Proč jsem se rozhodl počkat se sexem do svatby

Nezávazná diskuze o čemkoliv, co se nehodí jinam.
Uživatelský avatar
Daniel
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 10
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: O každé dívence smýšlej, chovej se k ní a jednej s ní tak, jako by to byla tvoje milovaná dcera.
Příspěvky: 525
Dal: 559 poděkování
Dostal: 721 poděkování

Proč jsem se rozhodl počkat se sexem do svatby

Nový příspěvek od Daniel »

K myšlence napsat následující text mě přivedla jedna diskuze, kterou původně začal teenbl. I když ale budu psát o sobě a svojí minulosti, bude se mi tentokrát psát lépe ve třetí osobě.

Žil kdysi jeden chlapec. Měl tatínka a maminku, které měl rád. A sourozence, kteří občas byli ti nejlepší na světě, a občas mu dokázali pěkně pít krev. Jak chlapec vyrůstal a přemýšlel o svém budoucím životě, říkal si, že z něj jednou také bude tatínek a bude mít vlastní děti, a ani na okamžik ho nenapadlo, že by tomu mohlo být jinak. A když se od své maminky dozvídal základní informace o sexu, tak (ač mu to nikdo takto neřekl) vždycky tak nějak předpokládal, že sex je něco, co ho čeká, až potká krásnou dívku a vezme si ji, a že jeho manželka bude jeho jedinou životní sexuální partnerkou.

Jeho dětský sen mu vydržel poměrně dlouho. Možná tomu tak bylo i proto, že se skoro nikdy o těchto otázkách nebavil se svými spolužáky a kamarády. Ostatně, o čem by se s nimi také měl bavit? O tom, kterým holkám už rostou prsa? Jak neskutečně nudné téma k rozhovoru!

Čas neúprosně letí a chlapec odchází na střední školu. Jiné prostředí, jiní učitelé, jiní spolužáci. Chlapec si pomalu začíná vytvářet vlastní názory a začíná se dívat na svět jinýma očima. Začíná si uvědomovat, kolik jeho spolužáků má rozvedené rodiče. Začíná si všímat neshod v manželství jeho vlastních rodičů. Začíná registrovat, že někteří jeho spolužáci už mají za sebou první sexuální zkušenosti. Začíná chápat, že se sexem do manželství prakticky nikdo nečeká. A jeho dosavadní představy o jediné životní sexuální partnerce mu začínají připadat neskutečně naivní.

A z jeho dětského snu se stává ztracený dětský sen.

Chlapci je sedmnáct a setkává se s východními náboženstvími a posléze také s křesťanstvím. A ač byl vychován jako ateista, začíná o své dosavadní víře pochybovat a ptát se sám sebe po smyslu života a lidské existence. A jak se s křesťanstvím postupně seznamuje a jak postupně poznává ty, kteří se rozhodli pro tuto cestu, uvědomuje si zvláštní věc. Tito lidé se ve věcech sexuality nechovají tak, jako většina. Chovají se přesně tak, jak si to on sám původně představoval. Ono je skutečně možné takhle žít!

A z jeho ztraceného dětského snu se stává znovunalezený dětský sen.

Chlapec dorůstá v mladého muže a odchází na vysokou školu. Je mu dvacet dva let a teprve teď si uvědomuje, že už je vlastně dospělý. Začíná si znovu klást některé závažné životní otázky a tentokrát ho už neuspokojují jednoduché odpovědi. A mezi jinými si položí také otázku, co je vlastně na sexu před manželstvím špatného. A s překvapením zjišťuje, že nemá po ruce žádnou uspokojivou odpověď.

A ze znovunalezeného dětského snu se nečekaně stává církevní dogma.

Postupně znovu pročítá Bibli a začíná si v ní všímat pasáží, týkajících se sexuality, a hledá přitom odpověď na svou otázku. Hledá, kde v Bibli je napsáno, že Bůh sex před svatbou zavrhuje. A nakonec dochází k překvapivému závěru. Nikdy v Bibli nic takového přímo napsáno není.

A církevního dogmatu se rázem stává dogma na druhou.

A pak se mladému muži dostává do rukou knížka "Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše", jejímž autorem je John Gray. Dozvídá se z ní hodně informací o vztazích, o ženách, o rozdílech mezi pohlavími a o rozdílnosti v jejich způsobu uvažování. Čte postupně další knížky, až se jednoho dne začte do knížky "Mars a Venuše si spolu začínají". V knížce nalézá dvě zajímavé myšlenky. První myšlenka: muž by se měl jako první ucházet o ženu a snažit se projevit jí lásku, nikoliv žena o muže. Autor také popisuje, jak destruktivně na vztah působí, pokud se žena jako první uchází o muže a muž zůstává pasivní. Druhá myšlenka: sex má pro muže podobný význam, jaký má pro ženu svatba. Tato myšlenka se knize opakovaně projevuje v různých obměnách. Muži jsou orientovaní spíše na tělo a mají potřebu dotáhnou vztah do konce po tělesné stránce (sex), zatímco ženy jsou orientované spíše na emoce a mají potřebu dotáhnout vztah do konce po emocionální stránce (svatba). Sex je nejkrásnější projev lásky, jaký může učinit žena muži, zatímco svatba je nejkrásnější projev lásky, jaký může učinit muž ženě. A i když to nikde v knížce napsáno není, a i když ani její autor mimomanželský sex nezavrhuje, kombinací těchto dvou myšlenek dospívá mladý muž k závěru: je-li to tak, mám-li být já ve vztahu tím iniciativním, a jsou-li sex a svatba těmi nejkrásnějšími projevy lásky, pak je nejprve na mne, abych vyjádřil lásku snoubence tím, že ji před svědky dám slib a přijmu ji za manželku.

A z církevního dogmatu na druhou se stává nalezená odpověď.

Končí studijní léta, mladý muž odchází do života a potkává svou budoucí manželku. Už na první pohled ho na ní něco zaujme. Až mnohem později si uvědomuje, že je to především její malá výška. Začne se o ni ucházet a o několik měsíců později ji požádá o ruku. Ještě další rok pak spolu chodí a probírají představy o budoucím společném životě. Postupně si stále více uvědomuje, jak je pro něj tato žena krásná a přitažlivá a jak moc po ni sexuálně touží. Při tom všem zjišťuje, že jeho nastávající manželka je základních parametrech přesně taková, jak ji popisuje John Gray. A když ji v jedné romantické chvíli pošeptá do ouška, že by ji moc chtěl, a ona mu pošeptá to samé, a pak jim oběma po několika vteřinách současně dojde, že každý z nich mluví těmi samými slovy o něčem úplně jiném, tak se oba musí sami sobě smát.

A jak se k sobě stále více přibližují, jak její oči stále více tají a září s nich láska a něha, začíná si on uvědomovat zvláštní věc. Že se těší na svatbu. A ona, že se těší na sex.

Přichází svatební den, vzájemný slib lásky a svatební noc. V životě jsou věci, na kterých je nejkrásnější to, že je člověk zažije právě jednou.

A z nalezené odpovědi se stává životní zkušenost. Něco vzácného, co by si jednou přál předat svým vlastním dětem.

Závěrem jen dodám, že můj pohled na předmanželský sex byl hodně ovlivněn křesťanstvím, ale nestojí na něm. Pokud bych se měl pokusit o nějakou ilustraci, tak i kdyby někdo sestrojil stroj času, já se jím mohl vydat do minulosti a zjistit, že Ježíš nikdy nežil a že Bible je falzifikát, a na zpáteční cestě bych měl možnost navštívit své mladší já a mluvit s ním, co bych mu potom řekl? Určitě bych svému mladšímu já řekl, že některé věci jsou jiné, než jak se mu budou zdát. Určitě bych s ním také mluvil o pedofilii a varoval ho před jeho největším životním omylem. Ale v otázce sexu bych mu doporučil, ať se zachová úplně stejně, jako jsem se zachoval já. Protože jsou sny, které prostě stojí za to si prožít.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Daniel za příspěvky (celkem 7):
Gabriel Svoboda, Jeremy, Filip, Kasz, Marco Freeman, Damian, K3i4L
Všichni dospělí byli nejdříve dětmi. Ale málokdo se na to pamatuje.
Antoine de Saint-Exupéry: Malý princ
Uživatelský avatar
Filip
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 3
ve věku do: 23
Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
Příspěvky: 620
Dal: 585 poděkování
Dostal: 375 poděkování

Re: Proč jsem se rozhodl počkat se sexem do svatby

Nový příspěvek od Filip »

Je pekné že si vydržal až do svadby, :) len rozmýšľam či to že si to dokázal, nebolo spôsobené tvojou pedofíliou a aj povahou. Ak by si bol na dospelé ženy, možnože by si sexuálnemu pudu v puberte ťažšie odolával. Ináč k sexu až po svadbe len toľko. Sex by mal mať človek vtedy ak je na to psychicky a fyzicky pripravený. Čiže je jedno či pred, alebo po svadbe a hlavne by ho mal mať s niekym koho miluje. Pekná myšlienka, ale prax je často iná. Prečo? Pretože sexuálny pud patrí medzi vývojovo najstaršie a ťažko sa ovláda. A nie je ľahké ho ovládnuť, hlavne v puberte. Stačí sa zamyslieť napr. nad potrebou masturbácie.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Filip za příspěvek:
Cute Boys
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host