Zneužívání dcery nahlásila matka (Breclavsky.denik.cz)

Reakce na články z médií (tisk, rozhlas, televize, internet, ...) a diskuze o nich.
wicky
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 5
ve věku do: 13
Výkřik do tmy: Je důležité se zcela tvrdě podívat realitě do očí :)
Příspěvky: 28

Zneužívání dcery nahlásila matka (Breclavsky.denik.cz)

Nový příspěvek od wicky »


Lanžhot - Muž z Lanžhota čelí ve vazební věznici obvinění, že pohlavně zneužíval devítiletou dívku. Bydlela s ním v jednom domě.

Měl být jejím druhým otcem. Jeho zvrhlé choutky ale měly, jak se zdá, podle exkluzivního zjištění Břeclavského deníku s otcovskou láskou jen pramálo společného. Pětačtyřicetiletý Lanžhotčan podle všeho doma pohlavně zneužíval devítiletou školačku. Na utajeném místě, kam si dívku vodil, je přistihla její vyděšená matka, která se zvrhlíkem žila. Neváhala a okamžitě zavolala na policii.„Komisař služby kriminální policie a vyšetřování zahájil trestní stíhání proti pětačtyřicetiletému muži pro pohlavní zneužití. Tohoto protiprávního jednání se měl muž dopouštět na nezletilé osobě v místě svého trvalého bydliště," informovala o vyšetřování šokujícího případu břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Jak doplnila, břeclavští policisté už muže obvinili ze spáchání trestného činu. Soudce vyhověl předloženému návrhu a potencionální zvrhlík skončil ve vazební věznici. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

Podle informací Břeclavského deníku je obviněným muž z Lanžhota, který žil ve společné domácnosti s ženou a několika dětmi. Devítiletá dcera je z předchozího vztahu ženy.

Ze školy s matkou

Dívka, která měla být sexuálně zneužívána, navštěvuje lanžhotskou základní školu. „Maminka už byla ve škole oznámit, že si bude dceru po vyučování osobně vyzvedávat," řekl včera Břeclavskému deníku dobře obeznámený zdroj, který vzhledem k citlivosti případu chtěl zůstat v anonymitě. Redakce ale jméno dotyčného zná.

„Dneska jsem se to dozvěděl. Nejprve neoficiálně, proto jsem to bral s rezervou. Ale když jsem se byl zeptat ředitelky školy, tak mi potvrdila, že je to pravda. Matka to dnes přišla říct do školy," potvrdil o něco později Leopold Králík, který v lanžhotské základní škole učí.

Podobný případ ze své učitelské praxe nepamatuje. Jeho přáním je, aby se kauza příliš veřejně „nerozmazávala". Kvůli další budoucnosti nezletilé oběti.

Starosta města František Hrnčíř byl včera informací o muži, který měl v Lanžhotě zneužívat školačku, viditelně zaskočený. O případu slyšel poprvé v pondělí od Břeclavského deníku. „Vůbec o tom nevím, takže k tomu ani nemohu nic říct," reagoval starosta.

Lanžhotská radnice teď podle jeho slov řeší jiný případ s částečně sexuálním podtextem, ve kterém figuruje šestnáctiletá dívka. „Podle spisu, který jsem četl, to nebylo nic až tak hrozného. Budeme to řešit jako přestupek," sdělil Hrnčíř bez bližších podrobností.

Obviněními spojenými s pedofilií se policisté na Břeclavsku nezabývají příliš často. „Je to výjimečná věc, míváme tak dva tři případy v roce. Bývá to zcela ojedinělé, když něco takového vyjde na světlo," nechala se slyšet Haraštová.



Je to smutné,že malé děti musí trpět od dospělích to co je pro nich uspokojuje. Někdy se divím ,jak je to vůbec možné ,že takovy lidi to mužou udělat . Lidi jsou prostě hovada kdekoliv a kdykoliv. a nejhorší je to že se to mže dít v každém domě :( by asi měli pozvirát pulku republiky .
Uživatelský avatar
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Příspěvky: 7971
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: školačka

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Taky to může být falešné obvinění ze strany matky, z článku nevyplývá, že by měli ještě nějaký jiný důkaz kromě jejího tvrzení. Uvidíme, jak se to vyvine.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Uživatelský avatar
Kuba
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Doma
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 13
ve věku do: 26
Příspěvky: 1484
Dal: 360 poděkování
Dostal: 288 poděkování

Re: školačka

Nový příspěvek od Kuba »

Gabriel Svoboda píše:Taky to může být falešné obvinění ze strany matky, z článku nevyplývá, že by měli ještě nějaký jiný důkaz kromě jejího tvrzení. Uvidíme, jak se to vyvine.
Pokud ho jak se tvrdí v článku strčili do vazby, tak téměř jistě mají i další důkaz - pravděpodobně výpověď oné dívenky.

U pohlavního zneužívání se ještě více obviněných než u jiných trestných činů dušuje, že nic neudělali, že jde o falešné obvinění, kterým se jim jen někdo snaží zničit život. Chápu to, pohlavní zneužívání je mnohými vnímáno jako nejhorší zločin, obviněný se často dostává do úplné sociální izolace, proto se nelze divit, když mnozí vytrvale zapírají i po soudu, protože konspiračním teoriím o pomstě manželky apod. většinou uvěří aspoň jejich rodina a část přátel a tím pádem nepřijdou o všechny sociální kontakty a podporu od blízkých. Je to pochopitelná snaha zachránit aspoň část svého života, protože u tohoto činu více než u jiných platí, že uvězněním pro vazebně stíhaného či odsouzeného problémy začínají, ovšem ani zdaleka nekončí. Bohužel, popírání skutku a případná ohnivá obhajoba mohou také způsobit větší traumatizaci oběti. Nicméně mám pochopení pro lidi, kteří za takových velice nepříjemných okolností myslí převážně na sebe.

Osobně mohu říct, že jsem se setkal s řadou odsouzených za pohlavní zneužívání, kteří se dušovali, že jsou nevinní a plamenně se hájili. V některých případech jsem četl či slyšel jejich rozsudek, včetně výpovědí svědků a odůvodněním rozsudku ze strany soudu. Pouze v jednom případě jsem zůstal na pochybách (a stejně se kloním spíše k tomu, že ke spáchání trestného činu došlo), v ostatních jsem o vině přesvědčený. Poznal jsem, jak probíhá trestní řízení, myslím, že se i celkem vyznám v dětech (poté, co jsem s nimi dva roky pracoval), mám zkušenosti s tím, jak probíhá pohlavní zneužívání a na základě všech svých informací jsem přesvědčen, že obrovská většina těch, co o sobě tvrdí, že jsou nevinní, se ve skutečnosti deliktu dopustili.
wicky píše:Je to smutné,že malé děti musí trpět od dospělích to co je pro nich uspokojuje. Někdy se divím ,jak je to vůbec možné ,že takovy lidi to mužou udělat . Lidi jsou prostě hovada kdekoliv a kdykoliv. a nejhorší je to že se to mže dít v každém domě by asi měli pozvirát pulku republiky .
Na druhou stranu neznáme okolnosti případu a žádné podrobnosti, těžko si můžeme udělat adekvátní obrázek z novinového článku. Pohlavní zneužívání z hlediska práva je dost široký pojem a spadají do něj dost odlišené věci. Všechny lze považovat za něco, co se rozhodně dělat nemá, ale míra společenské nebezpečnosti může být velmi rozdílná, i proto je pohlavní zneužívání jedním z paragrafů s vůbec největším rozpětím mezi dolní a horní sazbou, to ukazuje, že i sami tvůrci zákona připouštějí, že míra škodlivosti u pohlavního zneužívání bývá případ od případu velice rozličná a proto je třeba každý posuzovat co nejvíc individuálně. To je záležitost soudu, my do toho, co se doopravdy stalo, takřka vůbec nevidíme a tak bych byl v nějakých soudech raději hodně opatrný.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kuba za příspěvek:
Gabriel Svoboda
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
Uživatelský avatar
MR_Xguard
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 8
Příspěvky: 987
Dal: 110 poděkování
Dostal: 306 poděkování

Re: školačka

Nový příspěvek od MR_Xguard »

Mimo to, co jste napsali, tak by byli moc hodní, kdyby v posledním odstavci článku jako již tradičně nebyl špatně použit termín pedofilie.
Uživatelský avatar
Kuba
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Doma
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 13
ve věku do: 26
Příspěvky: 1484
Dal: 360 poděkování
Dostal: 288 poděkování

Re: školačka

Nový příspěvek od Kuba »

Jak píšeš, je to bohužel natolik tradiční jev, že mi přišlo úplně zbytečné to vůbec zmiňovat.
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů