Vo Francúzsku vek 13 rokov pre sex (HlavneSpravy.sk)

Diskuze o problematice dětí.
Uživatelský avatar
Mathias8
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 7
ve věku do: 12
Příspěvky: 1081
Dal: 152 poděkování
Dostal: 469 poděkování

Vo Francúzsku vek 13 rokov pre sex (HlavneSpravy.sk)

Nový příspěvek od Mathias8 »

Upozornění: Níže v reakcích na příspěvek bylo dokázáno, že v případě tohoto článku se jedná o HOAX.

Francúzska vláda uvažuje o stanovení minimálneho veku pre sexuálny súhlas po kontroverznom rozhodnutí súdu, ktorý oslobodil muža obvineného zo znásilnenia 11-ročného dievčaťa. Verdikt vyvolal verejný protest vyzývajúci na revíziu zákona.

Predbežný návrh zákona stanovuje referenčný štandard vo francúzskom práve o sexuálnom násilí, pretože po prvýkrát definuje vekovú hranicu, podľa ktorej sa akýkoľvek sexuálny styk s maloletým právne považuje za znásilnenie.

“Otázka veku, od kedy je jasne stanovená neplnoletosť je rozhodujúca, pretože tu vznikajú rôzne extrémne šokujúce a neprijateľné situácie,” uviedla francúzska ministerka spravodlivosti Nicole Belloubetová pre rádio RTL.

Pokiaľ ide o vek súhlasu, Belloubetová uviedla, že vek 13 rokov “stojí za zváženie”, pričom poznamenáva, že konečné rozhodnutie v každom prípade by malo spadať do úvahy sudcov.

Marlene Schiappaová, ministerka pre rodovú rovnosť tvrdí, že hranica by sa mala stanoviť niekde medzi 13 a 15 rokmi.

“Pod určitým vekom sa predpokladá, že nedôjde k žiadnej diskusii o sexuálnom súhlase dieťaťa a že každé dieťa do určitého veku by bolo automaticky považované za znásilnené alebo sexuálne napadnuté,” povedala Schiappaová pre BMF TV.

Potreba novelizácie zákona vyšla najavo po verdikte poroty v prípade 30-ročného muža, ktorý v roku 2009 údajne lákal 11-ročné dievča do sexuálneho vzťahu. Minulý týždeň sa s kapverdským rodákom konalo posledné pojednávanie, kde súd vyriekol oslobodzujúci verdikt, pretože prokurátori, ktorí požadovali osem rokov vo väzení, nedokázali, že pohlavný styk nie je konsenzuálny.

Podľa súčasného francúzskeho práva sa za znásilnenie považujú iba sexuálne činy spáchané s použitím “násilia, nátlaku, alebo hrozby, bez ohľadu na vek obete. Tresty sú prísnejšie, ak je obeť mladšia ako 15 rokov, ale neexistuje minimálny vek súhlasu.

Obeť zo spomínaného prípadu má konžský pôvod, po styku s 30-ročným mužom otehotnela a následne porodila dieťa, ktoré sa jej rodina rozhodla umiestniť do pestúnskej starostlivosti zo strachu, že bude odsúdená v ich komunite.

Do médií prenikol aj druhý podobný prípad, avšak v obrátenom garde. Koncom septembra 11-ročná dievčina údajne nasledovala 28-ročného muža do bytu severne od Paríža, kde sa opakovane venovali sexuálnym hrám. Matka dievčaťa uviedla, že jej dcéra bola zničená tým, čo sa jej stalo, ale mužovi neodolala, z čoho bola matka zúfalá.

Napriek tvrdeniam matky, že jedenásťročná sa nedokázala brániť, prokurátori zamietli obvinenia zo znásilnenia a oslobodili páchateľa z obvinenia zo sexuálneho útoku na neplnoletého mladistvého pod hranicou 15 rokov, pričom vylúčili argumenty právneho tímu dievčaťa, že nebolo schopné predpokladať, čo sa udeje.



No prosim. Este par rokov a bude to aj u nas. Verim ze toto je iba zaciatok. Este par rokov o nieco mozno viac mozno menej a budeme zit v dobe kedy sex s dietatom bude legalny.

Vo Velkej Britanii schvalili sex od 13- stich v roku 2014.. a na Malte a vo Vatikane je dokonca od 12-stich.. len my sme zatial akosi pozadu.

Myslite ze ozaj pridu casi kedy bude sex s dietatom legalny? Podme sa vazne bavit o tichto realnych veciach.

Alebo zeby Istambulsky dohovor?

Hovori vam nieco meno knaza Marian Kuffa? Ten vravel ze v Norsku ucia 4 rocne deti masturbovat pred zrakmi dospelimi alebo pred zrkadlom.
Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne neděle 3. 3. 2019, 14:31:34, celkem upraveno 3 x.
Důvod: Vložen kompletní text článku + upozornění na hoax + úprava nadpisu tématu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mathias8 za příspěvek:
Hebeš
Uživatelský avatar
Lolitovník
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: „Ve výseči mezi devíti a čtrnácti lety se setkáváme s dívkami, jež odhalují jistým očarovaným poutníkům, kteří jsou dvakrát i vícekrát starší než ony, svou pravou podstatu, která není lidská, nýbrž nymfická, tedy démonická…“
V. Nabokov Lolita
Příspěvky: 18
Dal: 9 poděkování
Dostal: 11 poděkování

Re: Vo Francuzsku sex od 13 -stich!

Nový příspěvek od Lolitovník »

Faktom je, že je ťažké rozhodnúť kedy je dieťa už schopné dať relevantný súhlas na takéto aktivity.Určite to je individuálne ale každopádne si myslím, že čo sa týka takýchto otázok je lepšie hranicu legálneho pohl. styku skôr navýšiť ako znížiť.Je smutné, že vo svete sa robí pravý opak.Dúfam, že nič také sa u nás nestane lebo podľa mňa by to len spôsobilo nárast "legálnych" zneužití.
Meno M.Kuffa poznám ale zase netreba veriť všetkému čo kto povie.Ale každopádne masturbácia je prirodzený spôsob sebaspoznávania ale myslím si, že učiť deti masturbovať je postavené na hlavu.Dúfam, že M.Kuffa kecá lebo ak nie tak mi je z toho smutno.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lolitovník za příspěvek:
Hebeš
Uživatelský avatar
Hebeš
Na trestné lavici
Bydliště: Zlín
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 7
Výkřik do tmy: Tento uživatel již není aktivní a nyní již jen čeká, než mu na jeho žádost admini smažou profil.
Příspěvky: 422
Dal: 360 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Klid. Snižovat to nechtějí

Nový příspěvek od Hebeš »

Buďte v klidu, věk pro sex snižovat nechtějí:

Jako typický příklad, co je to manipulace, může posloužit článek z protiimigračního serveru Středoevropan a Euronoviny.eu, který se jako lavina šíří v na sociálních sítích. Článek nadpisem a úvodními odstavci chce lidem vsugerovat, že „Francie snižuje legální věk pro sex na 13 let“ a skutečnost se dočteme skrytou až v posledním odstavci článku, resp. uprostřed článku.

„V současné době je legální věk ve Francii 15 let, ale nový zákon protlačovaný francouzskou vládou chce tento věk snížit. Ministryně spravedlnosti Nicole Belloubet včera prohlásila, že věk 13 let by byl rozumný,“ píše nepravdu pochybný server. Ve skutečnosti to samozřejmě není pravda. Současné zákony ve Francii totiž neznají hranici, kdy pohlavní styk se souhlasem je znásilněním. Jinými slovy, pokud dítě souhlasí s aktem, jedná se podle současného zákona jen o sexuální obtěžování, nikoliv znásilnění či pedofilii. Naopak nový zákon to má změnit.

Nově navrhovaný zákon by totiž jasně stanovil, že pohlavní styk s člověkem do určitého věku je znásilnění. Bez ohledu na souhlas či ne. Důvod je jednoduchý a to, že si zákonodárci dobře uvědomují, že dítě si nemusí uvědomovat, že jde o pohlavní styk, natož aby si uvědomovalo možné následky.

Ministryně spravedlnosti Nicole Belloubet pro média řekla, že si umí představit, že taková hranice by mohla být například 13 let. Proti tomuto návrhu však protestují i ostatní vládní představitelé a také feministické a genderové organizace. Jedná se tedy o návrh, který s největší pravděpodobností nebude přijat a stanovena bude zřejmě hranice 15 let, jako je to v případě sexuálního obtěžování.

Redakci serveru Středoevropan vede Filip Vávra. Ten byl spoluzakladatel pražské pobočky anglické neonacistické organizace Blood and Honour a vůdcem nechvalně proslulého neonacistického hnutí Národní odpor. K radikálním myšlenkám se však evidetně hlásí dodnes. „A tady jde o to, zda tento trend bude pokračovat, a Evropané z Evropy zmizí, nebo se to v nějakém bodě zastaví a dojde ke konfliktu, který se ten trend pokusí zvrátit. Evropská, ta původní, populace, je rozdělena na dvě strany. Jedna ten trend podporuje, ta druhá mu nějakým způsobem vzdoruje. Já patřím k té druhé straně, ale jak to nakonec dopadne a která strana uspěje, to si odhadnout netroufám,“ říká v rozhovoru pro skinheadský webzine.



U nás je zneužití se souhlasem dítěte POHLAVNÍ ZNEUŽITÍ a bez souhlasu ZNÁSILNĚNÍ. Ve Francii to chtějí změnit, aby i dobrovolný sex s dětmi pod určitý věk byl považován za znásilnění. A tímto věkem chtějí stanovit 13 let.
V Británii to mají podobně, tam lze udělit doživotí za sex s dítětem bez jeho souhlasu a také za sex s dítětem mladším dvanácti let s jeho souhlasem. Nevím, jestli se to týká jen samotné soulože nebo i jiných aktivit.
Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne neděle 3. 3. 2019, 14:18:32, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Vložen celý text článku.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Uživatelský avatar
Myš
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Mám
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
Příspěvky: 906
Dal: 145 poděkování
Dostal: 822 poděkování

Re: Vo Francuzsku sex od 13 -stich!

Nový příspěvek od Myš »

Díky Hebeši, že to upravuješ na pravou míru. Mít tu skladiště hoaxů bych fakt nechtěl.

Mathiasi, tobě doporučím přečíst článek z Denníku N:

Zistil som, ako fungujú, koľko platia a aké majú štandardy v najvplyvnejšom „alternatívnom“ webe na Slovensku. Nepoznajú ľudí, ktorí pre nich píšu, nerozlišujú zdroje, na ktoré sa odvolávajú a majú minimálne kritériá na texty, ktoré publikujú.

Veľmi som sa s tým nepáral. Založil som si falošný účet na gmaili s generickým menom Marek Bakeš a napísal som na [email protected], že som ich fanúšik a chcel by som pre nich písať. Neriešil som nič, žiadne CV, žiadne texty, ktorými by som sa mohol preukázať a dokonca ani žiadnu fotku na novom gmail účte. Veľké šance som tomu nedával, prišlo mi to príliš lacné. Vravel som si, do kelu, aký dobrý nápad a takto to flákaš.

Na druhý deň mi prišla odpoveď od šéfredaktora Hlavných správ Róberta Sopka, ktorý sa na nič nepýtal a rovno povedal, že mám skúsiť niečo napísať a uvidíme. Zbúchal som teda banálny komentár, v ktorom síce porovnávam neporovnateľné, ale tušil som, že sa mu bude páčiť: „Mainstreamové médiá pretláčali pochod študentov, ale o proteste proti Kiskovi ani ťuk“.

Nie celkom som čakal, že Sopko sám doplní fotky, odpublikuje to a obratom mi len pošle link na článok aj s pochvalou a preklepom v mojom novom mene: „zdravím vás pán bekeš. veľmi dobre ste to napísali. triezvo, objektívne. fakt ste ma milo prekvapili“.

Prečo som to urobil

Nie je mojím zvykom vydávať sa za inú osobu, nepovažujem to za slušné, ale v tomto prípade som urobil výnimku, pretože to vnímam ako účinný spôsob, ako odhaliť fungovanie webu, ktorý dlhodobo pácha vážne škody v hlavách našich spoluobčanov.

Hlavné správy síce nemajú maskota ako je Tibor Rostas, ťažšie sa z nich robí sranda na Zomri, ale v skutočnosti práve ony sú najvplyvnejším a najproduktívnejším dezinformačným médiom na Slovensku. Venoval som sa im už v minulosti a zistil som, že ich najvirálnejšie texty sú na Facebooku niekedy úspešnejšie ako texty klasických médií.

Tento typ portálov pravidelne produkuje dezinformácie alebo falošné správy a dáva veľký priestor kotlebovcom – ich témy sa prekrývajú a takisto sa prekrývajú ich čitatelia, respektíve voliči. Takéto médiá pomohli dostať Kotlebu do parlamentu.

Je mi jasné, že som svojimi článkami pre Hlavné správy v malej miere tiež prispel do internetového bordelu, pretože k ľudom, ktorí ich čítali, sa tento text nemusí dostať. Snažil som sa minimalizovať škody. V žiadnom prípade som nepísal nič, čo by sa týkalo zdravia a snažil som sa tiež nepísať nič, čo by mohlo ublížiť konkrétnym ľuďom. Vyberal som si skôr abstraktné zahraničné témy a verím, že to stálo za možnosť nahliadnuť do vnútra tejto informačnej manufaktúry.

Po úspešnom úvode som začal experimentovať. Snažil som sa byť „dobrý agent“ v Hlavných správach a prepašovať tam pozitívne odkazy. Dostal som tam napríklad text, ktorý opisoval možnosť získať ...
[zbytek článku dostupný pro předplatitele]


Klidně ti ho v celé podobě pošlu do zprávy, jestli o to máš zájem.

Mariána Kuffu komentovat nebudu. Stačilo by nevěřit úplně všemu, co je k nalezení na internetu.
Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne neděle 3. 3. 2019, 14:24:29, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Vložen text článku, který je volně dostupný na netu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Myš za příspěvek:
Hebeš
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
Uživatelský avatar
Jeremiah
Nový člen
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 8
ve věku do: 25
Příspěvky: 3
Dal: 4 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Re: Vo Francuzsku sex od 13 -stich!

Nový příspěvek od Jeremiah »

Jak už kluci dokázali přede mnou, Hlavnespravy.sk jsou stránka plná bulváru, ještě k tomu bulváru založeného na lžích, kteří prostě trží na těch, kteří jejich bláznivým článkům věří.

Druhá věc je, že sis, Mathiasi, ta čísla nějak vycucal z prstu. Nevím, kde jsi přišel na to, že ve VB schválili sex od třinácti let, nebo že ve Vatikánu je od dvanácti. Reálný stav k roku 2017 byl následovný:
Většina států má hranici mezi čtrnáctým a šestnáctým rokem. Málokdo míň. A pokud míň, je tam ta doložka, že ten starší nesmí být starší o víc než pár let, viz obrázek. A ještě dodám, že ve článku na Reflexu, který zmiňuji ve zdroji, psali, že "nejvyšší věk pro legální sex mají v Evropě Malta a Vatikán, je to 18 let". Tolik jen k tomu, že ve Vatikánu je to 12 let... Prosím, ověřuj si zdroje a i informace, než je sem napíšeš.

Jinak, Mathiasi, mi přišlo, že tvůj příspěvek vyzníval v tónu, že bys byl rád, kdyby sex s dětmi povolný byl. Doufám, že jsem to jen špatně pochopil.
Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne neděle 3. 3. 2019, 14:27:13, celkem upraveno 3 x.
Důvod: Obrázek zarovnán na střed.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jeremiah za příspěvky (celkem 3):
Hebeš, Filip, Marco Freeman
Uživatelský avatar
Mathias8
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 7
ve věku do: 12
Příspěvky: 1081
Dal: 152 poděkování
Dostal: 469 poděkování

Re: Vo Francuzsku sex od 13 -stich!

Nový příspěvek od Mathias8 »

Jeremiah píše:Druhá věc je, že sis, Mathiasi, ta čísla nějak vycucal z prstu. Nevím, kde jsi přišel na to, že ve VB schválili sex od třinácti let, nebo že ve Vatikánu je od dvanácti
Pisem o tom co citam. Preto som aj vytvoril tuto diskusiu aby sa vedelo ako to je..kde je pravda. Nepovedal som ze tomu verim.

https://www.hlavnespravy.sk/vo-velkej-britanii-povolili-sex-od-13-rokov/424975 [HOAX]
https://www.ahaonline.cz/clanek/trapasy/117779/neuveritelne-ve-vatikanu-sex-povolen-uz-od-12-let.html [HOAX]
Jeremiah píše:Jinak, Mathiasi, mi přišlo, že tvůj příspěvek vyzníval v tónu, že bys byl rád, kdyby sex s dětmi povolný byl. Doufám, že jsem to jen špatně pochopil.
Jo spatne si to pochopil. Bolo to myslene ironicky. Lebo mi to vsetko pripada ako keby tieto zakony a veci boli robene naschval.
Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne neděle 3. 3. 2019, 14:29:32, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Vloženo upozornění na HOAX.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mathias8 za příspěvek:
Hebeš
Uživatelský avatar
Hebeš
Na trestné lavici
Bydliště: Zlín
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 7
Výkřik do tmy: Tento uživatel již není aktivní a nyní již jen čeká, než mu na jeho žádost admini smažou profil.
Příspěvky: 422
Dal: 360 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Vo Francuzsku sex od 13 -stich!

Nový příspěvek od Hebeš »

Jen bych doplnil, že například v Německu je sex legální již od čtrnácti, ale to jen s osobou mladší šestnácti let. Člověk 16+ smí mít v Německu sex jedině s tím, komu již také bylo 16. Což ta mapka neukazuje.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Uživatelský avatar
Myš
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Mám
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
Příspěvky: 906
Dal: 145 poděkování
Dostal: 822 poděkování

Re: Vo Francuzsku sex od 13 -stich!

Nový příspěvek od Myš »

Mathias8 píše:Pisem o tom co citam. Preto som aj vytvoril tuto diskusiu aby sa vedelo ako to je..kde je pravda. Nepovedal som ze tomu verim.

https://www.hlavnespravy.sk/vo-velkej-britanii-povolili-sex-od-13-rokov/424975
https://www.ahaonline.cz/clanek/trapasy/117779/neuveritelne-ve-vatikanu-sex-povolen-uz-od-12-let.html
A to je právě dost zásadní. Když čteš třeba Mein Kampf a píšeš o něm (aby se vědělo, jak to je, kde je pravda) musíš očekávat, že se vůči tomu někteří budou vymezovat jako proti propagaci nacismu. Podobně se někteří vymezují proti dezinformačním webům. Proč? Protože tyto weby nastolují lživou a zmanipulovanou agendu a i když jim nevěříš, jejich sdílením je podporuješ a poskytuješ jejich obsah dalším. A bohužel ne všichni jsou dostatečně mediálně gramotní, aby porozumněli, že jde o hoax. Ti, kteří si zprávě uvěří, si Británii zaškatulkují jako šílenou zemi a postupně začínají ztrácet důvěru k západním zemím obecně, protože zrovna těch se hoaxy týkají především.

Navíc to teda zní, že tomu věříš, však se podívej na svůj komentář: "No prosim. Este par rokov a bude to aj u nas. Verim ze toto je iba zaciatok. Este par rokov o nieco mozno viac mozno menej a budeme zit v dobe kedy sex s dietatom bude legalny."

To se může stát každému, že uvěří něčemu co není pravda, stalo se to snad každému. Ale když porozumíš, jak hoaxy vznikají a jak si informace prověřovat, budeš méně náchylný na ně skočit.

Krásný příklad je smyšlený hoax obsahující neexistující slova neexistující poslance, který stál autorovi několik minut přípravy. Stačilo, aby jej vložil do skupiny "Podporujeme referendum o odchodu ČR z EU" a během 48 hodin nasbíral přes 300 reakcí, 140 sdílení, stovky komentářů. Stačilo by si vygooglit jméno poslance a už by bylo jasné, že je něco špatně. Z reagujících se však, že je něco špatně, ozvali jen dva lidé. Viz: https://manipulatori.cz/pro-pobaveni-okamuruv-dum-jako-mesita-a-lide-sdileli-citat-od-neexistujiciho-poslance/
Tito uživatelé poděkovali autorovi Myš za příspěvek:
Filip
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
Uživatelský avatar
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Příspěvky: 7971
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Klid. Snižovat to nechtějí

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Hebeš píše:U nás je zneužití se souhlasem dítěte POHLAVNÍ ZNEUŽITÍ a bez souhlasu ZNÁSILNĚNÍ. Ve Francii to chtějí změnit, aby i dobrovolný sex s dětmi pod určitý věk byl považován za znásilnění. A tímto věkem chtějí stanovit 13 let.
V Británii to mají podobně, tam lze udělit doživotí za sex s dítětem bez jeho souhlasu a také za sex s dítětem mladším dvanácti let s jeho souhlasem. Nevím, jestli se to týká jen samotné soulože nebo i jiných aktivit.
Takže situace ve Francii a v Británii je horší než u nás. Pouze je horší jinak, než napsal autor té falešné zprávy. Statutární znásilnění by v právním řádu vůbec nemělo být. Je špatně nerozlišovat mezi případem, kdy pachatel použije násilí, a případem, kdy ho nepoužije, a dát za oboje stejný trest (a tedy vůbec nemotivovat pachatele k tomu, aby násilí nepoužil). Dobrovolné pohlavní zneužití je špatný čin, stejně jako znásilnění je špatný čin, ale to neznamená, že za oboje má hrozit stejný trest. To, že se Francie a Británie inspirují puritánskými USA a přebírají od nich statutární znásilnění, rozhodně není vývoj správným směrem.

A když už se tu mluvilo o vyvracení falešných zpráv obecně (i bez souvislosti s pedofilií), tak bych rád upozornil na to, že nelze bez dalšího říct, že když se pro určitý názor argumentuje falešnou zprávou, tak je tento názor automaticky chybný. Tentýž názor totiž může být podporován i celou řadou pravdivých zpráv. A nelze říct, že když je nějaká zpráva nepohodlná pro vládnoucí politiky nebo se zmiňuje negativně o některé západní zemi, pak je to automaticky falešná zpráva.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Sh.
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Muži
Výkřik do tmy: Jsem tu na terapii.
Příspěvky: 14
Dostal: 21 poděkování

Re: Vo Francúzsku vek 13 rokov pre sex (HlavneSpravy.sk)

Nový příspěvek od Sh. »

Gabrieli, ale mluví se tu o dětech ve věku 12 let a méně. Nezáleží na tom, jestli se zvnějšku zdá, že bylo nebo nebylo použito násilí. Takto malé děti se obvykle dospělému nebrání. Obecně. Agresor prostě násilí použít obvykle nepotřebuje, stačí mu trošku groomingu, nemusí použít ani přímou výhrůžku. A dítě bude jen čekat, až to skončí. Proto dvě různé kategorie nemají v tomto věku smysl, obojí je zločin stejně závažný. Samotná nerovnost dítě-dospělý funguje jako ta pohrůžka, která mezi dospělými a dospívajícími je znakem znásilnění.

Považuju to spíš za krok ke zjednodušení právního řádu - a taky proklamace, kterou vnímám jako velmi pozitivní: "s dětmi, co je jim 12 a míň, se nikdy za žádných okolností nedělá nic sexuálního. neexistuje polehčující okolnost."
Tito uživatelé poděkovali autorovi Sh. za příspěvky (celkem 2):
Hebeš, Bouře
Uživatelský avatar
Hebeš
Na trestné lavici
Bydliště: Zlín
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 7
Výkřik do tmy: Tento uživatel již není aktivní a nyní již jen čeká, než mu na jeho žádost admini smažou profil.
Příspěvky: 422
Dal: 360 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Vo Francúzsku vek 13 rokov pre sex (HlavneSpravy.sk)

Nový příspěvek od Hebeš »

Sh souhlasím s tebou částečně. Ale myslím si, že někdy je skutečně rozdíl mezi dobrovolným a nedobrovolnou souloží s dívkou pod 12. Například, když se to stane mezi hodně vyspělou jedenáctiletou a patnáctiletým s nízkou inteligencí. Když patnáctiletý přepadne a přinutí k sexu 11iletou, tak by si zasloužil rozhodně přísnější trest (a po propuštění z vězení dohled), než v prvním případě. Tudíž mi nepřijde vhodné stanovovat věkovou hranici pro rozlišení znásilnění a zneužití. Naopak mi to přijde dobře stanovené v našem trestním zákoně (že znásilněním je i zneužití bezbrannosti, což se užilo v případě Plyšáčka, jehož orální sex byl spravedlivě posouzen jako znásilněním, nikoliv jako zneužití).

Dál by mě zajímalo, ke kolika pohlavním zneužitím (dobrovolným) spáchaných formou soulože na dítěti pod dvanáct let v Česku došlo. Ale moc jich asi nebude. Z policejních statistik to bohužel nezjistíme, jelikož je stejný paragraf pro dotyk mezi nohy (tímto žádnou formu zneužití neschvaluji ani neospravedňuji, ač by zákon měl za soulož stanovit vyšší sazby než za ostatní formy zneužití).
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Uživatelský avatar
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Příspěvky: 7971
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Vo Francúzsku vek 13 rokov pre sex (HlavneSpravy.sk)

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Sh. píše:Gabrieli, ale mluví se tu o dětech ve věku 12 let a méně. Nezáleží na tom, jestli se zvnějšku zdá, že bylo nebo nebylo použito násilí.
Budiž, jsem ochoten uznat, že pokud hovoříme o dopadu na celý další život oběti, pak zneužití spáchané fyzickým násilím má v součtu podobné následky jako ostatní druhy zneužití. Zneužití s fyzickým násilím více poškodí oběť v okamžiku skutku, ale po mnoha letech snad oběti umožní lépe se s tím vyrovnat - lépe pochopit, že to opravdu není její vina, vždyť malé dítě proti fyzickému násilí opravdu nic nezmůže. Zneužití bez fyzického násilí je k oběti sice mírnější v okamžiku skutku, ale po mnoha letech si oběť spíše může klást zneužití za vinu a spíše trpět výčitkami, že proti zneužití mohla udělat více. (V obou případech samozřejmě platí, že oběť nikdy za nic nemůže, to nijak nezpochybňuju.)

Vyjděme tedy z premisy, že oba druhy zneužití mají na oběť stejný dopad. Ale přesto si myslím, že pachatelé zneužití bez fyzického násilí by měli dostávat mírnější tresty. Tresty se totiž nemají vyměřovat jen podle dopadu na oběť, ale také podle toho, jak je pachatel zvrhlý a nenapravitelný. A v tomto ohledu jsou na tom jednoznačně lépe pachatelé zneužití bez fyzického násilí.

Pachatelé zneužití bez fyzického násilí většinou neměli zlé úmysly, jen prostě nebyli vyzrálí a něco důležitého nedomysleli a nepochopili. Tedy to, že i dobrovolná sexuální aktivita může dítě poškodit. Jakmile je jim to při léčbě vysvěleno a oni to pochopí, pak v podstatě není důvod je dále trestat. Kdyby dítě bývalo projevilo nesouhlas (což po dítěti samozřejmě nelze požadovat), se sexuální aktivitou by byli okamitě přestali. V některých případech může jít o psychické násilí, ale psychické násilí můžete páchat, aniž byste o tom věděli (na rozdíl od fyzického násilí). Je jen neostrá hranice mezi běžnou situací, kdy po někom něco chcete, a psychickým násilím. Hloupý a nepoučený člověk si tu hranici nemusí plně uvědomovat, ale stačí ho poučit, není potřeba mu dávat dlouhé tresty.

Pachatel zneužití s fyzickým násilím je podle mě zvrhlejší a nenapravitelnější. To, že se nemá (bez velmi vážných důvodů) používat fyzické násilí, ví snad každý, včetně lidí jinak hloupých. I ten, kdo má vážný důvod použít proti dítěti fyzické násilí (např. rodič, když se snaží dítě vychovat), to obvykle nedělá rád. Tím spíše nemám slušných slov pro člověka, který jen tak pro radost překonává fyzický odpor dítěte, aby pro sebe dosáhl nějaké zbytné věci (např. sexu). Bude velmi těžké a zdlouhavé vysvětlit takovému člověku, že nemá používat fyické násilí ani proti dospělým, natož proti dětem, a to za každých okolností, ne jen když jde o sex. A pokud se to vysvětlení nepodaří, je potřeba takového člověka alespoň izolovat od společnosti. Proto je potřeba dlouhý trest.

Sloučení zneužití bez fyzického násilí do jednoho trestného činu se znásilněním by byla velmi špatná proklamace. Utvrzovalo by to veřejnost v dojmu, že vlastně každé zneužití se vyznačuje fyzickým násilím., že "pedofilové jsou všichni stejná sebranka" a že mezi nimi nemusíme rozlišovat. A tedy že bez fyzického násilí to vlastně není zneužití. Tím by společnost produkovala více pachatelů zneužití bez fyzického násilí a tedy více zneužitých dětí.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti