Podpora účasti komunity ČEPEK na Prague Pride (krytí zad)

Diskuze o účasti komunity ČEPEK na festivalu Prague Pride. Nezapomeňte navštívit taktéž náš vedlejší web vytvořený speciálně pro tento projekt - www.nejenhomo.cz.
Karel Žák
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Ženy
ve věku od: 16
ve věku do: 30
Příspěvky: 108
Dal: 6 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Podpora účasti komunity ČEPEK na Prague Pride (krytí zad)

Nový příspěvek od Karel Žák »

Zdravím všechny zdejší čtenáře!
Myš a simgiran, jak je vidno, stále plánují aktivní otevřenou účast na pochodu Prague Pride. Vzhledem k tomu, že bych nechtěl, aby šli nasadit své životy bez jakékoliv vnější podpory, rozhodl jsem se, že se jim tuto podporu pokusím zorganizovat.

Jednalo by se o to, že bych spolu s dalšími zájemci vytvořil skupinu lidí, kteří by šli těmto dvěma (nebo možná i třem, pokud se ke mně dostaly správné informace) odvážlivcům v zádech. Za mě osobně "v jedné ruce" (spíš tedy v kapse připravený) pepřový sprej, v druhé ruce videokameru, kdyby se mělo něco semlít. Prostě bychom se kolem nich ochomýtali a byli bychom případně připraveni zasáhnout, kdyby jim třeba mělo jít o život, kdyby je někdo napadnul nebo tak. Sice spíš předpokládám, že průvod bude poklidný jako minulý rok, ale člověk při dnešním "honu na pedofily" nikdy neví...

Chtěl bych tímto vyzvat zájemce, kteří by chtěli anonymně výše uvedeným odvážlivcům krýt v průvodu záda, aby mě kontaktovali buď formou SZ zde přes fórum a nebo na můj email: [email protected]

Podpořit účast komunity ČEPEK se mnou plánuje i jeden nepedofilní VŠ pedagog z Olomouce, se kterým jsem si v posledních dnech vyměnil několik emailů. Je možné, že na základě této výzvy se přidají na podporu výše uvedených účastníků komunity ČEPEK další lidé, lhostejno s jakou preferencí (nebudu ji nikde uvádět). Pokud mě kontaktujete, nebudu také nikde a nikomu uvádět žádná jména nebo přezdívky, leda byste se někomu "odhalili" přímo na místě. Zde budu uvádět vždy jen průběžné počty lidí, kteří se mi ozvali s tím, že by na podporu přišli, nebudu uvádět o nich žádné bližší informace. Zatím jsme tedy s oním zmíněným VŠ pedagogem celkem 2 osoby, které by přišly do průvodu krýt záda členům komunity ČEPEK. Našel by se ještě někdo další?

Těm, kteří by se přihlásili, pak pošlu na email nejpozději den před pochodem Prague Pride, který se koná v sobotu 16.8. 2014, informace o tom, kde bychom se setkali a v kolik hodin.
Karel Žák
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Ženy
ve věku od: 16
ve věku do: 30
Příspěvky: 108
Dal: 6 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Re: Podpora účasti komunity ČEPEK na Prague Pride (krytí zad

Nový příspěvek od Karel Žák »

Výzva nezůstala dlouho bez odezvy - je zde první přihlášená osoba! Tedy celkem jsme již 3.
Karel Žák
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Ženy
ve věku od: 16
ve věku do: 30
Příspěvky: 108
Dal: 6 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Re: Podpora účasti komunity ČEPEK na Prague Pride (krytí zad

Nový příspěvek od Karel Žák »

Ke "krycímu týmu", kterému by se dalo říkat třeba "Krunýř" :), se právě připojil další člověk (psal, že tak na 90% přijde). Celkem jsme tedy již 4.
Karel Žák
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Ženy
ve věku od: 16
ve věku do: 30
Příspěvky: 108
Dal: 6 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Re: Podpora účasti komunity ČEPEK na Prague Pride (krytí zad

Nový příspěvek od Karel Žák »

Ozval se další zastánce, už je nás celkem 5. :)
Karel Žák
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Ženy
ve věku od: 16
ve věku do: 30
Příspěvky: 108
Dal: 6 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Re: Podpora účasti komunity ČEPEK na Prague Pride (krytí zad

Nový příspěvek od Karel Žák »

Podávám zprávu o průběhu účasti zástupců komunity ČEPEK z pohledu člena podpůrného týmu.

Průvodu se zúčastnili celkem 2 odvážní zástupci komunity ČEPEK - simgiran a Myš. Simgiran se zdál být méně smělý než Myš, který už od počátku průvodu postupně rozdával letáčky, které měl předem připravené a které informovaly o komunitě ČEPEK. Průběh průvodu byl klidný, v jednom místě 8 lidí blokovalo průchod, čekali jsme asi 15 minut na příjezd „těžkooděnců”, kteří tuto blokádu „odstranili”. Podpůrný tým činil vč. mé osoby celkem 5 členů, snažili jsme se především Myšáka hlídat, kdyby se něco dělo.

Reakce lidí na obdržený letáček byly různé. Mnoho lidí sledovalo průvod, letáček převzali a aniž by se na něj podívali, složili jej, založili do kapsy apod., zřejmě pro pozdější přečtení. Jiní se začetli hned, reakce opět byly různé - někteří se usmáli a prohlásili „Hele, to jsou ti pedofilové,” a začali si letáčky mezi sebou předávat, to se stalo např. u sdružení LOGOS - LGBTQ věřících. Někteří letáček zmuchlali, někteří se začetli a bylo vidět, že jsou překvapení.

Už už vypadalo, že vše proběhne „hladce”, když tu se ale v davu objevili dva policisté v civilu, přivedení pánem, jež si od Myšáka krátce předtím cíleně vyzvedl letáček. Začala debata, ve které byl hlavním aktérem Myš a jedna z podpůrkyň. Zbytek podpůrců stál opodál a situaci jsme sledovali. Policisté si nás všimli, tak nás také vyzvali k legitimování. Jeden z podpůrců neměl u sebe OP, byl tedy předveden na služebnu PČR ul. Benediktská ke zjištění totožnosti.

Debata mezi „zasahujícími” policisty, Myší a podpůrkyní se vedla ze strany policistů v tom duchu, že pedofilie je trestná a že letáčky propagují trestnou činnost, ze strany Myše pak v duchu vysvětlování, že pedofilie a pohlavní zneužívání nejsou pojmy totožné (více se o tom snad rozepíše sám Myš). Nakonec Myš i podpůrkyně byli oba předvedeni k podání vysvětlení na služebnu PČR, Myš jako podezřelý ze spáchání trestného činu nebo přestupku ve věci „Podnět - rozdávání informačních letáčků: „Pedofilie není pohlavní zneužívání dětí!”

Ukázalo se, že policisté měli jen velmi malé povědomí o tom, co je to pedofilie - stejně jako většina lidí ztotožňovali tento pojem s pohlavním zneužíváním dětí. I přes argumentaci Myše, že pokud je někdo pedofil, ještě to neznamená, že zneužívá děti, uváděli argumenty typu, že pokud nezneužívají, tak stahují dětskou pornografii a že by všichni každopádně měli být léčeni v psychiatrických léčebnách.

Obdivuji odvahu a nasazení Myše i schopnost jeho argumentační sebeobrany. Napětí, kdy a zda vůbec ze služebny vyjde, bylo velké. Nakonec ale vše dobře dopadlo. Podpůrkyně byla „propuštěna” zhruba v 17 hod., Myš pak o 25 minut později. Myš strávil v „zadržení” policistů celkem asi 2 hodiny 15 minut. Policisté se prý poradili telefonicky i s prof. Weissem, obsah tel. hovoru není znám (možná by stálo za to jej dotazem přímo od prof. Weisse zjistit). Zbývající letáčky si policisté ponechali a Myšovi sdělili, že pokud na nich nebude shledáno nic závadného, pošlou mu je poštou zpět.

Celkově letošní účast oproti minulému roku z pozice podpůrce vnímám jako náročnější, především s ohledem na skutečnost, že se jednalo o otevřenou účast zástupců komunity ČEPEK. Zkušenost pro mne jinak velmi zajímavá, říkám si, jestli by nestálo za to příští rok připravit nějaký transparent, i menší, pro podpůrce, něco ve smyslu: „Podporuji ČEPEK - www.nejenhomo.cz” nebo něco podobného. Cítil jsem se letos v průvodu trochu nevyužitý. Každopádně je vidět, že osvěta je potřebná, a to nejen mezi prostým lidem, ale i mezi policejními složkami našeho státu. V této osvětě přeji celé komunitě ČEPEK hodně síly a vytrvalosti. Každopádně rozhodne-li se někdo pro účast i příští rok, může s mou podporou opět počítat.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Karel Žák za příspěvky (celkem 8):
Gabriel Svoboda, Kasz, Silesia, Jeremy, Teenbl, Kuba, Ynijed, Alex <3
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Podpora účasti komunity ČEPEK na Prague Pride (krytí zad

Nový příspěvek od Kasz »

Tak to tedy musel být adrenalin, hlavně pro Myšáka. Ale dobře to dopadlo, tak doufejme, že jsou na místním oddělení PČR již poučeni o rozdílu mezi pedofilií a pohlavním zneužíváním dětí, a nebudou s tím spojeny žádné další komplikace.
Karel Žák píše:Jiní se začetli hned, reakce opět byly různé - někteří se usmáli a prohlásili „Hele, to jsou ti pedofilové,” a začali si letáčky mezi sebou předávat, to se stalo např. u sdružení LOGOS - LGBTQ věřících.
Ano, sdružení LOGOS se k naší účasti vyjadřovalo již minulý rok na svém webu:

Jaké bylo setkání Logosu Praha ~ 1. září 2013
Při odpolední bohoslužbě se nás tentokrát sešlo opět kolem 15, ...

Opět se objevila poptávka po samostatném setkávání věřících lesbických žen...

Diskutovali jsme též o požadavku coming outu pedofilů, který zazněl na okraji nedávného pochodu Prague Pride. Někteří z nás vyjadřovali pochybnosti nad tímto způsobem veřejné prezentace, ale nakonec jsme se shodli, že výraz „pedofilie“ je třeba zbavit společenského stigmatu, protože mnozí, kteří se cítí přitahováni mladšími ročníky, se vůči nim ničeho špatného nedopustili a kladou si legitimní otázku, jak s touto přitažlivostí naložit. Potenciálním nebezpečím pro dítě je např. táborový vedoucí, který si tuto otázku nikdy nepoložil a svůj sklon v sobě nezpracoval. V tomto smyslu společenskou diskusi na téma pedofilie podporujeme - vždyť i mnohé z nás homosexuálů dospívající mládenci nějak přitahují, třebaže jsme si pro život nakonec zvolili dospělé partnery.

Jaké bylo setkání Logosu Praha ~ 6. října 2013
Bohoslužbu vedl Ondřej Kolář a zamýšleli jsme se nad textem J 5,1-18 o uzdravení ochrnutého u rybníka Bethesda...

V druhé části programu pokračoval volný rozhovor, ve kterém opět vyvstalo téma pedofilie, kterému jsme se věnovali už minule. Třebaže velká část společnosti stále hází homosexuály a pedofily do jednoho pytle, nemůže to být pro nás alibi, abychom se od nich distancovali. Právě proto, že jsme dnes jako homosexuálové přece jen více přijímáni než před pár desítkami let, máme myslet i na ty, kteří přijímáni nejsou, protože tíhnou k mladším ročníkům. Také je chceme vnímat přes jejich jedinečné lidské příběhy a ne přes šablony a schémata. Tím ovšem rozhodně neschvalujeme zneužívání nezletilých a slabších, které je oprávněně stále předmětem trestního práva.

Dozvuky setkání probíhaly téměř už tradičně v restauraci Rodr pár kroků od metra, kam se po odchodu z kobyliské fary odebrala dobrá polovina účastníků.

Tomáš Adámek


Zdroj: http://www.logoscr.cz/blog
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kasz za příspěvky (celkem 2):
Damian, Livrey
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
Jeremy
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 12
ve věku do: 23
Výkřik do tmy: Milovať okrem iného znamená vážiť si objekt svojej túžby. Dosť na to, aby som nezradzoval jeho dôveru...
Příspěvky: 490
Dal: 467 poděkování
Dostal: 300 poděkování

Re: Podpora účasti komunity ČEPEK na Prague Pride (krytí zad

Nový příspěvek od Jeremy »

Všetka časť obom odvážlivcom aj doprovodnému tímu. Za seba ďakujem ;)
Uživatelský avatar
Daniel
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 10
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: O každé dívence smýšlej, chovej se k ní a jednej s ní tak, jako by to byla tvoje milovaná dcera.
Příspěvky: 525
Dal: 559 poděkování
Dostal: 721 poděkování

Re: Podpora účasti komunity ČEPEK na Prague Pride (krytí zad

Nový příspěvek od Daniel »

Zajímalo by mě, jak vypadal náš letáček. Je někde k dispozici ke stažení?
Všichni dospělí byli nejdříve dětmi. Ale málokdo se na to pamatuje.
Antoine de Saint-Exupéry: Malý princ
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Podpora účasti komunity ČEPEK na Prague Pride (krytí zad

Nový příspěvek od Jednorozec »

Zkus jim brnknout na tu policejní služebnu :0)
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Podpora účasti komunity ČEPEK na Prague Pride (krytí zad

Nový příspěvek od Kasz »

Letáček obsahoval tento text (pokud tedy mám správnou verzi, Myš mě kdyžtak opraví):

Kdo jsme?
Jsme lidé, které spojuje jedna společná věc - přitahují nás děti. Erotické zaměření na děti se odborně nazývá pedofilie. Pedofilie neznamená pohlavní zneužívání dětí!

Proč se účastníme Prague Pride?
Snažíme se informovat veřejnost o pedofilii a zbavit toto téma zbytečné tabuizace.

Chceme, aby mladí lidé, kteří si začnou uvědomovat svoje zaměření na děti, měli o pedofilii dostatečné informace, aby zbytečně netrpěli kvůli předsudkům nebo postoji společnosti. Chceme, aby lidé věděli, co je to pedofilie, a aby pedofily posuzovali ne podle jejich erotické preference, ale podle jejich činů.

Jako komunikační platforma nám slouží ČEPEK, svépomocné internetové fórum, kam každý může přijít se svým problémem a řešit ho s ostatními. Hlavním cílem ČEPEKu je motivovat mladé lidi k tomu, aby dokázali přijmout svoji preferenci, vyhnout se případným problémům a žít lepší život.

Nechceme, aby byl legalizován sexuální kontakt s dětmi.

Pro více informací navštivte www.nejenhomo.cz a www.pedofilie-info.cz

Anglická verze:

Who are we?
We are a group of people that has one thing in common - when we were in puberty we started to realize we are erotically attracted towards children. Pedophilia is erotic attraction towards children, not child abuse!

Our goal is to inform public about pedophilia and to break the unneccesary taboo about it. On our self help board ČEPEK we try to motivate young people to accept their preference, to avoid potentional problems and to help them live a better life.

Our goal isn’t to legalize sexual contacts with children.

For more information please visit www.nejenhomo.cz/en
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kasz za příspěvky (celkem 2):
Ynijed, Damian
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Hranicar
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 14
Příspěvky: 214
Dal: 19 poděkování
Dostal: 43 poděkování

Re: Podpora účasti komunity ČEPEK na Prague Pride (krytí zad

Nový příspěvek od Hranicar »

I když jsem byl proti účasti pedofilů na PP, tak vám, kteří jste do toho šli, musím vzdát uznání. *good*
Váš incident s policií jistě nebyl nic příjemného, na druhé straně je to nesmírně cenná zkušenost, která ukazuje, jak se věci mají. Že člověk může být vyšetřován či přímo sebrán za pedofilii samotnou, protože policie toho o tomhle zkrátka moc neví. Na druhé straně, že to lze i vysvětlit a že se člověk má na koho odvolat. Ještě že tu je ten Weiss.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Hranicar za příspěvek:
Kuba
Uživatelský avatar
Silesia
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 13
Příspěvky: 960
Dal: 310 poděkování
Dostal: 240 poděkování

Re: Podpora účasti komunity ČEPEK na Prague Pride (krytí zad

Nový příspěvek od Silesia »

Ještě se neví, jak to dopadne. Ať už policejně nebo mediálně
Uživatelský avatar
dodo
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Ženy
ve věku od: 0
ve věku do: 90
Výkřik do tmy: Cítím se spasen :D
Příspěvky: 249
Dal: 82 poděkování
Dostal: 39 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Podpora účasti komunity ČEPEK na Prague Pride (krytí zad

Nový příspěvek od dodo »

Myslím, že media česká nic neřeknou. Ono by to totiž ublížilo těm homosexuálům a byt homosexuál je přeci IN..... *gd*
Uživatelský avatar
Myš
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Mám
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
Příspěvky: 906
Dal: 145 poděkování
Dostal: 822 poděkování

Re: Podpora účasti komunity ČEPEK na Prague Pride (krytí zad

Nový příspěvek od Myš »

Kája to napsal velmi dobře. Za sebe doplním jen několik pár dalších poznatků.

Začátek pochodu se nesl ve velmi klidném duchu. Celkem nás bylo 7, se simíkem jsme se účastnili a pět lidí - Karel, Helča, Mgr. Martin Fafejta, Ph. D. (sociolog a VŠ pedagog) a dva členové ČEPEKu nás doprovázeli. Pan Fafejta nás kontaktoval přes email s tím, že má zájem se účastnit z důvodu akademického zájmu o sexuální menšiny a během pochodu prováděl výzkum metodou zúčastněného pozorování.

Nedostalo se mi jediné negativní reakce, ani slovní, které jsem očekával a byl na ně připraven. Cestou si se mnou jeden pán chtěl i vyloženě povídat, řekl mi, že je z BIS, a konstatoval něco ve smyslu, že kdo mluví z Boha, mluvit může a rozmluvil se o tom, jak je policie mizerně vzdělaná.

Policisté procházeli velmi často, ale problém nastal až na samotné Letenské pláni, kde jsme letáčky rozdávali procházejícímu pochodu (přímo v pochodu jsem většinu letáčků rozdal těm, co stáli po stranách a pozorovali průvod). Pak si přišel pro letáček jistý pán a vrátil se spolu s dvěma vyšetřovateli, kteří později vedli podávání vysvětlení, a také dvěma policisty v uniformě. Největší zájem od policie byl směřován ke mně, k Helče, která stále velmi blízko mě a k panu Fafejtovi, který ač stál opodál, byl legitimován, ale neměl u sebe doklad totožnosti.

Když jsem se ptal na důvod jejich zájmu, bylo mi řečeno, že pedofilie je trestná činnost a propagování trestné činnosti je nelegální. Paní vyšetřovatelka stále dodávala, že z pedofilie děláme, jako by to vůbec nic nebylo a tímto zlehčováním podněcujeme ty, kteří v sobě mají nějakou pedofilní vlohu, k zneužívání.

Ze začátku bylo poměrně obtížné se s těmi dvěma bavit, byli jsme obstoupeni policisty, kolem chodili lidé, já se ještě k tomu snažil pozorovat, jestli to někdo nefotí a ti dva vyšetřovatelé rozhodně příjemní nebyli a jejich zájem si letáčky nechat vysvětlit byl mizivý. Ne zrovna příjemná situace. Vyšetřovatelé točili dokola podobné otázky typu "A to si jako myslíte, že je to normální?" (Definice normality jsem se samozřejmě ani po otázce nedočkal). Také mojí motivaci k rozdávání vůbec nechtěli chápat.

„A vy jste pedofil?“ „ A záleží na tom?“ „Půjdete na vyšetření a pokud jste, budete se léčit“ Otázka jestli jsem pedofil se pak ještě dvakrát opakovala na služebně, pokaždé jsem jí ale odmítal odpovědět. Velmi citelný byl také tlak na to, abych prozradil jméno druhého rozdávajícího, což se ale nestalo. Přiznal jsem, že ho znám, ale jméno jsem říci odmítl.

Spolu s uniformovanými policisty nás potom odvedli, posadili do auta a vydali se na služebnu. Na služebně si nás potom rozdělili. Pana Fafejtu řešili jako prvního, i on byl dotazován, jestli je nebo není pedofil a proč byl rozdávání přítomen. Naše výpovědi se kryly, všichni tři jsme popsali akademický zájem a to, že na místě probíhal výzkum metodou zúčastněného pozorování. Zájem Helči jsem zase popsal jako čistě osobní a že rozdávání byla přítomna z důvodu toho, že jí vadí tabuizace a démonizace pedofilie a záleží jí na lidských právech.

Až na služebně jsem se uklidnil, vypil spoustu vody a začal takticky zvažovat, co řeknu. Vyhotovování protokolu už probíhalo hladce. Byl jsem, seznámen se svými právy a rozhodl se dobře využít prostoru pro své úvodní vyjádření, které vypadlo následovně:

K předmětným letáčkům, které jsem dnešního dne 16. 8. 2014 v rámci pochodu Prague Pride nabízel, uvádím, že se jedná o informační letáčky o sexuální menšině a o její účasti a tomto pochodu. Cílem rozdávání těchto letáčků je šíření relevantních informací a detabuizace pedofilie jako takové. Pod pojmem pedofile teď myslím erotickou náklonnost k dětem, čili jeho pravý význam. Spousta lidí si myslí, že pedofilie znamená zneužívání dětí. To je však pouze záměna pojmů.

K letáčku dále uvádím, že propaguje českou pedofilní komunitu (ČEPEK), což je internetové fórum, jehož cílem je motivace k tomu, aby jeho členové nezneužívali děti a obecně se chovali dle právního řádu České republiky. Mezi další cíle patří informování společnosti o pedofilii. Na stránkách http://www.pedofilie-info.cz funguje poradna, kde se lidé mohou ptát především odborníků. Členové komunity se účastní vědeckých konferencí, což je jedna z možností naplnění cíle šíření informací o pedofilii.

(S rychlostí psaní pana vyšetřovatele jsem pak uznal za vhodné to dále nerozebírat a zůstat u toho nejdůležitějšího, abych tam neproseděl věčnost).

Dále jsem byl dotazován například na to, kdo rozdávání organizoval, zda mám co říci k muži, který na pochodu rozdával totožné letáčky, jestli jsem pedofil, jestli jsem se někdy léčil na psychologii, psychiatrii nebo sexuologii, jakou mám na fóru přezdívku, odkud znám Helču a pana Fafejtu nebo jestli tito lidé rozdávali také. Ohledně toho, jestli rozdávali, jsem odpověděl negativně, ale pan vyšetřoval se pak ještě v další otázce ptal na to, proč rozdávala, načež jsem ho opravil, že nerozdávala a zformuloval pro něj otázku, na kterou jsem byl schopen odpovědět.

Pak vyšetřovatel zpracovával protokol a hledal, dle jakého zákona lze zajistit předmět doličný. Mezitím přišla paní vyšetřovatelka, která propustila Helču a rozjela se diskuze na téma DP a vyústění sexuality u pedofilů. Zde se vyšetřovatelka dopustila pochybení tím, že tvrdila, že Helča prozradila že, druhý rozdávající je pedofil (což i kdyby Helča řekla, což neřekla, nesmí mi to jako osobní informaci říci) a taky tím, že vyzradila z protokolu jeho přezdívku na ČEPEKu. Paní se tázala, jak je vůbec možné, že je nějaký pedofil nekriminální, protože když už nezneužije, tak zákonitě sleduje pornografii, a pak pravděpodobně zneužije protože mu nestačí. Po chvilce mluvení o reálné DP jsem jako nejlepší východisko jsem zvolil směřovat diskuzi k virtuální pornografii, kterou třeba vyšetřovatelka ani jako DP nebrala, jako DP brala pouze záznam sexu s dětmi. Ani její výroba totiž nikomu neškodí, a tak vlastně nebyl nalezen podstatný argument, proč by měla zůstat nelegální. Bylo docela poznat, že jsem je překvapil tím, že jsem se o DP a zneužívání vyjadřoval tak, že mě nebylo za co napadnout. Debatu považuji za nakonec i docela konstruktivní, on ten protokol, kde si pan vyšetřovatel mohl vše pohromadě přečíst a nemohl mi u toho skákat do řeči asi měl nějaký vliv a oproti úvodnímu setkání na Letenské pláni se oba chovali mnohem příjemněji. Evidentně ale neměli radost, když jsem je každou chvíli upozorňoval na nesprávnost použití pojmu pedofilie :D

Určitě mám ještě v plánu kontaktovat pana Weisse, jestli vůbec a s čím ho kontaktovali a jak odpověděl, protože jak již zmiňoval Kája, skutečně mi vyšetřovatel tvrdil, že to s ním probíral (což je možné, s někým telefonoval).

Na závěr je třeba říci, že své účasti nelituji, byl to dobrý trénink reakcí ve stresu a komunikace s policií a jestli ty letáčky a potenciální medializace pomůže někomu si přiznat svoji preferenci nebo se stát tolerantnějším a otevřenějším, tím lépe. Rozhodně přínosná zkušenost a statutu podezřelého se vůbec nebojím.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Myš za příspěvky (celkem 19):
Teenbl, Kasz, Helča, simgiran, Gabriel Svoboda, Daniel, topkapi, Deda, Jeremy, Hranicar, efix, Kuba, Opičák, Marketa, Fx100d, Host, radoslav, Ynijed, Livrey
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
Uživatelský avatar
Kuba
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Doma
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 13
ve věku do: 26
Příspěvky: 1484
Dal: 360 poděkování
Dostal: 288 poděkování

Re: Podpora účasti komunity ČEPEK na Prague Pride (krytí zad

Nový příspěvek od Kuba »

Hehe, opět po roce klobouk dolů před těmi, co se zúčastnili a hlavně před Myší/Myšem (či jak to mám skloňovat :D ). Sice jsem stále trochu na pochybách, nakolik bylo správné se účastnit přes přání organizátorů, nicméně za Vaši odvahu Vám vysekávám hlubokou poklonu. *drink*
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
Uživatelský avatar
Sněhulák
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 6
ve věku do: 15
Výkřik do tmy: "Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská blbost. Přičemž tou první si nejsem zcela jist." (Albert Einstein)
Příspěvky: 26
Dal: 5 poděkování
Dostal: 11 poděkování

Re: Podpora účasti komunity ČEPEK na Prague Pride (krytí zad

Nový příspěvek od Sněhulák »

Taky obdivuji odvahu účastníků. Třeba i jediný člověk, který by po přečtení letáčku začal uvažovat jinak a s méně předsudky, natož pak ten, jemuž by text zeslabil strach či depresi z uvědomování si své orientace, dává akci smysl. A samozřejmě že takových lidí, na něž vaše iniciativa zapůsobila, bylo mnohem víc, což jen podtrhuje kladný účinek. Dokonce se asi podařilo nahlodat skálopevné odsudky v hlavách zaměstnanců Policie ČR. Klobouk dolů, na debatu s nimi bych asi neměl trpělivost... *good*

Výborně, takže příští rok do průvodu i s malými? :D
Uživatelský avatar
Myš
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Mám
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
Příspěvky: 906
Dal: 145 poděkování
Dostal: 822 poděkování

Re: Podpora účasti komunity ČEPEK na Prague Pride (krytí zad

Nový příspěvek od Myš »

Psal jsem panu profesoru Weissovi, zda-li byl vůbec ohledně případu kontaktován a jak případně odpověděl. Odepsal mi, že se ho ve zmíněné věci nikdo na nic neptal...
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
Uživatelský avatar
Jeremy
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 12
ve věku do: 23
Výkřik do tmy: Milovať okrem iného znamená vážiť si objekt svojej túžby. Dosť na to, aby som nezradzoval jeho dôveru...
Příspěvky: 490
Dal: 467 poděkování
Dostal: 300 poděkování

Re: Podpora účasti komunity ČEPEK na Prague Pride (krytí zad

Nový příspěvek od Jeremy »

Patrne si uz panov z policie zacal nudit a chceli sa ta rychlo zbavit. Maju na starosti aj inych nebezpecnych deviantov, pred ktorymi musia verejnost chranit ;)
Uživatelský avatar
Myš
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Mám
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
Příspěvky: 906
Dal: 145 poděkování
Dostal: 822 poděkování

Re: Podpora účasti komunity ČEPEK na Prague Pride (krytí zad

Nový příspěvek od Myš »

Dnešní SMS
Dobry den, potrebuji s vami mluvit ohledne letaku z PRAGUE PRIDE, ktere jste dne 16. 8. 2014 vydal PCR. Jiz nejsou dulezite pro rizeni a mohu vam je vratit.
Rád si je nechám poslat, ať mám alespoň jeden na památku :) S tím zbytkem ale asi nebudu vědět co, na poznámky to není zrovna nejvhodnější :D
Tito uživatelé poděkovali autorovi Myš za příspěvek:
Kasz
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
Uživatelský avatar
Kuba
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Doma
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 13
ve věku do: 26
Příspěvky: 1484
Dal: 360 poděkování
Dostal: 288 poděkování

Re: Podpora účasti komunity ČEPEK na Prague Pride (krytí zad

Nový příspěvek od Kuba »

Myš píše:Rád si je nechám poslat, ať mám alespoň jeden na památku :) S tím zbytkem ale asi nebudu vědět co, na poznámky to není zrovna nejvhodnější :D
Připiš tam na sebe kontakt a rozdávej to jako vizitky. :D
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kuba za příspěvek:
Livrey
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů