Moje vysvetleni

Nezávazná diskuze o čemkoliv, co se nehodí jinam.
Dan
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
Příspěvky: 607
Dal: 75 poděkování
Dostal: 218 poděkování

Re: Moje vysvetleni

Nový příspěvek od Dan »

pro Creepy: Snažím se rozumět tvému postoji, každopádně ti děkuju za tuhle otevřenost - uznání a přemýšlení o tom, že něco kritizuješ (opravdu někdy dost ostře) ale taky vysvětlení proč to kritizuješ.

Možná jsem to v dlouhém úseku svého života měl podobně, jako v pár větách popisuješ. Ano, děti - v mém případě kluci - se mi líbili hlavně fyzicky. Vyčítal jsem si to, cítil se provinile, odporně, a žil jsem vcelku neustále s pocitem, že si nedovedu představit, že bych takto přežil dalších deset snad ani pět let. Pak se něco změnilo, hodně se toho změnilo, a jen těžko dokážu rozklíčovat kvůli čemu to tak bylo. Pomohla mi k tomu zhruba roční sexuologická terapie? Nebo spíš víc můj intenzivní kontakt s komunitou a že jsem si tu našel i skvělé přátele? Jistě do určitě míry. Ale osobně jsem přesvědčený, že mi nejvíc pomohlo právě, že jsem se do malého klučiny zamiloval. Přišlo to náhle, samo od sebe, ale najednou jsem na vlastní kůži poznal, že sexualita není jen o sexuálním vzrušení. I předtím jsem, řekl bych podobně jako ty, měl pevné zásady v tom, abych žádnému dítěti neublížil. Ale jakoby až pak, co jsem se zamiloval, dostalo to smysl. Viděl jsem, že můžu někoho milovat, a tedy mě i sexuálně přitahuje, a vlastně právě proto, s ním nechci mít sex, protože mi na něm záleží. I idee vytvořené v sobě se v konkrétním případě stala konkrétní realizace.

Ještě zopakuji, že si vážím tvého postoje, a i proto nechci znít jako někdo, kdo poučuje, nebo radí s něčím, do čeho mu nic není. Můj názor jen je, že jde kritizovat, jde si stát za svým názorem, i tak, aby to ten oponent nebral jako osobní útok. Pokud jsi napsala takovýto článek, možná si uvědomuješ, že někteří uživatelé mohou brát tvou kritiku osobně, mohou ji považovat do jisté míry za agresivní. Z čistě pragmatického hlediska - kritika, která jde až moc na tělo, si leckdo nic nevezme, protože se proti ní automaticky obrní, nepřipustí si jí. Což je škoda, a může být i škoda, že takovým stylem diskuze se můžeš s více lidmi spíš pohádat, než diskutovat a třeba i najít něco, co máte společné, třeba i navázat něco jako přátelství. Souhrnně, lze kritizovat i si stát za svými pevnými postoji, ale občas stačí pouze změnit forma kritiky, a pak ani nemusí být třeba cokoliv vysvětlovat.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dan za příspěvky (celkem 2):
MarkM, simgiran
Uživatelský avatar
MarkM
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 11
Výkřik do tmy: Nejlepší sexuolog, je stejně nejlepší pedofilní kamarád :) A nebo holčička :P
Příspěvky: 471
Dal: 155 poděkování
Dostal: 101 poděkování

Re: Moje vysvetleni

Nový příspěvek od MarkM »

Určitě se není za co omlouvat. každý by mě měl napsat svůj vlastní názor, jak to aktuálně vidí i když třeba v budoucnu své názory a postoje může přehodnotit, právě smířením se svojí sexualitou a se sebou samým. Tady to je prostor pro diskuzi a máš právo s něčím nesouhlasit a napsat to. Popravdě povětšinou se tvými názory moc nesouhlasím, ale někdy zas ano.
A jak jsi sama napsala, všude jsou různí lidé, tak i tady jsou. Proto ani moc dobře nejde, odsoudit tuhle komunitu. I když nějaké prvky komunity splňujeme a určitě se na mnohém povětšině shodneme, tak nejde brát názor jednoho člověka, jako svatou pravdu, co platí vždy a žádný jiný názor není správný a nikdo by se rozhodně do takové role ani stavět neměl. Naopak měla by tady být pluralita osobních názorů o kterých ten člověk přemýšlí. Takže sice v podstatě nějaká komunita jsme(máme toho hodně společného, na hodně věcech se shodneme), ale hlavně by tady každý měl prezentovat sám sebe a svoje vlastní názory a popřípadě si je upravovat po diskuzi s ostatními. A rozhodně by tady někdo neměl mluvit za ostatní, tedy za celou "komunitu". A nebo když jeden člen selže, tak odsoudit všechny ostatní...
Proto je velice zajímavé, že právě ty píšeš povětšinou VY. nemyslíš, že by bylo lepší používat MY? když už sem píšeš. A nebo když už, tak jmenovat konkretně toho s kým nesouhlasíš?

A na konec ti hlavně přeji, aby si se se svými pocity co nejvíce vyrovnala, jak jen to půjde. Pro někoho to opravdu není jednoduché přijmout ty pocity a naučit se s nimi žít. Hlavně nezapomeň, že hlavně záleží na tobě jaká jsi a ne tom, kdo jaký je. Někdo může být bezcitný a dětem i komukoliv jinému může ubližovat. Ale ty jsi ty. Jestli máš nějaké představy, tak to jsou jen představy, fantazie. To, že nám cpou do hlav pořád to, jak někdo zneužil nebo dokonce znásilnil dítě neznamená, že to musíš i ty... Věř sama sobě. Nezáleží na tom co si představuješ, ale to co činíš.
Tito uživatelé poděkovali autorovi MarkM za příspěvky (celkem 2):
Dan, Kuba
Uživatelský avatar
Tony
Registrovaný uživatel
Bydliště: Praha
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 5
ve věku do: 10
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 205
Dal: 51 poděkování
Dostal: 43 poděkování

Re: Moje vysvetleni

Nový příspěvek od Tony »

Asi nikdo tady na fóru nemůže přesně vědět, co všechno jsi prožila a co cítíš. Je naprosto v pořádku, že se spoustou příspěvků zde nesouhlasíš, je dobře, že máš vlastní názor. Je v pořádku, že třeba časem své názory změníš, až lépe porozumíš sobě a svým pocitům.
Líbí se mi tvůj odlišný pohled. Tvé příspěvky na mě působí tak, že se sama moc nepovažuješ za součást zdejší komunity. Tomu docela rozumím, sám v poslední době pozoruju, že je komunita ohromně nesourodá a začínají se tu dít věci.
Nemusíš mít vždy pravdu, ale každá upřímně míněná kritika je přínosná. Někdy je dokonce lepší, když se pronese hezky od plic. Pak už záleží jen na tom, jak se s ní druhá strana popere, zda si z ní dokáže něco vzít.

Ze svých představ si nic nedělej. Jsem přesvědčený, že i kdyby sis představovala ty nejhorší věci, nemáš důvod se za to nenávidět. Možná, že když se s těmi představami smíříš a nebudeš se jim bránit, získáš nadhled a budeš se cítit lépe.
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti