Dá se deviantní sexualita vyléčit traumatickým zážitkem?

Reakce a podněty z řad veřejnosti - máte-li názor, myšlenku či nápad, který se týká našeho webu, nezdráhejte se ozvat!
Uživatelský avatar
Yetii

Dá se deviantní sexualita vyléčit traumatickým zážitkem?

Nový příspěvek od Yetii »

Ahoj,
včera jsem v autobuse přemýšlel nad tim, že spousta odborníků říká, že se sexualita nedá vyléčit a nebo jí zrušit, že jí má prostě člověk v sobě. Ale co když se dá sexualita vyléčit traumatickým zážitkem?
Když někdo rád jezdí a vybourá se, je v nemocnici, většinou už za volant nesedne, protože dotyčný prožil traumatizující zážitek. Co něco podobného používat i v sexualitě? Třeba u delikventů?
Napadlo mě, že by se použil objekt zájmu dotyčné osoby, třeba holčička. Ta holčička by byla děsný prase, byla by velice fekální, smrděla by třeba a byla by celkově nechutná (nechutné fantazie bych tu nechtěl až do detailů rozebírat). Ano, člověk by dokázal odejít, ale co kdyby delikvent byl nucený se u této holčičky vystavovat delší dobu? V tom zápachu, v její společnosti. Holka jako lusk, prostě pěkná, jen děsný prase. (těch holčiček by třeba mohlo být víc). Byla by to prostě sexuální léčebná metoda. Delikvent by musel být fekální, aby mu tohle nevadilo, ale věřím, že spousta z nás felálisti nejsme.
Jenže samozřejmě by to porušilo mravní výchovy té holčičky, takže je mi jako jasné, že by se toto nikdy nedovolilo, jen mě to tak napadlo, jestli by vystavení delší dobu (třeba půlrok) takovému zážitku a nucenně by dokázalo vyvolat trauma blikující sexualitu u nebezpečných deviantů. Vaše názory?
Dík, Libor.
Uživatelský avatar
Filip
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 3
ve věku do: 23
Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
Příspěvky: 620
Dal: 585 poděkování
Dostal: 375 poděkování

Re: Dá se deviantní sexualita vyléčit traumatickým zážitkem?

Nový příspěvek od Filip »

Odhliadnúc od toho, že taká liečba by bola v podstate amorálna, tak zmeniť sexuálnu preferenciu nie je možné. Na druhej strane je možné vytvoriť podmienený reflex, keď si človek, v tomto prípade pedofil, spája objekt, v tomto prípade dieťa s niečim nepríjemným.
Uživatelský avatar
Plyšáček
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 10
Příspěvky: 2308
Dal: 637 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Re: Dá se deviantní sexualita vyléčit traumatickým zážitkem?

Nový příspěvek od Plyšáček »

Tato hypotéza je dle mého názoru zcela chybná.
1. Není samozřejmě možné ničit život jakémukoliv dítěti s vidinou léčby druhé osoby.
2. I pokud by daný experiment proběhl, danému participantovi by byla odpudivá toliko tato jedna holčička. Ostatní by jej o to více přitahovaly svou vůní, čistotou a hebkostí.
3. Bylo by však možné, a už se to i zkoušelo, že by delikvent byl v okamžiku vzrušení (např. obrazovým materiálem) vystaven bolestivému podnětu (např. elektrický proud do ztopořeného penisu) - tedy traumatickému zážitku. Na základě tohoto a obdobných pokusů by se mohl dostavit jistý naučený podmíněný strach a odpor k sexuálním aktivitám s preferovaným objektem. Je však otázkou, zda by se s tímto mechanismem s odstupem času nevyrovnal po rozumové stránce.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
Forst Jan
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Praha
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 3
ve věku do: 11
Kontakt: Email: [email protected]
Skype: Forst.Jan.87
Mobil: +420 737 739 767
Výkřik do tmy: Navždy kamarád, nikdy láska.
Příspěvky: 457
Dal: 529 poděkování
Dostal: 370 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Dá se deviantní sexualita vyléčit traumatickým zážitkem?

Nový příspěvek od Forst Jan »

Nejprve bych řekl, že nevíme jistě, jak se lidská orientace získává a mění. Je vrozená? Lze ovlivnit zážitky? Jsou případy, kdy emocionální zážitek orientaci člověka změnil, ale nebylo to tak, že si ten člověk uvědomil co v sobě potlačoval předtím? Protože spoustu lidí si prošlo tím samým, a přesto jim to orientaci nezměnilo.

I když budeme předpokládat, že nějaké trauma může orientaci změnit, nevěřím, že to může být uměle vyvolané trauma. Člověku se může nějaká věc znechutit, ale vědomě se tak rozhodnout nelze.

Když už bych měl já sám navrhnout "léčebnou" metodu, nepoužil bych negativní emoce, ale naopak ty pozitivní. Mějme pedofila například na holčičky, ale který má i nějakou slabší atraktivitu k dospělým ženám. Takovému pedofilovi bych přivedl dospělou ženu, která by pro něj se stala milují partnerkou včetně lásky i sexu. Sám na sobě si všímám, že v době kdy cítím silnou lásku k nějaké konkrétní dospělé ženě, moje sexuální fantasie o dětech ustupují a více se objevují fantasie na tu konkrétní ženu, nebo fantasie těmto podobné.

Narozdíl od původního nápadu s traumatem to myslím má šanci na nějaký pozitivní efekt a pokud by ta "terapeutka" do toho šla dobrovolně, je to řešení i legální a v pořádku.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Forst Jan za příspěvky (celkem 3):
Daniel, Gabriel Svoboda, Marco Freeman
Děkuji
Uživatelský avatar
StrangerByNight
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 10
ve věku do: 15
Příspěvky: 97
Dal: 8 poděkování
Dostal: 22 poděkování

Re: Dá se deviantní sexualita vyléčit traumatickým zážitkem?

Nový příspěvek od StrangerByNight »

Ze své zkušenosti sexuální orientaci úplně "vyléčit" nelze. Lze se naučit určité vzorce chování..., ale hluboko uvnitř ta vrozená sexuální orientace zůstane.
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti