Pedofilie jako sexualni orientace?

Reakce a podněty z řad veřejnosti - máte-li názor, myšlenku či nápad, který se týká našeho webu, nezdráhejte se ozvat!
Uživatelský avatar
otazka

Pedofilie jako sexualni orientace?

Nový příspěvek od otazka »

Zdravim, chtel jsem se zeptat, budete v budoucnu pozadovat prejmenovani slova pedofil? Teda v USA se uz v letosnim roce uvazovalo preneseni pedofilie ze seznamu nemoci na seznam sexualnich orientaci. Dokonce byla na nekolik dnu zmenena, ale nasledne dana zpatky k nemocim. Ve vyspelych evropskych zemi zacali povinne vyucovat pro deti od peti let sexualni vychovu a vysvetlovat pojmy jako homosexualita heterosexualita atd. A ja se teda ptam, budete za nejakou dobu pozadovat premenu slovo pedofil treba na slovo pedosexual, nebo nejak jinak? :D
Uživatelský avatar
simgiran
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Příspěvky: 1276
Dal: 472 poděkování
Dostal: 567 poděkování

Re: Pedofilie jako sexualni orientace?

Nový příspěvek od simgiran »

Za mě osobně:

Změnu slova pedofil? Ne, proč, mně se slovo pedofil líbí. Znamená to v podstatě přítel dětí, i když je to myslím trochu zkomolené. A možná přesnější by bylo něco jako pedoerot. Ale kdo se má v těch řeckých slovech pro lásku vyznat. (Pedoerot by spíš popisovalo vnitřní pocity, pedofil dobře popisuje vnější chování některých lidí tady, kteří mají dětské kamarády, se kterými nemohou mít romantický nebo sexuální vztah.) Pedosexuál by podle mě jen posilovalo mylnou představu, že pedofilové pouze touží po sexu s dětmi. I když u termínu heterosexuál to tak nevnímáme. Mimochodem, upozornil bych, že existují pojmy gynekofilie a androfilie, které označují orientaci na dospělé ženy a muže. A někteří sexuologové používají termín teleiofilie pro orientaci na dospělé, když je to potřeba v textu zdůraznit. Když řekneme homosexuál, myslíme tím homosexuální teleiofil. A zdůraznil bych, že rozlišování orientace na pohlaví a věkové orientace je dost možná jen naše jazyková záležitost a domnívám se, že je lepší vnímat sexuální orientace jako v podstatě nezávislé (takže orientací je pak třeba orientace na prepubertální chlapce, ne jen orientace na mužské pohlaví nebo na prepubertální děti).

Situace v US je trochu divná. Ona pedofilie na seznamu nemocí byla, ale někdo, koho třeba vzrušovaly a přitahovaly výlučně děti, avšak nezpůsobovalo mu to potíže a neměl sexuální kontakty s dětmi, nesplňoval kritéria pro diagnózu pedofilie. Což je blbost. Nyní s DSM-5 došlo k rozlišení pojmů pedofilie a pedofilní porucha, kde u pedofilie chybí ono kritérium obtíží nebo sexuálních kontaktů s dětmi. Pedofilie není považována za poruchu, pedofilní porucha je. Ta kritéria jsou však problematická, neboť pořád je postačující pro diagnózu pedofilní poruchy dopouštět se sexuálního chování s dětmi po dobu alespoň 6 měsíců. Což však dává diagnózu pedofilní poruchy i pachatelům sexuálního zneužívání, které nevzrušují specificky děti, necítí ve vztahu k dětem romantické pocity apod.

Myslím si, že definice pedofilie by měla být založena na sexuální reaktivitě na děti a přítomnosti romantické náklonnosti k dětem. Případná diagnostická kritéria by pak se pak měly snažit odrážet tuto definici a měly by být považovány za praktický způsob, jak pedofilii rozeznat s tím, že se bere na vědomí omezená spolehlivost takových kritérií.

Pokud se pedofilie definuje tak, jak jsem uvedl, pak je pedofilie sexuální orientací. Což však nevylučuje ji souběžně považovat za poruchu (spíše než za nemoc, pedofilie je pravděpodobně vrozená a neměnná). Ovšem otázkou je, jaký má taková klasifikace praktický význam. Homosexualita byla ze seznamu poruch vyřazená právě kvůli tomu, že taková klasifikace neměla praktický význam a podporovala stigmatizaci homosexuálů. Myslím si, že u pedofilů je to podobné (i když je podle určitých hledisek pedofilie více omezující) a bylo to i motivem některých odborníků, kteří navrhli výše zmíněnou změnu v DSM.

Ta informace o několikadenní změně není správná. Co se stalo nebyla nějaká reklasifikace pedofilie ve smyslu, že by APA někde napsala, že řadí pedofilii mezi sexuální orientace. Stalo se to, že někdo, kdo formuloval text o pedofilii a pedofilní poruše v rámci DSM použil ve snaze popsat pedofilii termín sexuální orientace. Čímž v podstatě vystihl pedofilii asi nejpřesněji, jak je to ve dvou slovech možné. Nicméně jisté homofobní kruhy v USA neustále ve svém boji proti homosexuálům straší nesmyslným tvrzením, že uzákonění sňatků mezi osobami stejného pohlaví povede k povolení sexu s těmi a uzákonění sňatků s dětmi. A straší, že už se k tomu schyluje, že už jsou snahy reklasifikovat pedofilií, čímž to údajně začne (jako kdybychom zakazovali se s dětmi nebo sňatky s dětmi kvůli tomu, že pedofilie není sexuální orientace). No, a chytnou se čehokoli, takže se chytli i tohoto, ačkoli nebylo záměrem APA nijak měnit seznam uznávaných sexuálních orientací. APA v reakci na podobná tvrzení vydala zprávu, ve které označila použití termínu sexuální orientace za chybu a nahradila ho termínem sexuální preference.

Sexuální výchova je potřebná a mělo by se s ním v přiměřené formě začít brzy, součástí by určitě měly být informace o různých sexuálních odchylkách. Zejména je podle mě potřeba, aby děti dostaly tyto informace před začátkem puberty. A rozhodně by měla být zmíněna i pedofilie.
Tito uživatelé poděkovali autorovi simgiran za příspěvek:
Kasz
Uživatelský avatar
otazka

Re: Pedofilie jako sexualni orientace?

Nový příspěvek od otazka »

Rozumim, no podle EU sexualni vychova mela byt povinna pro vsechny deti, jsou urcite knizky, ktere ukazuji diteti, ze muze zit v rodine se dvema tatinky nebo dvema maminky, nektere ukazuji, ze sex mezi detmi a dospelymi neni spravny.
http://sprelle.blogspot.cz/2007/07/alfies-home.html
V takovem Nemecku. Svedsku, Norsku a dalsich se to vyucuje jiz delsi dobu, asi je jen otazkou casu, kdy tyhle metody se budou vyucovat ve vsech zemich EU jako povinna sexualni vychova a obeznamit dite , aby ho nemohl zneuzit nejaky cizi clovek. Otazkou zustava, jestli se pak deti nebudou bat pedofilu jeste vice
Uživatelský avatar
simgiran
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Příspěvky: 1276
Dal: 472 poděkování
Dostal: 567 poděkování

Re: Pedofilie jako sexualni orientace?

Nový příspěvek od simgiran »

Ta odkazovaná knížka nemá nic společného se sexuální výchovou s EU, je to propagandistická kniha, která se snaží přesvědčit, že homosexualita je něco způsobeného špatnými vztahy s otcem a že to jde snadno změnit s trochou pomoci. *wall*
http://thatguywiththeglasses.com/blogs/latest/entry/the-worst-childrens-book-ever-alfies-home
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Pedofilie jako sexualni orientace?

Nový příspěvek od Jednorozec »

To že je pedofílie sexuální orientace, to není třeba někde řešit zákony či příručkami, to je prostě fakt. Jako nemoc je to vedené pouze v případě, že to dotyčnému člověku způsobuje nějaké potíže. Stejně tak to lze nazvat odchylkou, či úchylkou. A to stejné platí pro všechny ostatní sexuální "úchylky" včetně homosexuality.
Jediné co lze od společnosti požadovat je odstranění nějaké diskriminace. U pedofílie je to napřiklad dehonestace až pronásledování ze strany společnosti.....
Tady je hlavní překážkou neustálé demagogické zaměňování pedofílie se zneužíváním dětí, dokud se tomuhle nezamezí nezmění se nic....
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Pedofilie jako sexualni orientace?

Nový příspěvek od Jednorozec »

kvetak píše: Naprosto s tebou nesouhlasím vlastně si dovolím napsat že totálně blábolíš....Pedofilie je hrozná a strašně zákeřná nemoc. Někdy jsou jako u každé nemoci symptomy lehčí a někdy těžší.
Strašné na této nemoci je symptomatický postoj k vnímání dítěte jako k objektu sex. fantazie....
Naprosto s tebou nesouhlasím, vlastně si dovolím tvrdit že totálně blábolíš.... Heterosexuální gynekofilie je hrozná a strašně zákeřná nemoc. Někdy jsou, jako u každá nemoci, symptomy lehčí a někdy těžší.
Strašné ne této nemoci je symptomatický postoj k vnímání ženy jako objektu sexuální fantazie.....

Mimochodem než začneš obviňovat ostatní z blábolení, přečti si alespoň definici sexuální orientace, pro začátek třeba z wiki, kam ji přepsali z odborné literatury.
To že s tím máš nějaký zdravotní problém ty, neznamená že ho má každý z 100 000 pedofilů v téhle republice.
Uživatelský avatar
otazka

Re: Pedofilie jako sexualni orientace?

Nový příspěvek od otazka »

Nevim teda, jestli se jedna o nemoc nebo sexualni orientaci, kazdopadne Evropska unie prosazuje demokracii, svobodu slova a tolerantnost. A podle me, at to chci nebo nechci, pedofilie se casem prepise jako sexualni orientace, legalizace incestu atd. , svatby homosexualu, adopce deti homosexualy. Pry nektere deti jsou podle evropskych psychologu, take pritahovany ke starsim lidem. Jednim slovem se svet deli na liberalni teritorie, jako treba EU. A pak na konzervativni teritorie, treba Rusko nebo Indie. V Indii napriklad obnovili trest na dobu 10 let za jakykoliv homosexualni styk. Je dobre, ze si clovek muze vybrat. Jestli bude zit v liberalni nebo konzervativni spolecnosti
Uživatelský avatar
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Příspěvky: 7971
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Pedofilie jako sexualni orientace?

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

No, asi takhle:

Obrázek

zeleně — liberální země, kde je povoleno přechovávání jakékoli pornografie
oranžově — konzervativní země, kde je zakázáno přechovávání dětské pornografie
červeně — ultrakonzervativní země, kde je zakázáno přechovávání jakékoli pornografie (ale kde nejspíš nahé dítě nevyvolá hysterickou reakci, na rozdíl od konzervativních zemí)
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Uživatelský avatar
otazka

Re: Pedofilie jako sexualni orientace?

Nový příspěvek od otazka »

Gabriel Svoboda: no co se tyce pornografie, asi mas pravdu, ale treba svatby homosexualu v kostele, tohle se spise zavadi v zapadnich evropskych zemich, jestli se nepletu. Nizozemi, Francie, Svedsko a tak dale. Pak asi pribudou nejake svatby mezi ditetem a dospelym. Ale jako mne je to v podstate fuk, jestli to zapadni spolecnosti vyhovuje, tak at se ridi svymi pravidly a normami. Tyhle temata uz pro ne nejsou az tak velke tabu. Vsak homosexualita byla v Evrope take trestna pred 30 lety a ted jsou lide s netradicni orientaci na to dokonce hrdi a berou to jako vyhodu
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Pedofilie jako sexualni orientace?

Nový příspěvek od Jednorozec »

Otazka:
Jenže pedofilie jako taková a "svatba s dítětem" je něco zcela jiného. Stejně tak kriminalizace držení DP je jiná kapitola.
Pokud jde o ty svatby v kostele, tak svatba 13 lete slečny s 40letým pánem je z hlediska náboženství ok (pokud splní další nezbytné podmínky).
Kdežto svatba dvou pánů nikoli (pokud tedy nepočítám pána co se změnil v paní, což by mě zajímalo nakolik to vadí v kostele). Je nutné si uvědomit že ta svatba v kostele je starobylý obřad, který má svá pravidla a tradici. A tady jak jsem liberální tak jsem taky proti tomu tuhle tradičně/náboženskou záležitost měnit. Na druhou stranu nevidím problém v "civilním obřadu" se stejnými pravidly a povinnostmi ve společnosti....
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Pedofilie jako sexualni orientace?

Nový příspěvek od Kasz »

Stane se také pedofilie „sexuální orientací“ ? (Radiovaticana.cz)

Podle Americké psychiatrické asociace (APA) pedofilie už není nemoc, ani porucha.
...
Zmíněný manuál nyní označuje pedofilii za „sexuální orientaci či deklaraci nepraktikované sexuální preference“ (str.698). Poněvadž však mnozí psychiatři a křesťanské organizace protestovali, vydala Americká psychiatrická asociace (31. října 2013) vysvětlující nótu, ve které sděluje, že došlo k omylu a že v příštím vydání bude obrat „sexuální orientace“ nahrazen výrazem „sexuální zainteresování“.


Zajímal by mě originál příslušných pasáží v DSM-V.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Pedofilie jako sexualni orientace?

Nový příspěvek od Jednorozec »

Jen slovíčkaření pro lidi co zavírají oči a ucpávají uši, na faktech to nic nemění...
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti