo aj niečo viac. Rovanko nepíšeš, či sú v Tvojom živote kamaráti vrstovníci, alebo si skôr samotár. Ak si nájdeš chvíľku, môžeš sa to pokúsiť dovysvetliť.

Čo sa týka vyplakávania, ako je kto diskriminovaný, na to som trochu alergický. Ja netvrdím, že to nemusí byť pravda, ale ak chceš vážne pracovať s deťmi a myslíš si, že im môžeš byť užitočný, tak sa vykašli na to, ako to máš sťažené oproti ženám alebo komukoľvek inému a proste za tým choď. Aj na týchto stránkach je dosť mužov, ktorí s deťmi pracujú a napĺňa ich to. Iste sa nájdu ľudia, ktorým to príde zvrátené či poburujúce, ale ak by mal človek robiť iba to, čo budú všetci vnímať ako "normálne" a "v poriadku", asi by sme toho veľa nevykonali.

Veľa zdaru ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jeremy za příspěvky (celkem 2):
Kasz, Childrenman
Uživatelský avatar
Filip
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 3
ve věku do: 23
Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
Příspěvky: 620
Dal: 585 poděkování
Dostal: 375 poděkování

Re: Podivuhodný příběh Childrenmana

Nový příspěvek od Filip »

Ahoj Jirko, vitaj medzi nami. Ak chceš pracovať s deťmi tak najlepšie spravíš ak pôjdeš študovať pedagogickú fakultu a staneš sa učiteľom. Učiteľov je na školách a škôlkach málo. Na západe je bežné že v škôlkach učia aj muži. Tento trend sa postupne dostáva aj k nám. Alebo skús vstúpiť do skautu. Možností je veľa. Proste skús pracovať s deťmi profesionálne a tak si nájdeš detských kamarátov, za predpokladu že ťa taká práca bude baviť. Z reakcií okolia nemaj strach. Určite ťa nikto z ničoho nebude upodozrievať. Jedine keby si rozdával cukríky deťom na ihrisku. :D

A ak nie si na deti, ale si orientovaný normálne tak máš veľkú šancu založiť si rodinu a mať vlastné deti. Určite budeš skvelým otcom. *yes*
Ešte raz vitaj. *bye*
Tito uživatelé poděkovali autorovi Filip za příspěvek:
Childrenman
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Podivuhodný příběh Childrenmana

Nový příspěvek od Kasz »

Ahoj Jirko,
především díky za představení a za odvahu zde o sobě něco napsat.

Na kamarádění s dětmi nic nelegálního ani špatného není, je to běžná součást lidského života. Byl bych ale trochu opatrný v tvrzení, že tvoje touha po kamarádství nepramení z případné erotické komponenty ve tvé sexualitě. Nejspíš by to nějaké dočinění s pedofilií mít mohlo a ani se to nevylučuje s tím, že nemáš chuť jakýmkoliv způsobem "přesáhnout hranice". To nemám ani já.

Jak navázat kontakt s dítětem? Pro nesmělého člověka to může být problematičtější, většinou je to nějaká náhoda, než že by se dalo nějak cíleně se s někým seznámit. Důležité je chovat se zcela běžně, před rodiči dítěte se nesnažit nějak se skrývat, stranit se kontaktu s nimi, naopak je lepší, když se všechno kolem jejich dítěte děje s jejich vědomím. Pokud budeš s dětmi pracovat, určitě s nimi nějaké pozitivní vztahy navážeš.

Nemyslím si, že by měl chlap mít nějaký větší problém najít práci s dětmi. Sice učitelů v MŠ moc není, ale třeba na základku si myslím, že máš mnohem větší pravděpodobnost, že tě ředitel vezme, protože ženských je tam až až a někteří ředitelé chlapy naopak preferují. A ani nemám pocit, že by mužům hrozila nějaká diskriminace, že snad by se na ně mělo pohlížet jako na nějaké "úchyly", když mají zájem pracovat s dětmi.

Tvé životní cíle se mi velmi líbí a v podstatě se s nimi ztotožňuji. Přeji Ti, aby se Ti podařilo je naplnit, abys našel práci, ve které budeš spokojený a budeš moct být dětem celoživotně přínosný.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kasz za příspěvek:
Childrenman
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
Plyšáček
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 10
Příspěvky: 2308
Dal: 637 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Re: Podivuhodný příběh Childrenmana

Nový příspěvek od Plyšáček »

Milý mladíčku Childrenmane.
Děkuji za Tvé členství a krátké sdílení. Budu rád, když připíšeš více - zda se ti líbí chlapci či dívky, jak staří, co bys s nimi chtěl dělat atp.
Dle mého Tvá nejistota při kontaktu s lidmi a dětmi Ti může jen uškodit. Pokud se budeš rozhlížet do všech stran, kdo na Tebe kouká, když pomůžeš cizímu dítěti zavázat tkaničku, jen na sebe upozorníš, že s Tebou něco není v pořádku.
Na Tvém místě bych začal pracovat s dětmi a doplňovat si potřebné vzdělání. Ale jdi za hlasem svého srdce a kašli na to, co si "asi" myslí ostatní. Když budeš chtít učit ve školce, studuj předškolní pedagogiku (jako kdysi já) a s nikým to neřeš.
Jinak ta Tvoje jistota, že Ti dětská sexualita nic neříká, nic dobrého neznamená. Spíše mi přijde, že nemáš ještě moc zkušeností a zážitků a nevíš, o čem píšeš. Ale ničeho se neboj. Ubližovat a zneužívat jako pedofil rozhodně nemusíš.
Těším se na další Tvé příspěvky. Přeji mnoho zdaru na cestě za Tvým posláním.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Podivuhodný příběh Childrenmana

Nový příspěvek od Kasz »

Plyšáček píše:co bys s nimi chtěl dělat atp.
To, myslím, napsal, ne? Že by chtěl s dětmi kamarádit a taky s nimi pracovat, když má vystudovanou pedagogickou školu.
Plyšáček píše:Dle mého Tvá nejistota při kontaktu s lidmi a dětmi Ti může jen uškodit. Pokud se budeš rozhlížet do všech stran, kdo na Tebe kouká, když pomůžeš cizímu dítěti zavázat tkaničku, jen na sebe upozorníš, že s Tebou něco není v pořádku.
No, a tato tvoje reakce, Plyšáčku, mu tedy v té sebejistotě jistě pomůže...
Plyšáček píše:Jinak ta Tvoje jistota, že Ti dětská sexualita nic neříká, nic dobrého neznamená.
A proč by nemohla znamenat? Prostě vnímá dítě jinak. Já si taky ve svých 13letech neuvědomoval, že to, proč se mi ty holky líbí, je způsobeno mojí sexualitou. A neuvědomoval jsem si to ani ve svých 20ti. Přišel jsem na to, až jsem se zamiloval do Klárky, tehdy 10tileté.

Méně hodnoť, a víc používej slova typu "nemusí, může, možná, pravděpodobně, je možné, že... apod." Tvoje tvrzení jsou kategorická "to nevěští nic dobrého", "tvá nejistota ti může jen uškodit", apod. Co když jeho nejistota mu může i prospět? Co když jeho vnímání dětí naopak věští něco dobrého?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kasz za příspěvek:
Childrenman
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
Plyšáček
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 10
Příspěvky: 2308
Dal: 637 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Re: Podivuhodný příběh Childrenmana

Nový příspěvek od Plyšáček »

A takto to vypadá, když se začnou "školit" dva učitelé. :)
Kasz píše:Méně hodnoť,...
Zato Ty jsi mě docela solidně zhodnotil...

Větu o nejistotě při kontaktu s dětmi jsem začal "Dle mého..." - tedy nic kategorického. A zřejmě s jeho sebevědomím nic neudělá. Možná si jen uvědomí kontaproduktivnost takovéto "stihomamové nejistoty". (Zde jsem nyní použil slova "zřejmě" a "možná", všimněte si nekategorického přístupu.)
Plyšáček píše:Jinak ta Tvoje jistota, že Ti dětská sexualita nic neříká, nic dobrého neznamená.
Toto je zřejmě větší vhled, než se může jevit. Chápu nejspíš správně, co si teď myslí a proč zaujímá takový postoj. Měl jsem to podobně.

Jinak Childrenmane, neboj, všichni učitelé nejsou takoví... :D
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
Uživatelský avatar
Childrenman
Registrovaný uživatel
Bydliště: Česká republika
Líbí se mi: Ženy
ve věku od: 15
ve věku do: 20
Příspěvky: 16
Dal: 5 poděkování
Dostal: 13 poděkování

Re: Podivuhodný příběh Childrenmana

Nový příspěvek od Childrenman »

Děkuji za mnoho reakcí. Nyní se pokusím doplnit vše, co mi v předchozím příspěvku chybělo. Také se pokusím nějak reagovat na všechny vaše reakce, ke kterým bych chtěl něco dodat.
Jeremy píše:Nepíšeš, či Ťa sexuálne priťahujú dospelé ženy (keďže deti si vylúčil), presnejšie nepíšeš ani o tom, či túžiš po kamarátstve iba malého chlapca, alebo aj dievčaťa. ... Z toho čo o sebe píšeš, mi nie je jasné, čo od kamarátstva s dieťaťom očakávaš. Či je to klasické kamarátstvo dvoch ľudí, alebo aj niečo viac. Rovanko nepíšeš, či sú v Tvojom živote kamaráti vrstovníci, alebo si skôr samotár. Ak si nájdeš chvíľku, môžeš sa to pokúsiť dovysvetliť.
Sexuálně mě normálně přitahují dospělé ženy. Od kamarádství s dítětem neočekávám nic zvláštního. Jen klasické kamarádství dvou lidí. Samotář nejsem, běžně se kamarádím se svými vrstevníky.
Filip píše:Ak chceš pracovať s deťmi tak najlepšie spravíš ak pôjdeš študovať pedagogickú fakultu a staneš sa učiteľom.
Tento nápad mě také napadl, ale bohužel nejsem vědomostně tak nadaný, abych studoval nějakou vysokou školu. *book*
Kasz píše:Byl bych ale trochu opatrný v tvrzení, že tvoje touha po kamarádství nepramení z případné erotické komponenty ve tvé sexualitě. Nejspíš by to nějaké dočinění s pedofilií mít mohlo a ani se to nevylučuje s tím, že nemáš chuť jakýmkoliv způsobem "přesáhnout hranice". To nemám ani já.
Netvrdím, že by můj případ nemohl mít něco společného s pedofilií. Proto jsem také při zakončení předchozího příspěvku použil větu: "I když jsou naše problémy možná trochu rozdílné,...". Nesouvisí to nijak s tím, že bych s případnou pedofilií nebyl vyrovnaný. Pokud jsem pedofil, tak pedofilem jsem a nic to nezmění. Není to důvod, proč bych nemohl žít normální život. Jsem si toho plně vědom. Ale nemohu tvrdit, že jsem pedofil, když to tak nepociťuji. Můj vztah k dětem bych přirovnal k vztahu cca 17 leté dívky k dětem. To je jako by každá dívka, která zatouží po nějakém vztahu k dítěti, by měla být pedofil. To by byli pedofily všechny ženy a dívky. Ale jak říkám, nikdy si nemůže být člověk jistý, zda není pedofil. :)
Kasz píše:To, myslím, napsal, ne? Že by chtěl s dětmi kamarádit a taky s nimi pracovat, když má vystudovanou pedagogickou školu.
Nevím, kde jste přišli na to, že mám vystudovanou pedagogiku. :D Studoval jsem zdravku a praxi s dětmi jsem měl na dětském oddělení. :D

Jinak děkuji za vaše názory. :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Childrenman za příspěvek:
Silesia
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Podivuhodný příběh Childrenmana

Nový příspěvek od Kasz »

Childrenman píše:Nevím, kde jste přišli na to, že mám vystudovanou pedagogiku. Studoval jsem zdravku a praxi s dětmi jsem měl na dětském oddělení.
Aha, mě ta "praxe s dětmi" zmátla. :)
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
Filip
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 3
ve věku do: 23
Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
Příspěvky: 620
Dal: 585 poděkování
Dostal: 375 poděkování

Re: Podivuhodný příběh Childrenmana

Nový příspěvek od Filip »

Childrenman píše:Nevím, kde jste přišli na to, že mám vystudovanou pedagogiku. :D Studoval jsem zdravku a praxi s dětmi jsem měl na dětském oddělení. :D
Skús si nájsť prácu na detskom oddelení.

A keďže si na ženy, nič ti nebráni nájisť si nejakú a založiť rodinu. Mať deti a vychovávať ich.
Uživatelský avatar
Childrenman
Registrovaný uživatel
Bydliště: Česká republika
Líbí se mi: Ženy
ve věku od: 15
ve věku do: 20
Příspěvky: 16
Dal: 5 poděkování
Dostal: 13 poděkování

Re: Podivuhodný příběh Childrenmana

Nový příspěvek od Childrenman »

Filip píše:
Childrenman píše:Nevím, kde jste přišli na to, že mám vystudovanou pedagogiku. :D Studoval jsem zdravku a praxi s dětmi jsem měl na dětském oddělení. :D
Skús si nájsť prácu na detskom oddelení.

A keďže si na ženy, nič ti nebráni nájisť si nejakú a založiť rodinu. Mať deti a vychovávať ich.
Problém je, že ředitelé nemocnic většinou nezaměstnávají muže na dětském oddělení. Většinou je přijmou na oddělení s imobilními lidmi, kteří nemohou chodit, protože tam je zapotřebí mužská síla ke zvedání a přesouvání těžkých pacientů.
Uživatelský avatar
Filip
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 3
ve věku do: 23
Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
Příspěvky: 620
Dal: 585 poděkování
Dostal: 375 poděkování

Re: Podivuhodný příběh Childrenmana

Nový příspěvek od Filip »

Childrenman píše:Problém je, že ředitelé nemocnic většinou nezaměstnávají muže na dětském oddělení. Většinou je přijmou na oddělení s imobilními lidmi, kteří nemohou chodit, protože tam je zapotřebí mužská síla ke zvedání a přesouvání těžkých pacientů.
Nemusíš pracovať s deťmi profesionálne. Skús robiť dobrovoľníka. Napr. zdravotný klaun, alebo program Pět P.
http://www.zdravotniklaun.cz/
http://www.hest.cz/cs-CZ/co-delame/program-pet-p
Tito uživatelé poděkovali autorovi Filip za příspěvky (celkem 2):
Childrenman, Cute Boys
Uživatelský avatar
Childrenman
Registrovaný uživatel
Bydliště: Česká republika
Líbí se mi: Ženy
ve věku od: 15
ve věku do: 20
Příspěvky: 16
Dal: 5 poděkování
Dostal: 13 poděkování

Re: Podivuhodný příběh Childrenmana

Nový příspěvek od Childrenman »

Filip píše:
Childrenman píše:Problém je, že ředitelé nemocnic většinou nezaměstnávají muže na dětském oddělení. Většinou je přijmou na oddělení s imobilními lidmi, kteří nemohou chodit, protože tam je zapotřebí mužská síla ke zvedání a přesouvání těžkých pacientů.
Nemusíš pracovať s deťmi profesionálne. Skús robiť dobrovoľníka. Napr. zdravotný klaun, alebo program Pět P.
http://www.zdravotniklaun.cz/
http://www.hest.cz/cs-CZ/co-delame/program-pet-p
Díky za nápady. Určitě se na to podívám a uvidím. *bravo*

Pozn. Sice jsme se potkali na chatu, ale chtěl jsem ti poděkovat i tady na fóru.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Childrenman za příspěvek:
Filip
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti