Přednáška na Klinice

Diskuze o účasti komunity ČEPEK na festivalu Prague Pride. Nezapomeňte navštívit taktéž náš vedlejší web vytvořený speciálně pro tento projekt - www.nejenhomo.cz.
Uživatelský avatar
Myš
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Mám
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
Příspěvky: 906
Dal: 145 poděkování
Dostal: 822 poděkování

Přednáška na Klinice

Nový příspěvek od Myš »

V pátek 12. 8. od 19.30 se v Autonomním sociálním centru Klinika konala přednáška s názvem: "Pedofilie, pedofilové a jejich vztah k LGBT+ a společnosti" v rámci akce AltPride (http://www.alt-pride.cz/), nekomerční a svépomocí tvořené akce zaměřené na témata, která jsou dlouhodobě mimo zorné pole organizátorů akcí kolem průvodu Pride.

Komunikace s AltPridem začala emailem do schránky redakce, popsáním akce a nabídkou spolupráce. Akce mě oslovila, ke kruhům lidí kolem Kliniky mám docela a blízko a byl jsem rád, že po jasném odmítnutí ze strany Pride v minulých letech nám bude dán prostor v rámci alternativní akce. (O snaze navázat kontakt a domluvit přednášku s organizátory Pridu si můžete přečíst tady:http://www.pedofilie-info.cz/forum/viewtopic.php?f=81&t=3389).

Na email jsem odpověděl, domluvil si den a čas, podmínky účasti a přespání a v pátek se vydal do Prahy. Připojil se ke mě Ajax, Alex a Jan Forst, který vyjádřil zájem účastnit se diskuze po úvodní přednášce a odpovídat na otázky. Na Klinice jsem byl poprvé, tak jsem si prošel budovu a zahradu a domluvil se s organizátory. Přednáška se konala v největší použitelné místnosti a zájem překonal má očekávání, jednalo se o nejnavštěvovanější přednášku s asi 30-40 účastníky.

Začal jsem obecným představením problematiky, definicí a kontrastem mezi realitou a většinou mediálních zpráv. Představil jsem ČEPEK a naše cíle, snahy a smysl činnosti. Pro posluchače zajímavé téma byla naše účast na Pride, jak se k nám organizátoři pochodu staví a přidal jsem historku týkající se nepříjemností s PČR v roce 2014. Popsal jsem ale také pozitivnější mediální ohlasy - Kaszův rozhovor pro idnes, článek v magazínu Týden a v neposlední řadě také film Danielův svět, který byl některým účastníkům známý.

Během diskuze padaly zajímavé otázky směřované třeba na možnosti seberealizace a vztahů u pedofilů, dětskou pornografii a yaoi mangu, genderové stereotypy týkající se blízkosti s dětmi u mužů a žen, některé ohlasy v médiích a tak dále. Zatímco v úvodu přednášky jsem byl docela nervózní, během diskuze už ze mě všechna nervozita opadla a cítil jsem se uvolněně, k čemuž jistě přispěla i příjemná atmosféra na místě. Místo plánované hodiny se nakonec přednáška s diskuzí protáhla na hodinu a půl a jeden z organizátorů jí musel přerušit (na následující přednášce o HIV a stigmatu s ním spojeném chyběli účastníci :D ). Po přednášce jsem si vystřihl fireshow a diskuze pak pokračovali ve volnějším duchu až dlouho do noci, protože jsem na Klinice přespával.

Jedna z nejzajímavějších diskuzí po přednášce byla s analytičkou, která vypracovávala analýzu rozhlasové reportáže Janka Kroupy o naší komunitě. Říkala, že horší reportáž zatím neanalyzovala... Když jsme se ptal na následky této aféry, tak odpověděla, že má Janek Kroupa mnohem méně prostotu v rámci investigativní žurnalistiky a věnuje se nekontroverzním tématům. Kromě toho jsem také přislíbil pomoc s článkem, který se má tématu pedofilie věnovat, tak snad z toho něco bude :)

Akci hodnotím velmi pozitivně. Ze strany AltPride i účastníku jsem měl skvělé ohlasy a organizátoři mají zájem o další spolupráci v příštích letech. Na FB akce jsou sice k vidění jisté negativní komentáře (dost možná směřující z webu protiproud.cz, kde si akce i přednášky o pedofilii všimli), ty ale Klinika komentuje jednoduše se slovy "my se s tím nějak vyrovnáme".
Tito uživatelé poděkovali autorovi Myš za příspěvky (celkem 14):
Forst Jan, Plyšáček, Teenbl, Daniel, Gabriel Svoboda, Tsu, Allein, Kasz, Scopi, simgiran, Filip, Livrey, Marco Freeman, Jeremy
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
Uživatelský avatar
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Příspěvky: 7971
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Přednáška na Klinice

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Velmi děkuji Myšovi a Janu Forstovi za zorganizování akce. A to i přesto, že Klinika je mi názorově tak vzdálená, jak to jen lze, a cítím přinejmenším rozpaky, že s ní teď budeme spojováni. Kdybyste se někdo někdy dostali do diskuse s někým, kdo nám to budete vyčítat, připomeňte mu, že "obhajobu pedofilie" má na svědomí třeba i Martin Konvička (článek Co mě takhle na noc vytočilo — poslední čtyři odstavce, máme o tom téma na fóru) a toho z nějakého sluníčkového pseudohumanismu rozhodně podezřívat nelze.

Ještě odkážu na zmiňovaný článek na Protiproudu:

Prague Pride: Přežitek - málo zvrácené! AltPride je ta pravá revoluce. Pedofilové nastupují. Nenávist vůči normalitě zahnaná již do extrému. Začíná se karta obracet?

Citujme z prohlášení k akci: "Gayové, lesby, trans lidé, queer, bi- a asexuálky, pedofilové a další mají s odlišností a reakcí na ni intimní zkušenosti. Můžou ukázat, jak hluboko je v našich společnostech zakořeněna diskriminace odlišných, nejen co se týká sexuální orientace či genderu, ale i náboženství, etnického původu... A můžou a mají po většinové společnosti chtít, aby odlišnost nebyla jen něčím trpěným, tolerovaným, ale aby většina pochopila, jak je odlišnost přínosná, oživující a inspirující."

...

Pro zájemce přinášíme malou ochutnávku z programu akce: středa 10.8. 17:30 - 19:00 přednáška Reprezentace marginalizovaných v popkultuře poté 17:00 - 19:00 Čurokapy: teorie a praxe + "FtM harness" workshop ... A v pátek 12.8. jedna skutečná lahůdka 19:30 - 20:30 Pedofilie, pedofilové a jejich vztah k LGBT+ a majoritní společnosti. Komu by to nestačilo, může zjistit mnohem více na příslušných webových stránkách.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Uživatelský avatar
Myš
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Mám
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
Příspěvky: 906
Dal: 145 poděkování
Dostal: 822 poděkování

Re: Přednáška na Klinice

Nový příspěvek od Myš »

Když už tu máme článek z protiproudu, pošlu sem další podobně laděných reakcí na Pride zmiňujících přednášku.

Nejdříve je třeba nepřijatelnou, všeobecně odmítanou anebo tabuizovanou věc (třeba úchylku) dostat do veřejné diskuse. V prvním, pokusném balónku jako vědeckou studii. V rámci akademické diskuse. Svobodné a o všem. Říct, že to je, že se to mezi námi vyskytuje. Pak, až společnost vstřebá úvodní šok, zkusit první nesmělou citovku. Jací jsou nositelé odmítané, opovrhované a tabuizované úchylky, vlastně osamělí, ubozí chudáci. Jak se asi cítí kanibal či nekrofil, když v skrytu bojuje se svými touhami… Pak, po čase začít s pseudovědeckými články o tom, kolik takových chudáků mezi námi je, a že za to nemohou, že je to vrozené a nezměnitelné. Pak přijde to „vcítit, pochopit“, „vyjít vstříc“ a postupně až k „přijmout“. Však jsme to už zažili.

A to se teď z několika stran objevuje ohledně pedofilie. Nesmělé náznaky, „vědecké“ poukazování na jiné kultury, začínající „alternativní“ diskuse… Zkrátka vypadá to, že proces legalizace pedofilie je již v běhu.



http://pravyprostor.cz/gay-pride-je-cajicek-aneb-pozvanka-pro-otrle/
Naposledy upravil(a) Allein dne středa 17. 8. 2016, 23:31:52, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven URL tag.
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti