90% nepedofilních útoků - zdroj?

Reakce a podněty z řad veřejnosti - máte-li názor, myšlenku či nápad, který se týká našeho webu, nezdráhejte se ozvat!
Uživatelský avatar
johny

90% nepedofilních útoků - zdroj?

Nový příspěvek od johny »

Zdravím,

přes film jsem se dostal i na tyto webovky a (úmyslně přeskočím další věci, ať se to nevětví) u obojího mě zaujalo číslo 90% jako dost vlastně šokující pro mainstreamově (a tedy i mnou) chápaný význam slova pedofil.
Zmíněné je to například i tady na webu:
Pokud někdo zneužije dítě, nemusí se nutně jednak o pedofila, ba právě naopak, podle četných výzkumů a studií až 90 procent pachatelů pohlavního zneužívání nepreferují děti a nejsou tedy pedofilové. Jedná se o lidi, kteří zvolí dítě jako tzv. náhradní objekt, přestože pro ně děti na rozdíl od pedofilů nejsou nejpřitažlivější. Více informací v článku Kdo je pedofil.
V článku "Kdo je pedofil" však už nic víc k tématu není.
Než si začnu případně měnit svůj názor na význam slova pedofil, potřeboval bych to stavět na nějakých ověřitelných a hodnověrných zdrojích, spíš než "psali tuhle na webu".
Mohli byste k tomu prosím přilinkovat ty četný výzkumy a studie?

Díky,

Johny
Uživatelský avatar
Marco Freeman
Čestný člen skupiny ČEPEK
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 1685
Dal: 1093 poděkování
Dostal: 2038 poděkování

Re: 90% nepedofilních útoků - zdroj?

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Pouze desetina těch, kdo zneužijí dítě, jsou pedofilové (iDnes.cz):

Pouze desetina pachatelů, kteří jsou souzeni za sexuální zneužití dítěte, trpí pedofilní sexuální poruchou. Devět desetin zneužití se dopouštějí lidé s poruchou osobnosti, agresivní nebo závislí na alkoholu.

Až 90 procent případů zneužívání dětí nezpůsobují pedofilové (Novinky.cz):

Sexuální porucha pedofilie, která se vyznačuje erotickým zájmem o děti, nemusí nutně vést k pohlavnímu zneužití. Podle sexuologa Petra Weisse pouze desetina pachatelů, kteří jsou souzeni za sexuální zneužití dítěte, trpí skutečně pedofilní sexuální poruchou. Až 90 procent zneužití se dopouštějí lidé s poruchou osobnosti, agresivní nebo závislí na alkoholu.

Weiss: Pedofilové jsou nejlepší učitelé (Lidovky.cz):

To riskujete pokaždé, protože 9 z 10 zneužívačů dětí nejsou pedofilové. I pro ty, kteří nejsou pedofilové, je dítě v tu chvíli přístupnější a snáze dosažitelný objekt než dospělá žena. Ti lidé jsou narušeni spíš osobnostně, ale ne sexuálně.

Víc jsem toho takto narychlo nenašel. :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marco Freeman za příspěvky (celkem 3):
Filip, Kasz, Jeremy
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
Jediný funkční e-mail / The only e-mail: [email protected]

Uživatelský avatar
Filip
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 3
ve věku do: 23
Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
Příspěvky: 620
Dal: 585 poděkování
Dostal: 375 poděkování

Re: 90% nepedofilních útoků - zdroj?

Nový příspěvek od Filip »

Ahoj. :)
Tých 90% je len odhad, s ktorým prišiel pán profesor Weiss. Avšak aj iní sexuológovia tvrdia, že percentuálne zastúpenie pedofilov, medzi tými čo zneužívajú deti je veľmi malé. Hoci doteraz nebola urobená presná štúdia, ide iba o odhad sexuológov, tento odhad vychádza z ich klinickej praxe a zo súdnoznaleckých posudkov. Jednoducho povedané, ak niekto zneužije dieťa a ide pred súd, je vyšetrovaná jeho sexualita, či náhodou nemá nejakú deviáciu, ako je napr. pedofília. U drvivej väčšiny páchateľov pedofília zistená nie je, dokonca ani iná deviácia, ako napr. sadizmus. Čiže väčšina páchateľov netrpí sexuálnou deviáciou.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Filip za příspěvek:
Marco Freeman
Uživatelský avatar
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Příspěvky: 7971
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: 90% nepedofilních útoků - zdroj?

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Devadesát či více procent uvádějí tito odborníci:

Alena Kolářová, policejní vyšetřovatelka: http://zpravy.idnes.cz/ozvete-se-vzkazuji-vysetrovatele-obetem-sexualnich-deviantu-p6t-/krimi.asp?c=A090218_011257_krimi_nel
Zora Dušková, ředitelka Dětského krizového centra: http://www.vlada.cz/cz/media-centrum/tiskove-konference/tiskova-konference-k-zahajeni-kampane-stop-sexualnimu-nasili-na-detech--4--listopadu-2011-89076

Ale nebudu samozřejmě zastírat ani oponentní názory:

Sexuolog Jaroslav Zvěřina tvrdí, že to není 90 %, ale 25 %: http://www.pedofilie-info.cz/forum/viewtopic.php?p=19735#p19735
Náš člen Host zpochybňuje způsob určování, kdo je pedofil: http://www.pedofilie-info.cz/forum/viewtopic.php?f=16&t=3428

Ještě bych doporučil nepoužívat pro každý sexuální delikt na dítěti slovo "útok", jak to děláš v nadpisu. Nejde o to, že bych sexuální zneužívání dětí chtěl zlehčovat a označovat ho co nejmírnějšími slovy. Ale když se často používá příliš tvrdé slovo "útok", může se leckterý pedofil domnívat, že když na dítě neútočí, tedy když nepoužívá žádné násilí a vše se děje dobrovolně či dokonce z iniciativy dítěte, pak to není zneužití a dítěti to nemůže ublížit. Takový pedofil pak podlehne falešné jistotě, že stačí dítě k ničemu nenutit a pak nic špatného nehrozí. To ale není pravda.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Uživatelský avatar
Filip
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 3
ve věku do: 23
Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
Příspěvky: 620
Dal: 585 poděkování
Dostal: 375 poděkování

Re: 90% nepedofilních útoků - zdroj?

Nový příspěvek od Filip »

Ono je úplne irelevantné, či percentuálny podiel pedofilov, pri sexuálnom zneužívaní detí je 5, 10 či 80%. Bohužiaľ mi z objektívnych príčin nevieme zistiť precentuálny pomer medzi pedofilmi čo zneužívajú a tými čo nezneužívajú deti. Hoci aj tu sexuológovia predpokladá, že väčšina pedofilov deti nezneužíva.
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů