Domáce zvieratko

Nezávazná diskuze o čemkoliv, co se nehodí jinam.
Uživatelský avatar
kredenc
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 50
Výkřik do tmy: Malý príbeh o láske:

5 ročné dievčatko príde za svojim veľkym bratom a pýta sa ho: "Čo je to láska?" Ten jej odpovie: "Láska je keď si každe ráno zoberieš z mojej školskej tašky čokoládu a ja si ju aj napriek tomu stále dávam na to isté miesto."
Příspěvky: 118
Dal: 14 poděkování
Dostal: 22 poděkování

Domáce zvieratko

Nový příspěvek od kredenc »

K pedofílii často patrí i samota. Podľa vás domáce zvieratko či už pes, mačka alebo hocičo iné je dobré riešenie v prípade samoty? Pýtam sa pretože v najlepších prípadoch tu také zvieratko pobudne max. 15 rokov. Často menej a následna strata môže byť veľmi bolestivá. Máte niejaké domáce zvieratká a aký máte ma toto postoj?
Tito uživatelé poděkovali autorovi kredenc za příspěvek:
Forst Jan
Uživatelský avatar
Marco Freeman
Čestný člen skupiny ČEPEK
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 1685
Dal: 1093 poděkování
Dostal: 2038 poděkování

Re: Domáce zvieratko

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Domácí zvířátko jsem si pořídil, není tomu zase tak moc dlouho. Je to pes, moc milý společník, hlavně ve chvílích, když mám blbou náladu, nebo když ke mně z dětského hřiště doslova tahá děti. :) U každého živého tvora je jasné, že jednou nadejde jeho čas. A může to přijít kdykoliv. Zítra se mi může vytrhnout z vodítka a srazí ho auto. Ale stejně tak to auto může srazit mě nebo někoho z mé rodiny. Ani to nemusí trvat dlouho.

Je jasné, že na úmrtí nikoho - a to ani mazlíčka, pokud ho má člověk rád - se nikdy nelze úplně připravit. A když to přijde, bude to velmi bolet. Na druhou stranu - pokud se podaří a nestane se nehoda a umře již v "úctyhodném věku", tak sice budu asi dost smutný, na druhou stranu si snad budu moct říct, že třeba těch patnáct let prožil celkem šťastný a spokojený, což už je jeden důvod, proč se vzchopit.

Život bude na nějaký čas smutnější, ale půjde se dál. Vzájemně se budete dělat šťastnými dlouhou dobu. A až pes či jiné zvířátko odejde, nejde než se s tím smířit, najít si nějaké jiné a pokusit se udělat život šťastnější dalšímu tvorovi. :)

Takže za sebe myslím, že je to dobré řešení.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marco Freeman za příspěvky (celkem 2):
Forst Jan, Daniel
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
Jediný funkční e-mail / The only e-mail: [email protected]

Uživatelský avatar
Myš
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Mám
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
Příspěvky: 906
Dal: 145 poděkování
Dostal: 822 poděkování

Re: Domáce zvieratko

Nový příspěvek od Myš »

Zvířátka mám rád a myslím, že můžou do velké míry zlepšit třeba pocit samoty, když přijdeme domů a kde nic tu nic. Takové zvířátko, hlavně to, které může být volně po bytě, nám dá okamžitě možnost zaměřit pozornost jiným směrem. A určitě není na škodu mít rád živou bytost bez toho, abychom se museli obávat nějakých negativních reakcí veřejnosti, když to přespříliš projevíme :) Vědci nám taky přišli na to, že hlazení mazlíčků snižuje hladiny stresu, což zná každý, kdo doma mazlíčka má a údajně až o třetinu snižuje riziko srdeční nebo mozkové příhody o třetinu.

Doby, kdy jsem bydlel na vesnické usedlosti plné zvířat jsou pryč a s mým aktuálním životním stylem zvířátka moc skloubit nejdou. Až se jednou usadím na jednom místě, tak chci mít alespoň kočku, pokud budu mít zahradu, tak možná i psa :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Myš za příspěvek:
Forst Jan
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
Uživatelský avatar
Jeremy
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 12
ve věku do: 23
Výkřik do tmy: Milovať okrem iného znamená vážiť si objekt svojej túžby. Dosť na to, aby som nezradzoval jeho dôveru...
Příspěvky: 490
Dal: 467 poděkování
Dostal: 300 poděkování

Re: Domáce zvieratko

Nový příspěvek od Jeremy »

Mam dvoch hafanov a som za nich rad. Su to uprimne stvorenia, ktore vedia neskutocne intenzivne prejavovat svoju priazen a vdacnost.

Urcite dokazu velmi efektivne potlacat pocit neprijemnej samoty, ale tiez dost zalezi u koho. Kazdy do velkej miery sam svojim sposobom uvazovania utvara to, ako vnima svoj svet. Ak niekto vnima zvieratko ako kamarata, o ktoreho sa moze starat a ktoreho ma rad, niekomu moze hlavne pripomninat, ze je to len nahrazka toho, ze nema nikoho blizkeho, co ho len privadza k este vacsim deoresiam. Zvierarko samo o sebe nijak neriesi neprijemne stavy a clovek musi pracovat sam so svojim nahladom na svet.

Ale ani zaobstaranie takehoto spolocnika by nemalo vyustit k strate zaujmu o kontakt s ludmi, nahovaraniu si, ze blizkost ludi uz hladat nepotrebujem.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jeremy za příspěvky (celkem 2):
Forst Jan, Marco Freeman
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Domáce zvieratko

Nový příspěvek od Jednorozec »

Tak jsou domácí zvířátka co mohou žít déle než člověk, ale tam mně zas vadí že se může státže se o něj nebude pak mít kdo postarat.
Osobně si myslím že nejlepší je pejsek či kočička. U pejsků je k dispozici obroské množství typů od voříška po dogu a každý může najít kamaráda jakého hledá.
Jen je třeba myslet na to, aby zvířátko nestrádalo zavřené většinu dve v malém bytě, což je docela obvyklá špatnost v dnešním světě..
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti