Zavedení pojmu pedofilie

Odborné články týkající se zpravidla dětí nebo pedofilie.
Karel Žák
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Ženy
ve věku od: 16
ve věku do: 30
Příspěvky: 108
Dal: 6 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Zavedení pojmu pedofilie

Nový příspěvek od Karel Žák »

Celý článek k přečtení zde:http://www.pedofilie-info.cz/odborna-knihovna/zavedeni-pojmu-pedofilie/
Zavedení pojmu pedofilie

Pro stovky lidských vlastností či projevů žádné zvláštní označení nemáme. Není to dávno, co tomu tak bylo i v případě pedofilie – po dlouhá staletí, až do třetí čtvrtiny 19. století, se bez tohoto pojmu lidstvo obešlo, přičemž první zmiňované moderní pokusy o rozlišení homosexuality a heterosexuality jako vrozených sklonů předcházely jen zhruba o 20 let (Kertbeny, 1869)....
Uživatelský avatar
Mission

Re: Zavedení pojmu pedofilie

Nový příspěvek od Mission »

Co říkají některé zahraniční prameny:
Za pedofilii bývají (dost zjednodušeně a tedy nepřesně) označovány mezinárodními klasifikacemi uznané parafilie: F65.4 podle CIM-10; 302.2 podle CIM-9 a D010378 podle MeSH.


A v běžné řeči je termín „pedofilie“ často používán pro povšechné označení sexuální zneužívání nezletilých dospělým jedincem. (1/↑ Boj proti pedofilii – archiv – webová stránka Státního četnictva; 2/ Jak je pedofilie vnímána společností? – časopis Společenské vědy 9.11.2011) a to bez ohledu na výsledky odborného psychiatrického a psychologického posudku zpracovaného na pachatele předmětné trestné činnosti. Zločinec Marc Dutroux tak byl experty považován v psychiatrickém smyslu slova nikoliv za pedofila, ale za sadistického devianta s anetickými rysy osobnosti nezaměřeného na věk (mládí) svých obětí. (podle psychiatra, který vyšetřoval Marca Dutrouxe, v pachateli věk mladistvých obětí nikdy nevzbuzoval jakýkoli afekt, jednalo se mu spíše o relativní snadnost jejich únosu, uvěznění a manipulace s nimi. Nicméně kauza Marc Dutroux je jedním z proslulých kriminálních případů, ke kterým je přiřazováno slovo pedofilní.

Avšak mnohé odborné autority a vědecké kapacity v oblasti sexuologie, klinické psychologie a psychiatrie uznávají, že existuje relativně početná skupina nedelikventních pedofilů, kteří jsou schopni po celý život uregulovat a ovládnout svá puzení k nezletilým sexuálním objektům, nedopustí se na dětech kriminálního chování a spíše naopak – jejich náklonnost k dětem se přetaví v jakýsi druh přátelství s dětmi, mají předpoklady pracovat s dětmi, protože jim rozumí.

Nebylo by namístě vést mezi nedelikventními pedofily a delikventními sexuálními devianty s diagnostikovanou pedofilní preferencí výraznou dělicí čáru? Předešlo by se tak mnohým nedorozuměním.
Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne čtvrtek 20. 10. 2016, 17:48:36, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Citaci využívejte pouze v případě, že reagujete na konkrétní část příspěvku. Ne pro zbytečného citování celých textů.
Uživatelský avatar
Marco Freeman
Čestný člen skupiny ČEPEK
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 1685
Dal: 1093 poděkování
Dostal: 2038 poděkování

Re: Zavedení pojmu pedofilie

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Mission píše:Nebylo by namístě vést mezi nedelikventními pedofily a delikventními sexuálními devianty s diagnostikovanou pedofilní preferencí výraznou dělicí čáru? Předešlo by se tak mnohým nedorozuměním.
Pedofil je člověk, kterého tělesně a duševně přitahují děti. To je věc, kterou mají všichni pedofilové společnou, ať už jsou vymezení jenom na děti, nebo se jim líbí i dospělí, ať jsou to příjemní a klidní lidé, nebo choleričtí a agresivní jedinci, ať to jsou lidé udržující s dětmi maximálně kamarádské vztahy, nebo jedinci, kteří se dopustí jejich zneužití.

Je nutné podotknout, že motivy zneužití dítěte jsou různé. Některé jsou páchané v pouhé "mladické nerozvážnosti", kdy si dotyčný nejen nemusí uvědomovat, že je pedofil, ale kdy ani netuší, že to, co dělá, dětem ubližuje. A takový člověk je schopný se napravit, "odskákat" si svůj trest, uvědomit si svoji chybu a začít po čase žít normální život. Takovému člověku by mi přišlo příliš demagogické říct: "Hele, ty jsi zneužil dítě, tak už nejsi pedofil, ale prostě delikventní sexuální deviant s diagnostikovanou pedofilní preferencí." Přijde mi to celkem jako blbost. :)

Společnost se má naučit vidět rozdíl. Ale v tom, že pedofil je člověk. A člověk může být jak dobrý, tak i zlý. A zároveň to může být dobrý člověk, který ale jako každý jiný dělá chyby. To by měla společnost vědět. A ne se soustředit na nějaké speciální označení.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marco Freeman za příspěvek:
Jeremy
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
Jediný funkční e-mail / The only e-mail: [email protected]

Uživatelský avatar
Plyšáček
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 10
Příspěvky: 2308
Dal: 637 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Navrhované označení pro zneužívající pedofily

Nový příspěvek od Plyšáček »

Pro pedofily praktikující pedosexuální aktivity navrhuji označení zneužívající pedofilové.
Může se mluvit i o kriminálních pedofilech - ovšem toto označení může být chápáno tak, že jsou to pouze ti zneužívající pedofilové, kteří jsou již stíháni či odsouzeni. V tisku se začalo užívat spojení praktikující pedofil, což mi přijde značně zavádějící.

Pak zde máme ještě termín pedosexuál - to jsou ovšem všichni dospělí jedinci (tedy nejen pedofilové), kteří praktikují sex s dětmi - tzv. pedosexuální aktivity.

Další podrobnější vysvětlení pojmů:
Pedosexuál [odkaz odstraněn]
Pedosexuální aktivity [odkaz odstraněn]
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
Uživatelský avatar
Myš
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Mám
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
Příspěvky: 906
Dal: 145 poděkování
Dostal: 822 poděkování

Re: Zavedení pojmu pedofilie

Nový příspěvek od Myš »

A co pedofilové, kteří byli jeden čas "zneužívající pedofilové", ale už tomu tak dávno není? Budou to "už nezneužívající pedofilové" nebo "v minulosti zneužívající pedofilové?"

Ke "kriminálnímu" pedofilovi mám také výhrady, to by mohl být třeba pedofil, co neplatí daně... Praktikující pedofil mě také mate, vešel by se to pod to třeba pedofil praktikující buddhismus?

Jak tak o tom přemýšlím, ne vše lze dobře vyjádřit nějakým zjednodušeným označením, škatulkou a z mého pohledu je i zbytečné se o to snažit. Na pojem "kriminální pedofil" jsem ještě docela zvyklý a mám ho ve slovníku, "praktikující pedofil" mi přijde poněkud bizarní.

Tak uvidíme, jak se ti povede prosadit nový pojem. Takový kutík je třeba senzační, nedám na něj dopustit :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Myš za příspěvky (celkem 4):
Plyšáček, Ajax144, Livrey, Scopi
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů