Prague Pride 2017 – Tolerance a respekt? Pro organizátory zřejmě jen planá slova

Diskuze o účasti komunity ČEPEK na festivalu Prague Pride. Nezapomeňte navštívit taktéž náš vedlejší web vytvořený speciálně pro tento projekt - www.nejenhomo.cz.
Uživatelský avatar
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Příspěvky: 7971
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Prague Pride 2017 – Tolerance a respekt? ...

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Jakkoli nemám rád salámovou metodu, tak samozřejmě chápu, že politik musí postupovat trochu takticky a nemůže chtít všechno najednou (a s tím, jak se zvyšuje složitost politických otázek, které náš svět řeší, si to uvědomuju víc, než jsem si to uvědomoval třeba před čtyřmi lety). Ale musí jít o takového politika, který chce nejprve prosadit důležitou věc, která ještě prosazena není; pak chápu, že v zájmu takové věci dočasně obětuje prosazování jiných, méně důležitých věcí. Být v pozici takto obětovaného pedofila by mi nevadilo.

Ale jde o to, že LGBT komunita v Česku už prosadila téměř vše a žádné další důležité věci k prosazení nemá; přesněji řečeno má, ale v porovnání s minulostí jsou to drobnosti. A nezdá se mi, že třeba vdovský důchod pro registrované partnery (o který LGBT komunita usiluje teď) je jednoznačně důležitější než náš návrh destimgatizace pedofilie a tedy lepší prevence sexuálního zneužívání dětí.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Prague Pride 2017 – Tolerance a respekt? ...

Nový příspěvek od Jednorozec »

Já naopak postup kdy se budu distancovat od pedofílie, abych prosadil něcco pro homosexuály považuji za velmi chybný. Oni totiž tím že místo aby oponovali otevřeností a podporou všeho co brání ubližování lidí dávají těm útočníkům za pravdu.
Nikdo po nich přece nechce aby prosazovaly zájmy pedofilů.
Tj. chápal bych je v případě, kdy by pedofilové nělali na tom průvodu něco jako ten případ v kožešinách, kdy se tam jeden svlékl a nechal bičovat.
Ale v momentě kdy se šíří osvěta nikoli provokace tak postupovat proti ní jednoznačně znamená chovat se pokrytecky a krákozrace a vlasně dávat za pravdu těm co je napadají ....

Čekal bych z jejich strany spíše reakci zdůrazňující boj proti zneužívání dětí a podporu všeho co s ní souvisí, proti tomu by "útočníci" na ně těžko mohly účinně argumentovat a zároveň to má podporu i emoční.
Uživatelský avatar
Filip
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 3
ve věku do: 23
Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
Příspěvky: 620
Dal: 585 poděkování
Dostal: 375 poděkování

Re: Prague Pride 2017 – Tolerance a respekt? ...

Nový příspěvek od Filip »

Ja chápem postoj vedenia LGBTI, ktoré nechce byť spájané s takou pre spoločnosť kontroverznou témou ako je pedofília. A zdá sa celkom logické a správne z ich pohľadu nesúhlasiť s účasťou čepeku na pride. Avšak svojím správaním vedenie LGBTI paradoxne dosahuje presne opačný účinok, ako zamýšľa. Ak by vedenie proti pedofilom nijako neprotestovalo a nezasahovalo, tak by ľudia ani nevedeli, že sa nejakí pedofilovia zúčastnili na pride. Väčšine ľudí je to aj tak jedno. Tým že ale protestujú, či zasahujú proti účasti pedofilov, paradoxne na účasť pedofilov upozorňujú. Stačí si porovnať minulý rok, keď žiaden konflikt s vedením nebol a o účasti pedofilov na pride sa moc nepísalo ak vôbec a tohtoročnej účasti, keď skoro všetky alternatívne weby, ktoré o pride písali, informovali o konflikte medzi účastníkmi čepeku a organizátorom. Ak by tento konflikt nebol, tak by o účasti pedofilov na pride asi ani nepísali.

Vedenie LGBTI odmieta účasť pedofilov na pride, lebo sa bojí že ich to poškodí. Ale poškodzuje ich to? Odpoveď je jednoduchá. Nie. Pedofilovia sa zúčastňujú na pride už niekoľko rokov a nezaznamenal som, že by sa vnímanie pridu, či LGBTI komunity, ostatnými občanmi nejako zhoršilo, alebo žeby vďaka účasti pedofilov boli LGBTI odobraté niektoré veci, čo si doteraz vymohli, napríklad registrované partnerstvo. Rovnako im účasť pedofilov na pride nijako nezhoršuje ich postavenie pri ďalšom zrovnoprávňovaní.

Vždy tu budú ľudia a rôzne proruské alternatívne weby čo budú prezentovať homosexualitu ako zvrhlosť, či ako chorobu a pride ako pochod zvrhlíkov, bez ohľadu na to či tam pedofilovia budú alebo nie. Vždy budú ľudia ktorí budú proti homosexuálom a pre ktorých bude homosexuál a pedofil zvrhlík, čo sa majú liečiť alebo rovno eliminovať zo spoločnosti. Otázka je čo chce vedenie LGBTI, zapáčiť sa týmto ľuďom, alebo pomáhať a ak nie pomáhať tak aspoň tolerovať sexuálne menšiny, ktoré to majú oveľa ťažšie ako oni? Zatiaľ zdá sa si vybrali to prvé. A to je smutné, pretože členom čepeku nejde o to hrdiť sa tým že sú pedofilovia či meniť zákony, ale o to aby sa zmenilo vnímanie pedofilov v bežnej spoločnosti, čo sa aj našťastie deje.

A ak si letáčik o čepeku prečítal čo i len jeden pedofil, ktorý doteraz žil v tom že je uchyl čo bude ubližovať deťom a mal kvôli tomu depresie a prišiel na čepek, kde zistil že nie je sám, kto má podobné problémy ako on a pomohlo mu to zmierniť depresie, alebo ak je len čo iba jeden človek, čo zmenil názor na pedofilov z negatívneho na normálny, tak potom mala, má a bude mať účasť pedofilov na pride zmysel.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Filip za příspěvky (celkem 4):
Gabriel Svoboda, Allein, Daniel, Kasz
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Prague Pride 2017 – Tolerance a respekt? ...

Nový příspěvek od Jednorozec »

Prosimtě co do toho motáš nějaké proruské alternativní veby. Takto se chovají všechny skupiny lidi s krajně dogmatickým myšlením. Typicky třeba některé náboženské skupiny.
Ale jinak souhlasím, že prostě vždy se najkde někdo kdo podobné pocity lidí využije.
Ono se totiž nejedná o něco divného, odpor ke všemu co se vymyká nám známé/zažité společnosti máme v sobě bohužel snad z pravěku od přírody. Špatné je, pokud ho někdo ještě posiluje a zneužívá k vlastním cílům.

LGBTI prostě ukázali že mají strach i když se tím pochodem snaží prezentovat přesně obráceně.
Uživatelský avatar
Tim
PROBLÉMOVÝ UŽIVATEL
Bydliště: Brno
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 5
ve věku do: 17
Kontakt: Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100073199928820
email: [email protected]
https://ibb.co/sb8ymr1
Telefon: 607 364 291
Výkřik do tmy: "Slaboši jsou lidé, kteří znají pravdu, ale zastávají ji jen potud, pokud se v ní jeví jejich prospěch" - Blaise Pascal

„Vždy musíš hledat a vyznávat pravdu a chovat se tak, aby ses nikdy nemusela stydět, až se podíváš nazpět.“ - Čeněk Král
Příspěvky: 791
Dal: 449 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zklamání aneb smysl života

Nový příspěvek od Tim »

Nedalo mi to abych jim nepřidal veřejný komentář na FB:





Docela mne zaujal kontrast vašeho boje za toleranci a vašeho přístupu k jiné menšině.
Již pátým rokem se průvodu účastnili členové ČEPEKu (Česko - Slovenská pedofilní komunita) kteří rozdávali informační letáky.
Setkali se s agresivitou jednoho z organizatorů který řádil jako utřený ze řetězu a to i přes vyjádření policie která na aktivitě ČELEKu neviděla nic co by porušovalo zákon.
Tito lidé vás dotázali ohledně uspořádání tématické přednášky o pedofilii v rámci vašeho boje za práva menšin.
Byli ale odmítnuti, ignorováni a spíš tu dáváte prostor tvůrci trans komimsu z druhé strany světa.
Bojujete tedy za sexuální menšiny, nebo se bojíte o zisky které pride přináší a bojíte se toho že by jste mohli být nejak dehonestováni?
Já tu tak nějak cítím zbabělce a pokrytce ;)
Naposledy upravil(a) simgiran dne úterý 22. 8. 2017, 16:52:41, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto z tématu Zklamání, aneb smysl života
Uživatelský avatar
Silesia
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 13
Příspěvky: 960
Dal: 310 poděkování
Dostal: 240 poděkování

Re: Zklamání aneb smysl života

Nový příspěvek od Silesia »

Proč je to tady? A kam jsi to poslal?
Naposledy upravil(a) simgiran dne úterý 22. 8. 2017, 16:52:19, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto z tématu Zklamání, aneb smysl života
Uživatelský avatar
Little Hero
Registrovaný uživatel
Bydliště: Plzeň
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 5
ve věku do: 12
Příspěvky: 151
Dal: 18 poděkování
Dostal: 47 poděkování

Re: Prague Pride 2017 – Tolerance a respekt? ...

Nový příspěvek od Little Hero »

Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Prague Pride 2017 – Tolerance a respekt? ...

Nový příspěvek od Kasz »

Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Karel Žák
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Ženy
ve věku od: 16
ve věku do: 30
Příspěvky: 108
Dal: 6 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Re: Prague Pride 2017 – Tolerance a respekt? ...

Nový příspěvek od Karel Žák »

Zdravím zdejší komunitu po delším čase. Doufám, že se vám všem daří. Dal jsem si práci a jako jeden z účastníků - podpůrců komunity jsem napsal pár řádků Magistrátu hlavního města s žádostí o posouzení textu letáčku, který distribuovali účastníci průvodu Prague Pride 2017.

Odpověď Magistrátu si můžete přečíst po kliknutí na odkaz: Posouzení letáku ČEPEK.pdf

Snad to něčemu pomůže. :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Karel Žák za příspěvky (celkem 7):
Gabriel Svoboda, Allein, Myš, Marco Freeman, Filip, Kasz, Daniel
Uživatelský avatar
Pompom

Re: Prague Pride 2017 – Tolerance a respekt? ...

Nový příspěvek od Pompom »

Aj keď nevidím tému PP 2018 za predpokladu, že sa ešte budete chcieť spájať s PRIDE by som sa chcela o pár postrehov podeliť.

Trhať informačné materiály je krajne nevhodné a do istej miery sú obvinenia niektorých vašich členov, že lgbt nechcú prísť o privilégiá oprávnené. Nieje to ale ani jediný dôvod a silne pochybujem, že by bol hlavný.

Pedofilia do konceptu PRIDE nezapadá. LGBT+ identity sú historicky a politicky späté a z lesieb a gejov (za ktorých boli považovaní aj transrodovi ľudia) sa s pribudajucimi privilégiami a možnosťami komunikácie diferencovali rôznorodé komunity. Okrem nebinarnych rodových identit či napr pansexualov majú preto len geji rôzne subkomunity (kresťania, medvede, kozenaci...) Asexuali sú síce relatívne nová subkomunita, no do hnutia sa aj napriek malej viditeľnosti vclenili. Tj je o nich počuť kontinuálne nie len v deň PRIDE, tí ktorí sú aktívni sú aktívni nie len za seba, ale aj za iné menšiny v lgbt+ a aj keď prídu na PRIDE aj s potrebou komunikovať vlastné problémy sprievodov sa zúčastňujú ako ich súčasť, nie ako hostia. Ľudia v maskách, ktorí "kazia dojem" sú taktiež s hnutím historicky spati a to, že miesto skryvania sa v baroch, ktoré vlastní mafia sa môžu slobodne prejsť po ulici má tiež politický rozmer. Hoci sa drag od tej doby zmenil jeho význam pre komunitu a aktivizmus stále nieje zanedbateľný.

Obe témy si zároveň vyžadujú odlišnú komunikačnú stratégiu smerom k verejnosti. Zatiaľ čo každý vedúci v tábore, ktorý je gej, či trans sa môže pred rodičov postaviť a úprimne tvrdiť, že z jeho homosexuálnej/transrodovej podstaty deťom hrozí len akceptujucejsi prístup (čo je pre niektorých rodičov tiež hrozostrasna predstava) neverím, že všetci z vás by dali ruku do ohňa za to, že žiaden pedofil, ktorý je voči deťom v pozícii autority sa neposmykne. Prípadne, že ak by ste mali tú možnosť zavolali by ste rodičom, pripadne dnes už dospelým aktérom hranej detskej pornografie a pri vypytovani si informovaneho súhlasu by ste očakávali pochopenie miesto facky a žaloby, či ďalšej traumatizacie. Keďže ste začínajúci "aktivisti" a nemáte ani stanovy je prirodzené, že tie komunikačné stratégie ešte nemáte do detailov pripravené, ale keď ste viditelni reprezentujete všetkých pedofilov nie len seba (údel každej menšiny nie len pedofilov) a nie je ok hádzať túto zodpovednosť na lgbt aktivistov hoci majú privilegii viac.

Aj správa o tom, že niekto podstúpil medicinsku tranziciu a chce ju zvrátiť má dopad nie len na transrodovych ľudí, ale na legitimitu všetkých identit. Je preto naivne myslieť si, že sa spojíme v otázke destigmatizacie a za ostatné si bude niesť zodpovednosť každý sám. A tých problémov je aj v lgbt komunite dosť, aj v ČR i keď sú ďalej - preto je na mieste aj vytka, že od tých problémov svojou účasťou strhavate pozornosť. Aj keby vás aktivisti nechali tak všimnúť si vás v divnej situácii a odfotit vás môže ktokoľvek zo sprievodu, premotivovany aktivista za rodinu, či politik.

Je to dôležitá téma a nik vám nemôže zakázať na jej zviditeľnenie použiť aj PRIDE no partnerstvá sa nebuduju hádkami, anonymnymi správami ani obvinovanim a osocovanim.
Uživatelský avatar
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Příspěvky: 7971
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Prague Pride 2017 – Tolerance a respekt? ...

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Pompom píše: neděle 14. 7. 2019, 9:40:03Zatiaľ čo každý vedúci v tábore, ktorý je gej, či trans sa môže pred rodičov postaviť a úprimne tvrdiť, že z jeho homosexuálnej/transrodovej podstaty deťom hrozí len akceptujucejsi prístup (čo je pre niektorých rodičov tiež hrozostrasna predstava) neverím, že všetci z vás by dali ruku do ohňa za to, že žiaden pedofil, ktorý je voči deťom v pozícii autority sa neposmykne.
Opravdu si myslíte, že když z táborových vedoucích eliminujeme všechny pedofily, tak od zbylých heterosexuálů, homosexuálů atd. dětem žádné sexuální zneužití nehrozí? Dal byste za ně ruku ohně? Buďte opatrný, mohl byste se spálit.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Uživatelský avatar
Pompom

Re: Prague Pride 2017 – Tolerance a respekt? ...

Nový příspěvek od Pompom »

Gabriel Svoboda píše: neděle 14. 7. 2019, 12:09:53
Pompom píše: neděle 14. 7. 2019, 9:40:03Zatiaľ čo každý vedúci v tábore, ktorý je gej, či trans sa môže pred rodičov postaviť a úprimne tvrdiť, že z jeho homosexuálnej/transrodovej podstaty deťom hrozí len akceptujucejsi prístup (čo je pre niektorých rodičov tiež hrozostrasna predstava) neverím, že všetci z vás by dali ruku do ohňa za to, že žiaden pedofil, ktorý je voči deťom v pozícii autority sa neposmykne.
Opravdu si myslíte, že když z táborových vedoucích eliminujeme všechny pedofily, tak od zbylých heterosexuálů, homosexuálů atd. dětem žádné sexuální zneužití nehrozí? Dal byste za ně ruku ohně? Buďte opatrný, mohl byste se spálit.

Nie, okrem toho že je niekto gej, bi či heterosexual môže byť stále psychopat, či mať iné problémy. Ale vrámci komunikácie s verejnosťou sa s ohľadom na pedofiliu oplatí staviat sa do pozície, že pedofilia za to nemôže iba ak si je niekto istý, že rizikom sú iba iné zložky osobnosti. Síce som štatistiky aj tu spomenuté nepocitala na promile aj pri najoptimistickejsich odhadoch je IMHO aj pedofilia rizikom. Vrámci PR a burania predsudkov sa preto buď môžete dostať do pozície kedy budete musieť obhájiť, že inak slušný človek tu hranicu prekročil z akéhokoľvek dôvodu, alebo byť na to pripravení vopred. Neviem či ste ale aj z toho čo je na stránke mám rozpacite dojmy a keďže si lgbt aj pedofilia vyžadujú iné komunikačné stratégie nieje jednoduché tie dve témy spájať.
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti