Návrh na zlepšení zabezpečení ČEPEKu

Přání, nápady, návrhy na vylepšení, chvála, kritika a stížnosti registrovaných uživatelů. (Noví uživatelé fóra zde mohou zakládat témata či na již založená témata odpovídat až po schválení členem Týmu ČEPEK. Vlákna v této sekci bývají po čase zpravidla zamykány.)
Teenbl
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Ostrava/Praha
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 13
ve věku do: 29
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 655
Dal: 296 poděkování
Dostal: 517 poděkování

Re: Zabezpečení ČEPEKu

Nový příspěvek od Teenbl »

Tohle téma mě upřímně baví, asi bych si z něj neměl dělat až tak srandu, ale když už tu je...
V principu bych řekl, že je skoro jedno, zda daného moderátora zná vedení či někdo z vedení osobně. Ono to totiž není žádná garance ničeho z pohledu vlastností, které jsou u moderátora důležité. Je to pouze garance toho, že za tím počítačem sedí pravděpodobně ten, kdo jsme si mysleli, nic víc. O jeho chování nezjistíme dle jednoho setkání moc informací. Na druhou stranu už mě jednou překvapilo, jak málo toho Kasz ví o svých moderátorech.
Je potřeba si taky uvědomit, že ani admin toho tady moc nevidí, IP adresu případně logy na chatu. K ip adrese: opakuji to pořád, ale zopakuji to znovu, dle mých zkušeností to nejde považovat za nějak extrémně citlivý údaj, ono z toho údaje bez určitých známostí či schopností, zas tolik nezjistíte. Většinou....ano jsou výjimky. Ovšem město opravdu nepovažuji za extrémně nebezpečný údaj. K logu jen tolik, nikdy bych tam nepsal něco, u čeho bych trochu nepočítal, že to může i překlikem skončit na skle.

K důvěryhodnosti místního týmu: kdybych dal čistě na stránku důvěry, tak myslím, že zde v aktivním vedení není nikdo, kdo by nějak v minulosti nezradil mou důvěru. Nicméně důvěra je velmi subjektivní pocit, i zradu důvěry je potřeba odpouštět, kdybych tak nečinil, tak se nejspíš zblázním. Zase je potřeba vzít v potaz to, že jsou to povětšinou věci, které jdou tak trochu mimo forum a vytahovat je naplno tady, by nic dobrého nepřineslo.
Naproti tomu pokud je jediná odpověď vedení na kritiku něco ve stylu: Pokud se ti to nelíbí, tak sem nechoď, tak to fakt neberu jako akceptovatelnou odpověď. Takový přístup mě osobně odrazuje od jakékoliv osvěty, pomoci ČEPEKu atd. Už jen protože na rozdíl od mnohých jiných je s ČEPEKem má osoba spojována i na veřejnosti a to nezmění to, že zde přestanu chodit. Odchod s plnými důsledky navíc ani není možný, ne od změny pravidel ve smyslu zákazu mazání příspěvků.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Teenbl za příspěvek:
I9II
Scopi
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Jsi můj večer, jsi můj den.
Jsi moje skutečnost, jsi můj sen.
Jsi moje všechno, jsi moje nic
a já ti chci říct,
že už mi scházíš čím dál tím víc!!!
Příspěvky: 479
Dal: 140 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Re: Zabezpečení ČEPEKu

Nový příspěvek od Scopi »

teenbl píše: Naproti tomu pokud je jediná odpověď vedení na kritiku něco ve stylu: Pokud se ti to nelíbí, tak sem nechoď, tak to fakt neberu jako akceptovatelnou odpověď.
Bohužel, tato odpověď se zde v poslední době nějak rozmohla, a tím odrazují více lidí. Nejenom k pomoci ČEPEKu, ale i k pouhému setrvání zde. Což mě velmi mrzí a v extrémním případě by to podle mě mohlo vést až k rozpadu fóra.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Scopi za příspěvek:
Plyšáček
Amor non est sanabilis
Uživatelský avatar
Marco Freeman
Čestný člen skupiny ČEPEK
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 1685
Dal: 1093 poděkování
Dostal: 2038 poděkování

Re: Zabezpečení ČEPEKu

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Marco Freeman píše:A ty máš na výběr buď tady být, a smířit se s tím, jaké moderátory tu máš, nebo se s tím nesmířit a třeba zamířit jinam, kde ti bude vedení vyhovovat víc.
Ale ono to tak je. Jestliže někam chodím a nevěřím tam vedení, nemám v něj důvěru, cítím se být ohrožen, necítím se tam příjemně, tak nemám důvod, abych tam chodil. To je jen logická úvaha, jak uvažuji já, když se někde necítím příjemně. Stejně tak odejdu z pochybného baru, z přeplněného dopravního prostředku nebo od ostré hádky mých rodičů.

Vždy je dobré zvážit, jestli nám stojí za to setrvávat v součastném stavu, kdy se necítíme příjemně. A jestli jsou "plusy" daného místa natolik pro nás podstatné, abychom setrvali. Pokud jsou a chci zůstat, je třeba respektovat, že to tady nějak chodí, že jsou v tom místě nastavené nějaké mantinely, a že je někdo nad námi a ten rozhoduje například i o tom, koho si zvolí do týmu.

Pokud věřím Kaszovi a on si zvolí do Týmu Efixe, Simgirana, MR_Xguarda, Teenbla, Gabriela Svobodu a Myš, tak stejně jako jemu důvěřuji i jim, protože věřím, že by Kasz neohrozil například podstatné informace o členech na fóru (a tím i o něm samém).

Identity uživatelů a jejich citlivé informace jsou pro mě svaté. Člověka, jenž vyzradí identitu či jiné podstatné věci o někom jiném z komunity, aby mu uškodil, či aby se jen vychloubal, že je ví, nepovažuji za člena komunity, ale jen někoho, kdo tady teda je, ale moc nevidím smysl jeho bytí zde. Když podrazí, tak nemá mou důvěru, jak už kdosi psal, je v důležitosti a důvěryhodnosti stejný jako novinář Blesku.

Vím za ten rok spoustu identit, aniž bych nějak něco vyhledával (to ani nevím, jak bych dělal), ale ani s jednou jedinou bych si nedovolil hrát ruskou ruletu. A je vcelku jedno, jestli mě dotyčný štve nebo ne, to si vyříkám s ním, ne s fórem a jinými lidmi. Pomstu jako řešení neuznávám. A už vůbec takovou, jako by bylo tohle.

Kdybych byl skutečně nějaký blbeček, tak už před několika měsíci půjdu a "naznačím" pár věcí ohledně identity hlavního admina zde. Mohl bych, vždyť ji znám. Ale jak už jsem psal, šel bych proti sobě samém.

Jediná výjimka, kdy bych identitu poskytl, a kdy bych neváhal, by byla v případě, že by mi dotyčný řekl, že zneužívá děti a ani přes můj tlak by s tím nepřestal. To už mám dokonce ze zákona povinnost to překazit, takže nešlo-li by to jinak, neváhal bych a šel na PČR, ať už by to byl pedofil nebo ne, ať už by to byl kamarád nebo dokonce blízký přítel.

S pozdravem,
Marco F.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marco Freeman za příspěvky (celkem 3):
Allein, Teenbl, Kasz
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
Jediný funkční e-mail / The only e-mail: [email protected]

Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zabezpečení ČEPEKu

Nový příspěvek od Kasz »

teenbl píše:Naproti tomu pokud je jediná odpověď vedení na kritiku něco ve stylu: Pokud se ti to nelíbí, tak sem nechoď, tak to fakt neberu jako akceptovatelnou odpověď.
Pokud je té kritiky moc a opakuje se pořád dokola... tak je to logická výzva. Nejvíc se mi líbí, když někdo kritizuje... a kritizuje hodně, ale když na věc přijde, ruku k dílu nepřiloží, nebo dokonce dělá problémy. Proto tady padají ty výzvy. Marco je po velmi dlouhém čase jeden z mála, který se do toho pustil s vervou, nebojí se moderovat, je aktivní. Každý máme své omezené lidské zdroje a možnosti a někdy mě až zaráží, kolik lidí pro to nemá pochopení, kolik lidí tady vyřvává, když admin zasáhne (a nebo když nezasáhne), kolik lidí "zlobí", kolik lidí, když je moderátor napomene, tak místo aby zmlkli a omluvili se, tak ještě se do něj navážejí, pouštějí, diskutují... To na jiných webech není, tam tě vykopnou a ahoj. Admin nebo moderátor je tam svrchovaný vládce, kterého nezbývá než respektovat. Stejně tak je to ale i tady. Jen asi tři čtyři lidé drží v ruce klíč od webu a mohou s ním udělat kdykoliv cokoliv, včetně okamžitého a nenávratného zrušení. A někteří uživatelé se chovají, jako kdyby oni byli ti, kdo za tento web mají zodpovědnost a kdo rozhodují o tom, jaký tento web bude.

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Mám jenom jedny nervy, jenom jednu trpělivost. Taky se umím naštvat. Pokud by tady měli být jen uživatelé, kteří budou rýpat, stěžovat si, kritizovat, obtěžovat, velmi snadno situaci vyhodnotím tak, že prostě udělám jeden velký DELETE. A snězte si mě, bude mi to fuk. Už jsem pedofilům pomohl dost, teď je řada na jiných. Je možná škoda, že neexistuje nějaký paralelní web, který by měl podobnou vážnost nebo věhlas jako ČEPEK. Ale - dokud tady budou uživatelé, kterým web pomáhá, a je jich - naštěstí - dost, pak pro mě má smysl tady být a adminovat.

Asce vyjadřoval myšlenku, že jsme tady pro něj. Ne, nejsme. Já tady chodím proto, protože když mi bylo 13-20, tak jsem tápal o tom, co jsem, a vím, že můžou být mnozí další takoví. Chudáci mladí kluci, které ani neznáme, protože nejsou zaregistrovaní, ale kteří tady i tak chodí. Proto tady jsem. Pro ně tady jsem. Ten, kdo už se se svou pedofilií smířil, pro toho v podstatě tento web má jen jakousi doplňkovou funkci - výměna názorů, diskuze. Ale hlavní věc je pomoc těm, kteří opravdu tápou, těm, kteří se považují za zrůdy, těm, které rodiče vykopli z domu, když se jim svěřili, že se jim líbí děti, apod. Pro ně je tento web. I pro rodiče, kterým se svěří jejich pedofilní syn, i pro další lidi, kteří chtějí zjistit, co to ta pedofilie skutečně je. Já tento web ke svému životu nepotřebuji, ale chci pomoct kolegům, aby nemuseli zažívat to, co jsem zažíval já, když mi bylo 13-20. Ale celkově, i osvěta ve společnosti, tenhle web toto plní - mladým pedofilům se bude ve společnosti dýchat o to lépe, o co víc budou lidé skutečně vědět, co nebo kdo je to pedofil. V mých 20 letech jediný web, který tak nějak smysluplně a dobře vysvětlil, co je to pedofilie, byl Hostův web. Kdyby nebyl ten, kdo ví, kde bych dneska byl. Na Proudlyho jsem narazil jen náhodně. Na ČEPEK už náhodně narazit nejde, ČEPEK bije do očí. A proto si myslím, že ČEPEK, dokud budu žít, nepoložím, ale do jeho "vedení" půjdou lidé, kteří budou mít stejný nebo podobný cíl. A samozřejmě nelze si na to dělat žádné nároky. Pokud někdo chce skutečně naprogramovat nový chat, už mohl dávno napsat "Jsem ten a ten, bydlím tady a tady, chci ti ukázat, že se mi dá věřit... tady vidíš mou fotku, tady chodím do školy, apod. ", tak když uvidím takové nasazení, že ten člověk nasazuje svou identitu, a tím i svůj život, pro nový a lepší chat, který by byl ochotný naprogramovat, budu se na to dívat jinak, než když mě dotyčný tlačí do nového chatu bez toho, abych k němu mohl mít stoprocentní důvěru. A můj čas je opravdu omezený, na osobní setkání jsem čas neměl, protože mám taky svůj život a chci se prioritně věnovat někomu, koho hledám skoro 15 let. Pokud chce někdo něco dotáhnout do konce, musí mít velkou trpělivost a musí se snažit udělat něco navíc, a zcela samozřejmě musí i zariskovat.
teenbl píše:Na druhou stranu už mě jednou překvapilo, jak málo toho Kasz ví o svých moderátorech.
Já o nich nepotřebuji vědět hodně. Byl bych raději, kdybych viděl výsledky jejich práce, moderátorské zásahy, přítomnost na fóru, rozumné názory, nebát se zasáhnout. Mnoho lidí je mezi moderátory jen ze setrvačnosti. Na druhou stranu proč by tam nemohli být, když jsou to lidé, kterým se dalo a dá věřit. A to je pro mě důležité. Měli by to být lidé, kterým můžu věřit. Přitom každá důvěra je risk, protože každý člověk je potenciálním nebezpečím jinému člověku.
teenbl píše:K důvěryhodnosti místního týmu: kdybych dal čistě na stránku důvěry, tak myslím, že zde v aktivním vedení není nikdo, kdo by nějak v minulosti nezradil mou důvěru.
Nutno dodat, že se tato věta vztahuje i na tebe samotného. :)

Lidé si tvoří věci takové, jací sami jsou, jaké úsilí do toho vkládají. Možnosti máme každý omezené. Děláme to ve svém volném čase, a tento volný čas také nevěnujeme webu úplně všechen. Každý den věnuji ČEPEKu průměrně minimálně 1 hodinu, to je 365 hodin za rok, to je celých 15 dní nepřetržitě. Měl bych ročně o dva týdny více času, možná víc, kdybych se nevěnoval ČEPEKu. Proto třeba chápu, proč se Kuba Flarnytryl stáhl, protože se chce věnovat reálnému životu a své přítelkyni, proto chápu, že Fx100d se také stáhl... a je možné, že jednoho dne to potká i mně. A budou se muset najít jiní lidé, kteří to tady povedou dál. Třeba budu i nadále admin a občas tady zajdu, ale víc to bude záležet na nich a hlavně na dalších uživatelích, jaké to tady bude. A do mé smrti, pokud by se to tady mělo nějak zvrhnout, tak pořád tady bude viset "ruka" toho, který má moc provoz tohoto webu ukončit. Čili to, zda tento web přetrvá a nebo zda bude muset být ukončen, záleží především na jeho uživatelích, a to především na jeho stálých uživatelích. Když budou jen kritizovat, bude to web kritický, na kterém se nebudou lidé cítit dobře. Když budou vkládat nevhodné fotografie, půjde úroveň webu dolů. Nevím, proč se tady tolik hádáme o různých fotkách nebo úpravách. I když jsme komunita, na tomto webu je pár lidí svrchovanými "vládci", kteří mají vždy poslední slovo. A právě na toto nedovedu reagovat jinak, než tak, že "pokud se ti to nelíbí, založ si vlastní web". Mě to ušetří práci a nervy a přitom oba budeme spokojení. A dotyčný si aspoň vyzkouší, že není všechno tak, jak si vysníval. A upřímně - přeji mu tu zkušenost zažít.

Pojďme tvořit web, který bude lidem pomáhat. To je hlavní cíl. Jestli tady chceme mít web, na kterém se budeme hádat, obhajovat sex s dětmi, dětskou pornografii, vkládat nevhodné fotografie, taky je to možnost. Ale byla by to škoda. A musím říct, že mě velmi mrzí, jak se k sobě lidé (obecně, nejen zde) chovají. Je to zkrátka na nás, na nás všech.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kasz za příspěvky (celkem 5):
Allein, Marco Freeman, Plyšáček, Teenbl, Daniel
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zabezpečení ČEPEKu

Nový příspěvek od Kasz »

Marco Freeman píše:... neváhal bych a šel na PČR, ať už by to byl pedofil nebo ne, ať už by to byl kamarád nebo dokonce blízký přítel.
Nemusíš chodit, oznámení lze zaslat i přes internet.*chat*
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kasz za příspěvek:
Marco Freeman
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
fenix

Re: Zabezpečení ČEPEKu

Nový příspěvek od fenix »

Krásně tu píšete o tom jak ten komu se tu nelíbí nebo se tu necítí dobře může odejít.
Tak proč v tom lidem co o to žádají bráníte? Teda spíše si hrajete na mrtvé brouky a na takové žádosti nereagujete?

10. 09. 2015 jsem napsal žádost o smazání profilu, dva týdny poté jste si vymysleli 3 měsíční lhůtu. Rozhodl jsem se to respektovat, ale 10.12. svoji žádost zopakuji a budu trvat na smazání profilu, doufám, že moji žádosti vyhovíte a nebudete nic zbytečně komplikovat.
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zabezpečení ČEPEKu

Nový příspěvek od Kasz »

fenix píše:Krásně tu píšete o tom jak ten komu se tu nelíbí nebo se tu necítí dobře může odejít.
Tak proč v tom lidem co o to žádají bráníte? Teda spíše si hrajete na mrtvé brouky a na takové žádosti nereagujete?

10. 09. 2015 jsem napsal žádost o smazání profilu, dva týdny poté jste si vymysleli 3 měsíční lhůtu. Rozhodl jsem se to respektovat, ale 10.12. svoji žádost zopakuji a budu trvat na smazání profilu, doufám, že moji žádosti vyhovíte a nebudete nic zbytečně komplikovat.
Nikdo tě nenutí se sem přihlašovat, ani psát jakékoliv příspěvky.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
fenix

Re: Zabezpečení ČEPEKu

Nový příspěvek od fenix »

Já ale trvám na smazání účtu.
Jen přestat chodit to můžu třeba do hospody, kde se mi přestane líbit. Ale pokud budu členem nějakého klubu a pak nebudu souhlasit s tím co se tam děje taky zruším členství.
Vymysleli jste si výpovědní lhůtu tři měsíce, tak zas nevymýšlel další blbosti.
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zabezpečení ČEPEKu

Nový příspěvek od Kasz »

Že je tady někdo zaregistrovaný, ještě určitě neznamená, že je členem "klubu". Členství zde tě k ničemu nezavazuje. Je tady spousta účtů, které někdo zaregistroval a pak už nepoužil. Jsou tito lidé taky členové? Nejsou. Členem budeš, pokud tady budeš přihlášený a budeš vyvíjet nějakou aktivitu. Pokud přestaneš psát, členem být přestaneš. Kdybys zemřel, pak už by účet tvůj také nikdo nemazal, protože bys nemohl požádat o jeho smazání. I tak bys byl bývalý člen.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kasz za příspěvek:
Gabriel Svoboda
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Teenbl
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Ostrava/Praha
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 13
ve věku do: 29
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 655
Dal: 296 poděkování
Dostal: 517 poděkování

Re: Zabezpečení ČEPEKu

Nový příspěvek od Teenbl »

Marco děkuji za reakci, ono je to možná trochu složitější, než jsem původně napsal. To co mi tu teď nedělá dobře, asi moc dobře nevyřeším, ale přijde mi to pořád dost slabý důvod pro odchod.
Marco Freeman píše:Vždy je dobré zvážit, jestli nám stojí za to setrvávat v současném stavu, kdy se necítíme příjemně.
To je právě to, co teď fakt nevím, nevím, co převažuje.
Marco Freeman píše:a že je někdo nad námi a ten rozhoduje například i o tom, koho si zvolí do týmu.
Tady je možná větší problém, že shledávám velmi problematickým jednání těch lidí v reálném světě naprosto mimo web(nemyslím jen vedení, ale i u vedení mám problém), a potom těžko můžu mít respekt. O mantinely na webu jako takové v principu nejde, spíš o ten styl jednání. Pak když má takový člověk nějaké moralizující řeči, tak ho prostě budu ignorovat. Příkladem takového jednání může být efix, který mě v minulosti na chatu moralizoval a sám se tu potom přiznal k dlouhodobému sledování dp a něčemu co by mohlo hraničit s výrobou fotek na hranici dp.
Je to jen příklad.
Marco Freeman píše:neohrozil například podstatné informace o členech na fóru (a tím i o něm samém).
Nejde mi o vyzrazování osobních informací či identit. To týmu celkem i věřím.
Marco Freeman píše:Kdybych byl skutečně nějaký blbeček, tak už před několika měsíci půjdu a "naznačím" pár věcí ohledně identity hlavního admina zde. Mohl bych, vždyť ji znám. Ale jak už jsem psal, šel bych proti sobě samém.
Jo tento přístup mi je od tebe jasný, o tom fakt nediskutuji, bohužel z minulosti vím, že narážky na mou identitu byly v šeptu na chatu běžné a dle všeho bez jediného zásahu z vedení. Mluvím o delším časovém horizontu. Tohle ale nemá být debata o vyzrazování identit. To jsme fakt řešili jinde. :)
Kasz píše:Pokud je té kritiky moc a opakuje se pořád dokola... tak je to logická výzva. Nejvíc se mi líbí, když někdo kritizuje... a kritizuje hodně, ale když na věc přijde, ruku k dílu nepřiloží, nebo dokonce dělá problémy
Zopakuji, co jsem už tady řešil. Přehnaná kritika je samozřejmě problém, a pak se takové reakci nedivím, ale mně osobně přišlo, že tu se nějaké konstruktivní debaty o ledasčem, co sis ty usmyslel nikdy nedebatovalo.
Kasz píše: když je moderátor napomene, tak místo aby zmlkli a omluvili se, tak ještě se do něj navážejí, pouštějí, diskutují
Tady bych řekl, že dost záleží na případu, některé zásahy jsou opravdu problematické.
Kasz píše: Admin nebo moderátor je tam svrchovaný vládce, kterého nezbývá než respektovat. Stejně tak je to ale i tady.
Problémem je v tomto dost odlišný pohled moderátorů, nebo když má nevhodné poznámky moderatoru (že simgirane).
Kasz píše:Jen asi tři čtyři lidé drží v ruce klíč od webu a mohou s ním udělat kdykoliv cokoliv, včetně okamžitého a nenávratného zrušení.
Nenávratného, zálohy bude cyberhost držet ještě minimálně x měsíců, fakt nenávratné, ale to jen technická poznámka, která není tak moc podstatná. :)
Kasz píše:zodpovědnost a kdo rozhodují o tom, jaký tento web bude.
Pravda, já zažil jen to, že na mě tu odpovědnost hodily v mediích a efektivní obrana není.
K dalších věcem jen toto: Nedebatuji zde o cíli a smyslu webu. Ten zde nepochybně je a bude.
Kasz píše:bych k němu mohl mít stoprocentní důvěru.
Stoprocentní důvěra je fíkce, nic stoprocentního neexistuje.
Kasz píše:Já o nich nepotřebuji vědět hodně. Byl bych raději, kdybych viděl výsledky jejich práce, moderátorské zásahy, přítomnost na fóru, rozumné názory, nebát se zasáhnout.
No podívej, hodně a skoro nic je rozdíl, dost jsi mě tehdy v debatě překvapil. Rozumné názory = tvoje názory ve většině případů, a mnohdy s rozumností nemusí mít tolik společného, ale to je asi na jinou debatu, nechci tu otvírat hádku. :) Ono je vlastně i logické, že hledáš někoho s podobnými názory.
Kasz píše:Nutno dodat, že se tato věta vztahuje i na tebe samotného.
To nepopírám, nikdy jsem nikde netvrdil, že jsem nějaký andílek nebo slušňák, ono když se mi něco nelíbí, tak nemám problém "umazat si ruce" a na tom už se asi nic moc nezmění. Já zde rozhodně nechci moralizovat, jak to mnohdy vidím u jiných.
K stažení lidí z komunity: Naprosto tomu rozumím a rozhodně to nechci nijak kritizovat, ono je to i vcelku logické a racionální jednání.

Ono ten můj problém s webem fakt asi není tolik problém s webem, jako kumulace určitých věcí zde, plus problém s těmi lidmi mimo web. Těžko to tu přesně popsat. Ovšem třeba se mi extrémně nelíbí nedodržování faktických vyjádření. Pokud mi někdo napíše, že web zadarmo neběží, když se jedná o doménu, na které je přesměrování, tak je to prostě nesmysl. Pokud zde někdo napíše, že platba přímo provozovateli domény je bezpečnější než to přeposílat, tak je to taky prostě blbost. Pokud někdo napíše, že Zvěřina má pravdu ohledně oznamovací povinnosti na pohlavní zneužití, poté co to tam bylo několikrát vyvráceno, tak prostě s tím budu mít obrovský problém. Pokud někdo prezentuje výroky soudního znalce, tak, že tím chce dokazovat, co je pohlavní zneužívání, tak je to prostě krajně nevhodné a dle toho vyznívají i mé reakce. Těchto věcí tu jen a jen přibývá.
Další problém souvisí s trochu něčím jiným. Mám čím dál tím větší pocit, že velká část času, který jsem věnoval komunitě a lidem z ní, byl čas promrhaný, snažím se to tak nevidět, ale asi to tak je. To u těch lidí je sice osobní problém, ale ve výsledku to má dopad i na přístup k webu.(Mám na mysli především lidi, které jsem vídal osobně) Jen dodám, že tím opravdu není myšlena jedna konkrétní osoba, je to celkový pocit. Pak třeba další případ: pokud mi správce chatu napíše na poznámku k tomu, že dané pravidla jsou podle mě aktuálně trochu problematické z pohledu legislativy reakci ve stylu: smůla, tak opravdu nevím, jak slušně zareagovat.
Ještě k té spolupráci na webu, diskutoval jsem o tom už s Marcem jednou, sám řekl, víš s Kaszem to funguje tak, že to musíš udělat a na nic se ho neptat. To je ale u většiny věcí, které by se mohli změnit nerealizovatelné. Už jen to, jak mi simgiran psal, jak dlouho se dožadoval přístupu k statistikám. Ano, chápu, že toho někdy může být moc, ale prostě faktem je, že s tebou je spolupráce složitější.
Dalo by se toho napsat mnohem víc, ale momentálně jsem poměrně unavený a labilní, takže radši už mlčím.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Teenbl za příspěvek:
Kasz
Uživatelský avatar
fenix

Re: Zabezpečení ČEPEKu

Nový příspěvek od fenix »

Kasz píše:Že je tady někdo zaregistrovaný, ještě určitě neznamená, že je členem "klubu". Členství zde tě k ničemu nezavazuje. Je tady spousta účtů, které někdo zaregistroval a pak už nepoužil. Jsou tito lidé taky členové? Nejsou. Členem budeš, pokud tady budeš přihlášený a budeš vyvíjet nějakou aktivitu. Pokud přestaneš psát, členem být přestaneš. Kdybys zemřel, pak už by účet tvůj také nikdo nemazal, protože bys nemohl požádat o jeho smazání. I tak bys byl bývalý člen.
Mě ale nezajímají ostatní účty ani ty tvoje další keci. Já chci smazat účet.
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zabezpečení ČEPEKu

Nový příspěvek od Kasz »

teenbl píše:Ano, chápu, že toho někdy může být moc, ale prostě faktem je, že s tebou je spolupráce složitější.
Ano, souhlasím, psal jsem, že mám jen omezené možnosti. To má ale každý člověk. Z tvého příspěvku je cítit, že to chápeš, i ve vztahu k ostatním, i ve vztahu k sobě. Díky za reakci.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zabezpečení ČEPEKu

Nový příspěvek od Kasz »

fenix píše:Mě ale nezajímají ostatní účty ani ty tvoje další keci. Já chci smazat účet.
Však je nemusíš číst, když tě nezajímají...
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
fenix

Re: Zabezpečení ČEPEKu

Nový příspěvek od fenix »

Za dva týdny po mé snad srozumitelné žádosti jste si vymysleli nové pravidlo.

Smazání uživatelského účtu
Pro změnu pravidel bylo přistoupeno především z toho důvodu, že uživatelé často žádají o smazání svého účtu unáhleně a v emotivní náladě. Proto byla stanovena výpovědní lhůta 3 měsíců, v průběhu kterých může uživatel "vychladnout" a svoje rozhodnutí zvážit, i po poradě s ostatními.
Pokud bude i poté trvat na smazání uživatelského účtu, bude jeho žádosti vyhověno.
Musí však počítat s tím, že založení nového uživatelského účtu mu může být po nějakou delší dobu (např. 1 rok) zcela znemožněno.



Tak ho jednoduše dodržíš.
Uživatelský avatar
efix
Čestný člen skupiny ČEPEK
Výkřik do tmy: Dětský smích je stejně nejkrásnější zvuk :)
Příspěvky: 614
Dal: 62 poděkování
Dostal: 178 poděkování

Re: Zabezpečení ČEPEKu

Nový příspěvek od efix »

teenbl píše:Příkladem takového jednání může být efix, který mě v minulosti na chatu moralizoval a sám se tu potom přiznal k dlouhodobému sledování dp a něčemu co by mohlo hraničit s výrobou fotek na hranici dp.
Když už mne Plyšák na tohle téma upozornil, tak jenom drobnou poznámku - bylo by bývalo lepší, kdybych to nepřiznal a dál si hrál na dokonalého? Měl bys ke mně tak větší důvěru?

Z mé zkušenosti obvykle mám k lidem, kteří slabost přiznají, následně větší důvěru a i je lépe chápu, proč se třeba chovají tak, jak se chovají.
Tito uživatelé poděkovali autorovi efix za příspěvek:
Plyšáček
Dítě je úžasná bytost. Dej mu najevo lásku, ale opatrně. Zájmy dítěte jsou důležitější než tvoje. I když bys měl možná rád víc než jen pusu, nemůžeš. Nesmíš. Zradil bys sám sebe a ublížil tomu, koho jsi miloval. Nepodporuj tedy ubližování dětem ani jeho produkty, dětskou pornografii.
Teenbl
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Ostrava/Praha
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 13
ve věku do: 29
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 655
Dal: 296 poděkování
Dostal: 517 poděkování

Re: Zabezpečení ČEPEKu

Nový příspěvek od Teenbl »

efix píše: Z mé zkušenosti obvykle mám k lidem, kteří slabost přiznají, následně větší důvěru a i je lépe chápu, proč se třeba chovají tak, jak se chovají.
Z mého pohledu je rozhodně lepší, že jsi to přiznal, ale hodilo se mi to do příkladu toho, co mi u některých vadí, rozhodně to nebyl nějaký útok na tebe. :)
Uživatelský avatar
Daniel
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 10
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: O každé dívence smýšlej, chovej se k ní a jednej s ní tak, jako by to byla tvoje milovaná dcera.
Příspěvky: 525
Dal: 559 poděkování
Dostal: 721 poděkování

Re: Zabezpečení ČEPEKu

Nový příspěvek od Daniel »

Pokud se mohu vrátit k původnímu tématu vlákna, také by se mi líbilo, kdyby na fóru nedocházelo k přesměrování z https na http. Dochází k tomu třeba tehdy, když udělím like. Stránku s příspěvky mám načtenou před https, stránka s informací, že poděkování bylo zaznamenáno, se také zobrazí přes https, ale původní stránka s příspěvky se vzápětí načte přes http.

Jestli dělám něco špatně, nebo jestli se to dá obejít v prohlížeči, napište mi, rád se dozvím něco nového.

Že web nemá vlastní certifikát, mi nevadí, schválím bezpečnostní výjimku a budu předpokládat, že nikdo nemá důvod pokoušet se o man in the middle útok. Ostatně i kdyby ho někdo udělal, tak fórum není banka, a za to, že jsem pedofil, se nestydím. Jen nemám potřebu to vykřikovat do okolí.

Že v notifikačních emailech z fóra je http mi také nevadí, nastavil jsem si na mailovém serveru, aby se v emailech z fóra http automaticky měnilo na https, takže když se chci třeba podívat, za co jsem dostal like, tak stačí kliknout.
Všichni dospělí byli nejdříve dětmi. Ale málokdo se na to pamatuje.
Antoine de Saint-Exupéry: Malý princ
I9II
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 6
ve věku do: 30
Příspěvky: 143
Dal: 42 poděkování
Dostal: 35 poděkování

Re: Zabezpečení ČEPEKu

Nový příspěvek od I9II »

Greasemonkey.
Fajn by byl https everywhere rule.

grease mi ale nejde nainstalovat v telefonu na rozdil od everywheru. :\
mozna ze ti bude hodit http fox pro zachytavani.
Tito uživatelé poděkovali autorovi I9II za příspěvek:
Daniel
Zamčeno

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti