My vs. Ona (S.A.)

Diskuze k dotazům zaslaným do naší Poradny. Chcete-li se sami na něco otázat odborníků či zdejších členů, navštivte prosím formulář na našem webu - www.pedofilie-info.cz/vlozit-dotaz-do-poradny/.
Uživatelský avatar
S.A.

My vs. Ona (S.A.)

Nový příspěvek od S.A. »

My vs. Ona - dotaz v poradně
S.A. píše:Dobrý den, je mi 15 mám přítele, kterému je 30. Dobře si rozumíme, mám ho moc ráda a záleží mi na jeho dobru. Protože je mezi námi několika kilometrová vzdálenost, jezdí mě často navštěvovat. Bohužel mé mamce se to nelíbí. Vadí jí

přítelův věk a jeho návštěvy. Zkoušela jsem jí přesvědčit, že jsem s přítelem šťastná a že je hodný člověk. Všechno marně. Při jeho poslední návštěvě na něj dost nepříjemně vyjela. Je jí jedno, že mi svým jednáním ubližuje, jde jí jen o to, aby mě ‚ochránila’. Chtěla bych tedy požádat o radu, jak mamce ukázat, že můj vztah není nic děsivého, přesvědčit jí, že k mému příteli nemusí být tak nepříjemná. Děkuji za odpověď.
MUDr. Antonín Brzek odpovídá:

Milá dívenko,

to víte, věková nerovnost je nesporný rizikový faktor ve vztahu. Nedivte se tedy mamince, že se Vás snaží od takového vztahu ochránit. V každém případě po létech, až Vy budete ještě žena v plné síle, takový partner již bude starcem a může se pro Vás stát nemalou přítěží. Je také další riziko. Pokud je Váš přítel pedofil, pak možná dříve, než on zestárne a stane se pro Vás přítěží, možná ztratí o Vás zájem on, protože už nebudete patnáctileté dítě, ale zralá žena, pro něj neatraktivní. To jsou všechno rizika, kterých si musíte být vědoma. Samozřejmě, každý vztah má spoustu rizik, a tato jsou jen některá z nich, která se ale týkají právě Vás.

Takže, není řešením nějak Vám vztah zakazovat. Důležité je ale upozornit Vás právě na rizika, která se týkají Vás dvou. Pokud se po zralé rozvaze rozhodnete, že vztah je pro Vás tak velmi cenný, že v něm hodláte pokračovat, a na nepříznivé následky těchto rizik budete připravena, pak budete jednat správně. Nakonec jen Vy rozhdujete o vašem životě.

Takže odrazování maminkou neberte ve zlém. Nepochybuji, že tak maminka činí jen proto, aby Vás varovala. Nakonec ale Váš život bude jen Váš, a po 18. roce věku, jestliže Vám Vaše nadšení pro partnera vytrvá, budete se rozhodovat již zcela svobodně jen Vy. Doporučil bych jen opatrnost a na pilu netlačit. Máte před sebou dlouhý život, není na nic žádný spěch. Jak již říkal biskup Komenský: „veškeré kvaltování jen pro hovado dobré jest“.

Bylo by možná dobré, kdybyste tento můj email dala přečíst i mamince.

Jinak Vám i Vaší mamince i partnerovi přeji požehnaný příští rok a správné rozhodování.

MUDr. Brzek
Uživatelský avatar
Mission

Re: My vs. Ona (S.A.)

Nový příspěvek od Mission »

Bylo by zajímavé dozvědět se jak tento životní příběh pokračoval. Vztah třicetiletého muže a patnáctileté dívenky (tedy asi středoškolačky) mohl nebo může na první pohled působit jako něco nepatřičného. Ale na takový soud nemá nikdo právo. O svém vztahu by si měli rozhodnout jenom ti dva. Pochopitelná je starost maminky o nezletilou dcerku, ale ta bude za nedlouho formálně dospělá (plnoletá) a rozhodne si sama o svém partnerském životě. Ten vztah může být velice kvalitní, pevný a celoživotní. Možná rizika a úskalí slečně pan MUDr. Brzek fundovaně vysvětlil a teď bude už jenom na ní jak se rozhodne uspořádat si svůj život. Proto by bylo skutečně poučné a opravdu velmi cenné, pokud bychom se my, kteří sledujeme toto interní komunitní fórum, dozvěděli pokračování příběhu.
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: My vs. Ona (S.A.)

Nový příspěvek od Kasz »

Mám to podobné, rozdíl je v přístupu obou rodičů, kteří mě do rodiny Alleinky přijali velmi dobře. A taky mezi námi není rozdil 15 let, ale téměř 20. Takže dopadnout dobře to rozhodně může.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kasz za příspěvky (celkem 3):
Allein, Forst Jan, Marco Freeman
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů