Dokument o zneužívání na internetu "V síti" (crowdfunding)

Diskuze o důležitých či zajímavých tématech, jež přímo nesouvisí s dětmi, pedofilií či reakcemi na články v médiích.
Odpovědět
Uživatelský avatar
pbd
Administrátor
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 0
ve věku do: 10
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 391
Dal: 337 poděkování
Dostal: 423 poděkování

Dokument o zneužívání na internetu "V síti" (crowdfunding)

Nový příspěvek od pbd »

Crowdfundingová kampaň za dokončení filmu o zneužívání dětí na českém internetu.
Na podzim roku 2017 oslovila jedna z telefonních společností režiséra Víta Klusáka, zda by pro ně nenatočil virální video, které by naléhavým způsobem upozornilo na strmě vzrůstající čísla zneužitých dětí na českém internetu. Vít Klusák k projektu přizval kolegyni Barboru Chalupovou a společně se pustili do rešerše formou pokusu: na serveru lidé.cz vytvořili důvěryhodně vypadající falešný profil 12leté dívky Týnušky a čekali, co se bude dít. A dělo. Během prvních 5 hodin existence profilu dívku oslovilo 83 mužů ve věkovém rozmezí 23 až 63 let a to v drtivé většině s explicitními výzvami ke společné masturbaci pomocí videohovoru. Mnozí z nich bez předchozího upozornění posílali fotografie svých ztopořených penisů, případně odkazy na nejrůznější porno včetně zoofilního. Čtyři muži se skutečně ještě ten večer uspokojovali před webkamerou, aniž by se jim "Týnuška" ukázala...
  • 1. meta
    850.000 Kč
    - Za tyto prostředky budeme schopni film dokončit v takové kvalitě, jakou si podle nás zaslouží.
  • 2. meta
    1.100.000 Kč
    - Díky této částce budeme moci originálně zamaskovat predátory tak, abychom sice zakryli jejich identitu, ale zároveň zachovali sílu pořízených záběrů.
  • 3. meta
    1.500.000 Kč
    - Tento milník nám umožní kromě kinodistribuce film rozšířit i o následnou osvětovou kampaň
Originální je ono maskování "predátorů".



Momentálně je vybráno cca 90 tisíc, do konce kampaně v půlce června zbývá 44 dní.
Tito uživatelé poděkovali autorovi pbd za příspěvky (celkem 2):
Mathias8, Kuba
Uživatelský avatar
Mathias8
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 7
ve věku do: 12
Příspěvky: 1081
Dal: 152 poděkování
Dostal: 469 poděkování

Re: Dokument o zneužívání na internetu "V síti" (crowdfundin

Nový příspěvek od Mathias8 »

Som rad, ze sa nasiel niekto, kto chce ukazat svetu, ako to bezi na internete a ze internet je vazne nebezpecne miesto pre deti. Ak sa im to podari.

Som rad, ze to co som pisal kedysi tu na web sa mi potvrdilo. Ze internet je naozaj plni predatorou. Zrovna vcera som cital clanok o tom ako 12 rocna Slovenka spachala samovrazdu sa obesila. Vsetci aj rodicia hovorili o nej ze na nej nebolo vobec vidiet ze ju nieco trapi. Dokonca par minut pred tim ako to urobila sa vraj usmievala a potom sa vo svojej izbe obesila. Bola naozaj krasna..taka nevinna. Mala rezne rany na nohe. Zistilo sa ze bola obetou kybersikany. Ano je to kybersikana ale patri to medzi nasilie na nete a je to dalo by sa povedat na tej istej urovni ako pisanie si s takymto clovekom ktoremu zalezi iba na svojom uspokojeni co v konecnom dosledku privodzuje to ze si dieta moze zacat ublizovat a ukonci to smrtou.

Som rad ze sa to konecne nejako riesi.

Akurat to bude mat si myslim aj ine nasledky(ak sa im to podari) a to take ze ludia budu panikarit. Rodicia sa budu bat deti pustat aj 5 metrov od nich aby ich nahodou niekto neuniesol. Budu ich zastrasovat, plasit.
A najviac na to doplatime mi slusny pedofili tak myslim v tom zmysle ze neublizujeme a snazime sa zit normalnym zivotom pretoze budu celkovo sprisnene podmienky na ochranu deti a my aby sme nevysli zo svojej ulity sa budeme musiet naucit viac skryvat sa (doseba)

Ono celkovo nezabranime detom byt na nete pretoze sa budu citit previnilo ze kamarati tam su a ono nie.

Najhorsie ze tito predatori su natlaceni uplne vsade ci na Tik Toku ci na instagrame ci na fb vsade.

Musi sa to zacat nejako riesit pretoze samovrazd deti bude len pribudat..
Uživatelský avatar
podivin
Správce poradny
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 2
ve věku do: 40
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Příspěvky: 1587
Dal: 1822 poděkování
Dostal: 744 poděkování

Re: Dokument o zneužívání na internetu "V síti" (crowdfundin

Nový příspěvek od podivin »

No nevim, mám trochu strach, aby se během natáčení filmu z "predátorů" nestali "pedofilé" a ještě to víc nepodpořilo mánii, že pedofil = znásilňování. Asi by to chtělo se s nima spojit a nějak s nima spolupracovat. Ukázat jim, jaký je rozdíl mezi těmi "predátory" a "pedofily" (min. že pedofilé z ČEPEKu nejsou predátoři). Mám prostě jen blbej pocit, ale nedokážu říct, jak by se s nima dalo spolupracovat.

Navíc teď přemýšlým o tom, jestli jsou tihle predátoři opravdu pedofilé, protože mi to připadá, že jim jde jen o sex a chtějí pouze zneužít toho, že dítě se nechá líp ukecat než dospělá ženská. Nezdá se mi, že by je ty dívky nějak přitahovaly, spíš jim jde jen o sex.
Tito uživatelé poděkovali autorovi podivin za příspěvek:
Jája
Uživatelský avatar
Kuba
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Doma
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 13
ve věku do: 26
Příspěvky: 1484
Dal: 360 poděkování
Dostal: 288 poděkování

Re: Dokument o zneužívání na internetu "V síti" (crowdfundin

Nový příspěvek od Kuba »

Mně je tenhle projekt velmi sympatický a věřím, že jej dotáhnou do konce. Snad to povede k zajímavé společenské diskusi, vystraší řadu internetových predátorů (takže skutečné děti na internetu budou v jejich menším obležení) a při dosažení částky 1,5 miliony by i ta osvětová kampaň na školách přišla vhod.

Z odborného hlediska nesprávného používání pojmu "pedofil" od tvůrců bych se nebál, protože na webu projektu důrazně používají výrazu "predátor", takže si jistě před natáčením dělali i odbornou rešerši. Navíc na dokumentu spolupracoval i sexuolog. I v samotné ukázce slovo "pedofilie" zaznívá pouze v okamžiku, kdy jej použije jeden z predátorů. Berme to ale taky tak, že důvody, proč tito dospělí útočí na webu na děti budou různé a jistě mezi nimi budou i skuteční pedofilové dle odborné definice.

Co by mě ovšem osobně nejvíc vadilo, by byla skutečnost, kdyby samy dívky byly iniciátorkami eroticky laděné či jinak nevhodné komunikace, protože to by mohlo znamenat, že jim v síti uvázne i někdo nevinný, kdo jinak děti na internetu nenahání. Tuto obavu naštěstí autoři rozptýlili v následujícím odstavci:
Reakce dívek byly předem dané?
Reakce dívek (hereček) byly autentické, nicméně jsme se s nimi samozřejmě bavili o možných scénářích rozhovorů. Musely se řídit 10 body etického kodexu komunikace s virtuálními útočníky, tz. například tím, že nikdy nemohou být iniciátorkou sexuálně laděné komunikace ani osobního setkání. Kodex zahrnoval i zásadu, že nikdy nekomunikují vyzývavě, neprovokují, neflirtují.
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
Uživatelský avatar
Kuba
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Doma
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 13
ve věku do: 26
Příspěvky: 1484
Dal: 360 poděkování
Dostal: 288 poděkování

Re: Dokument o zneužívání na internetu "V síti" (crowdfundin

Nový příspěvek od Kuba »

Ještě si dovolím odcizovat tento odstavec:
Jak dlouho experiment trval a kolik mužů dívky oslovilo?
Nejintenzivnější část experimentu probíhala 10 dní bez přerušení a naše 3 herečky za tu dobu oslovilo 2458 mužů. Po natáčení v ateliéru však komunikace hereček s nejnaléhavějšími muži pokračovala, čekali jsme, zda dívky vyzvou k osobnímu setkání. A to se nakonec skutečně v 21 případech stalo...
2458 mužů za deset dní, to je síla. A je to i obrovské číslo, pokud ty nabídky počítaly pro každou dívku zvlášť a pak to jen sečetly bez vyřazení duplicitních nabídek (pokud ty profily dívek byly na stejném portálu, odhadoval bych, že velká část těch predátorů oslovila všechny tři najednou).

Pozastavil bych se ovšem trochu nad tím, že jako ten nejhorší projev jsou vypíchnuty nabídky k osobnímu setkání - to bych a priori nedémonizoval, pokud by cílem nějakého toho pána byla vzít dívku třeba do muzea a poutavě jí vyprávět o historii. Docela by mě zajímalo, jak by na to potom štáb reagoval a jak by se k tomu v dokumentu stavěli. Nicméně hádám, že se bohužel zřejmě nikdo takový mezi těmi 2458 muži nenašel a všem z těch jednadvaceti, co se chtěli osobně setkat, šlo jenom o jedno... :(
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Dokument o zneužívání na internetu "V síti" (crowdfundin

Nový příspěvek od Kasz »

Doplňuji odkaz na projekt, kde je možné přispět finanční částkou: https://www.hithit.com/cs/project/6099/v-siti

Uvedu zde také odkaz na článek:

Připravovaný dokumentární film Víta Klusáka ukazuje tabuizované téma pedofilie na českém internetu.

Připravovaný český dokument Víta Klusáka V síti si dává za cíl poukázat na problém internetové pedofilie. V něm si budou tři plnoleté herečky s vizáží dvanáctiletých dívek
pod falešnou identitou psát se skutečnými muži, kteří budou brzy chtít víc než jen to.

Aby profily na sociálních sítích působily co nejdůvěryhodněji, předcházel tomu půlroční intenzivní proces, během kterého tvůrci poctivě doplňovaly profily svých fejků. „Zjišťovali jsme, jak vypadají profily dnešních 11–13letých dětí. Napodobovali jsme naprosto všechno: od specifického používání emotikonů, přes sdílení videoklipů loni oblíbených chlapeckých kapel až po pravopisné chyby a překlepy,“ popisují autoři projektu.

Profily aktérek komentovaly další vymyšlené účty a poté, co bylo všechno připraveno, jim začaly přibývat zprávy. „Nejintenzivnější část experimentu probíhala 10 dní bez přerušení a naše 3 herečky za tu dobu oslovilo 2458 mužů,“ dodává štáb.

Během komunikace se aktérky řídily etickým kodexem komunikace s virtuálními predátory, který zahrnuje i to, že nesmí nijak flirtovat ani k sexu nijak vyzývat či provokovat. „Čekali jsme, zda dívky vyzvou k osobnímu setkání. A to se nakonec skutečně v 21 případech stalo,“ uvádějí tvůrci.

Co se stalo poté, co se herečky se skutečnými muži s pedofilními sklony sešly? To se mohou diváci dozvědět až z hotového filmu. K jeho realizaci nyní autoři shánějí peníze přes crowdfundingový serveru Hithit. Shání 850 tisíc a pomoct za zajímavé odměny můžeš i ty. Stačí kliknout na stránku projektu.

Vít Klusák, který společně s Barborou Chalupovou projekt natočil, se v minulosti podílel na dokumentu Svět podle Daliborka, což byl portrét autentického českého neonacisty z Prostějova nebo Českém snu, během kterého obalamutil davy Čechů na neexistující hypermarket.

TAGY: dokument, vít klusák, pedofilie



Videoukázka z projektu vypadá docela dobře, ovšem článek vyznívá o dost hůř. Vůbec to apriori nemusejí být pedofilové, můžou to být gynekofilní nadrženci, které by "dospělé" ženy zcela automaticky odmítly. Sice se mi 12leté dívky docela dost líbí, ale takové už se můžou líbit i hebefilům i gynekofilům. Byl bych proto opatrný v názvosloví. Autorům napíšu a zeptám se jich, zda v rámci projektu rozlišují mezi pedofilem, kterému se líbí děti, ale zneužívat je nechce a ani s nimi nechce vést nějakou nevhodnou konverzaci, a mezi kýmkoliv (nezávisle na sexuální orientaci), kdo zkrátka se k dětem nevhodně chová. Je téměř jisté, že mezi těmi "predátory" (to je opravdu nejlepší a správný všeobjímající pojem pro lidi, co "jedou po 12letých dívkách") budou i nějací pedofilové, leč my se snažíme těmto lidem zde na webu vysvětlovat, že chtít cokoliv nevhodného po dětech je nepřípustné. Uvidím, co odepíší, pak se rozhodnu, zda projekt podpořím.

Jinak článků o filmu je na internetu víc a ne všechny vyznívají tak "blbě" jako ten, který jsem zde uvedl.

Další věcí je, zda by nebylo od věci - vzhledem k příspěvku, který jsme letos dostali od uživatele potok - se pokusit Československou pedofilní komunitu zviditelnit tím, že bychom na tento projekt přispěli 15 tisíc Kč s tím, že by byl nějakým způsobem název komunity jako toho, kdo přispěl, uveden v titulcích, jak mají napsáno na tom přispívacím serveru. Jednak tím dáme najevo, že jsme proti takovému chování dospělých lidí vůči dětem, a také je to v jistém smyslu propagace komunity pro ty lidi s pedofilním zaměřením, kteří se na ten film budou ze zájmu dívat, ale zatím nás buď nenašli nebo neměli odvahu nás kontaktovat, no a do třetice samozřejmě by to mělo i osvětový efekt - spousta lidí by si mohla najít informace o nás - pedofilech, kteří se k dětem chovají zcela normálně a nemají vůči nim nekalé úmysly.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kasz za příspěvek:
potok
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Dokument o zneužívání na internetu "V síti" (crowdfundin

Nový příspěvek od Kasz »

Zaslal jsem prostřednictvím formuláře dotaz tvůrcům projektu:

Dobrý den,
jsem zástupce Československé pedofilní komunity a administrátor webu http://www.pedofilie-info.cz. Projekt V SÍTI naši komunitu zaujal. Jsme proti zneužívání dětí a podobné projekty vnímáme jako potřebné. Zvažujeme, zda bychom nepřispěli vyšší částkou /15 000,-/, mám však dva dotazy: 1) Neradi bychom přispívali na film, který bude mezi pedofilii (erotickou náklonností k dětem) a pohl. zneužíváním dětí bulvarizovaně dávat rovnítko. Všiml jsem si, že používáte slovo "predátor", což by z tohoto pohledu bylo v pořádku. Zkrátka potřebuji ujištění, že dokument bude rozlišovat mezi pedofily (z nichž mnoho děti nezneužívá) a predátory (z nichž mnozí z odborného hlediska nejsou pedofilové). 2) Pokud bychom se rozhodli přispět, bylo by možné do závěrečných titulků vložit název naší komunity - Československá pedofilní komunita? Osvětu vnímáme jako velmi důležitou - náš web může pomoci "odchytit" právě i "nebezpečné" predátory, kteří svým chováním dětem ubližují. Přeji mnoho úspěchů. Petr Kasz

Více se mi do 1000 znaků nevešlo. Tak uvidíme, jaká přijde odpověď.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kasz za příspěvek:
potok
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
Kuba
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Doma
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 13
ve věku do: 26
Příspěvky: 1484
Dal: 360 poděkování
Dostal: 288 poděkování

Re: Dokument o zneužívání na internetu "V síti" (crowdfundin

Nový příspěvek od Kuba »

Ten článek na Refresher.cz psal očividně někdo jiný než tvůrci dokumentu (jako autor je tam uveden pan Havlík), pouze cituje nějaká vyjádření autorů z HitHitu. Čili přestože autoři dokumentu mají znalosti odborné terminologie, tak o dokumentu bude referovat spousta dalších lidí, kteří už jasno mít nebudou a budou nesprávně brát slova "pedofil" a "predátor" jako synonyma. Tomuto už asi ani sami autoři nemohou zabránit, byť by bylo samozřejmě velmi krásné a od nich i ušlechtilé, pokud by se snažili ve veškerých rozhovorech s dalšími médii apod. vysvětlovat, jak to vlastně s těmi pedofily a predátory je, co tyto výrazy znamenají a že jsou do vlastně dvě rozdílné množiny osob, které se pouze menší částí protínají.

Co se týká možnosti příspěvku, necítím se oprávněn do toho nijak kecat, ale jen podotknu, že mi to přijde jako výborný nápad a bylo by to i dobrou reklamou pro ČEPEK.
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
potok
Člen skupiny ČEPEK
Příspěvky: 4
Dal: 3 poděkování

Re: Dokument o zneužívání na internetu "V síti" (crowdfundin

Nový příspěvek od potok »

Kasz píše:Uvedu zde také odkaz na článek: „Nevadí, že je ti 12 let. Ukážeš se mi?“ České herečky budou v novém dokumentu odhalovat pedofily na internetu (Refresher.cz)
...
Co se stalo poté, co se herečky se skutečnými muži s pedofilními sklony sešly?
...

Videoukázka z projektu vypadá docela dobře, ovšem článek vyznívá o dost hůř. ... Byl bych proto opatrný v názvosloví. Autorům napíšu a zeptám se jich, zda v rámci projektu rozlišují mezi pedofilem, ... a mezi kýmkoliv (nezávisle na sexuální orientaci), kdo zkrátka se k dětem nevhodně chová. Je téměř jisté, že mezi těmi "predátory" ... budou i nějací pedofilové, .... Uvidím, co odepíší, pak se rozhodnu, zda projekt podpořím.
Jinak článků o filmu je na internetu víc a ne všechny vyznívají tak "blbě" jako ten, který jsem zde uvedl.
Bylo by dobré, aby ty články byly opraveny, případně, aby vydavatelé vydali dodatečný opravující nebo doplňující článek a uvedli ty pojmy na pravou míru. Nebyla by to také šance ČEPEK zviditelnit? Mohl byste jim, Petře, napsat, zda by vydali doplňující nebo opravné články? Děkuji.
Kasz píše:Další věcí je, zda by nebylo od věci - vzhledem k příspěvku, který jsme letos dostali od uživatele potok - se pokusit Československou pedofilní komunitu zviditelnit tím, že bychom na tento projekt přispěli 15 tisíc Kč s tím, že by byl nějakým způsobem název komunity jako toho, kdo přispěl, uveden v titulcích, jak mají napsáno na tom přispívacím serveru. Jednak tím dáme najevo, že jsme proti takovému chování dospělých lidí vůči dětem, a také je to v jistém smyslu propagace komunity pro ty lidi s pedofilním zaměřením, kteří se na ten film budou ze zájmu dívat, ale zatím nás buď nenašli nebo neměli odvahu nás kontaktovat, no a do třetice samozřejmě by to mělo i osvětový efekt - spousta lidí by si mohla najít informace o nás - pedofilech, kteří se k dětem chovají zcela normálně a nemají vůči nim nekalé úmysly.
Rozhodně souhlasím, přesně něco takového jsem měl na mysli. Jen prosím s nimi dohodněte, ať trvají na používání výrazu "predátor" a ne "pedofil", případně ať "pedofil" používají opravdu jen ve správném kontextu. (Chtěl jsem citaci zkrátit, ale chtěl bych, aby bylo jasné, že souhlasím se vším, co jste napsal).
Děkuji.

Potok.
Uživatelský avatar
Uživatel

Re: Dokument o zneužívání na internetu "V síti" (crowdfundin

Nový příspěvek od Uživatel »

Ehm, tak tedy malá poznámečka k onomu počtu „predátorů“, kteří dívky kontaktovali. Každý kdo si někdy vytvořil „fake profil“ na nějakém chatu, sociální síti nebo jiném druhu stránky jistě ví, že pokud svůj profil uvede v „ženském rodě“ bude mít možnost psát, komunikovat a povídat si třeba na chatu. Bohužel to tak prostě je, pokud jste muž na internetu máte jedinou možnost a to je téměř až zoufale rozesílat každému nově registrovanému žádost o navázání kontaktu. Mám prostě nějakou zkušenost a vím, že jako s chlapem se s vámi nebude bavit ani noha u stolu. Server který si vybrali je již dlouhou řadu let pověstný že jsou na něm jen „*****, *****, mláděž provozující prostituci a lidé hledající sex na večer“ (omlouvám se za expresivní a vulgární vyjádření, nicméně tento názor mám já a také jsem jej přesně takto slyšel od několika lidí, jež se tam registrovali a brzy profil na základě této zkušenosti přestali používat).

Takže k věci. Oněch 83 mužů je pravděpodobně součet individuí, jež rozesílají zprávy všem (typu Chceš vidět něco zvláštního? Líbí se ti chlap v tangách? Máš dceru a nahotíte spolu? Popovídáš s dědou? apod.) a pár jedinců jež odpovídali na konkrétní profil. Takže konečné číslo 2458 nelze považovat za jakkoli směrodatné.

Myšlenka na podobný projekt je super, ale mrzí mě oblak senzacechtivosti kolem toho. Mám obavu že tu mohlo jít o určitou snahu vyhledávat komunikaci anebo jsou čísla tolik zkreslená, že konkrétně pro mě postrádají jakoukoli hodnotu. Obojí je špatně. Dále pak „Musely se řídit 10 body etického kodexu komunikace s virtuálními útočníky, tz. například tím, že nikdy nemohou být iniciátorkou sexuálně laděné komunikace ani osobního setkání. Kodex zahrnoval i zásadu, že nikdy nekomunikují vyzývavě, neprovokují, neflirtují.“. Tohle považuji za absurdní. 12-ti letá holka komunikující s chlapem na skypu k tomu má nějaký důvod a bude zkoušet a testovat, bude dělat spoustu chyb a tak se právě dostává do maléru. Určitě si nebude povídat se strejdou který tam u PC možná masturbuje a nebude mu přitom říkat že by si chtěla povídat o tom co ráda dělá nebo maluje. Pokud to autentickou holku nebude bavit, pak prostě vypne komunikaci nebo dá tomu pánovi ban či ho vloží na svůj Blacklist.

Takže nápad za mě jednička, provedení zajímavé mohlo být skutečně autentické, takhle jen 3, takže průměr. Výstup, který je místy hodně absurdní za 4 mínus , s odřenýma ušima.

(Omlouvám se že vkládám příspěvek jako neregistrovaný, ale nechci aby vznikl dojem že někdo zde na webu je predátor kdo loví holčičky na netu a tak ví jak to skutečně chodí. Nelovím, ale přesto prostě vím. Více snad netřeba popisovat.)
Uživatelský avatar
podivin
Správce poradny
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 2
ve věku do: 40
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Příspěvky: 1587
Dal: 1822 poděkování
Dostal: 744 poděkování

Re: Dokument o zneužívání na internetu "V síti" (crowdfundin

Nový příspěvek od podivin »

Kuba píše:Z odborného hlediska nesprávného používání pojmu "pedofil" od tvůrců bych se nebál, protože na webu projektu důrazně používají výrazu "predátor", takže si jistě před natáčením dělali i odbornou rešerši. Navíc na dokumentu spolupracoval i sexuolog. I v samotné ukázce slovo "pedofilie" zaznívá pouze v okamžiku, kdy jej použije jeden z predátorů. Berme to ale taky tak, že důvody, proč tito dospělí útočí na webu na děti budou různé a jistě mezi nimi budou i skuteční pedofilové dle odborné definice.
České herečky budou v novém dokumentu odhalovat pedofily na internetu (Refresher.cz)
Jo, přesně tohle jsem měl na mysli. Ovce teď budou masírované médii jako Refresher.cz, že v tom filmu chytají pedofily, takže vlastně jediný, kdo se chytit nechá je pedofil, čili predátoři jsou pedofilové a jsme pořád tam, kde jsme teď. Blbý je, že ti autoři nemůžou ovlivnit, jaký ten článek dostane titulek. To fakt je uhánět, aby to hezky opravili. Prostě mám jen strach, že z původního záměru ukázat "predátory" budou všichni vidět jen "pedofily" :( Ale tak pokud by to Kasz domluvil, aby se snažili ty výrazy používat správně, tak super.
Uživatelský avatar
podivin
Správce poradny
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 2
ve věku do: 40
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Příspěvky: 1587
Dal: 1822 poděkování
Dostal: 744 poděkování

Re: Dokument o zneužívání na internetu "V síti" (crowdfundin

Nový příspěvek od podivin »

pbd píše:Momentálně je vybráno cca 90 tisíc, do konce kampaně v půlce června zbývá 44 dní.
tak to je docela fofr. Ve 22:47 jsem viděl, že mají vybráno 895 870 Kč. V 0:10 tam měli 904 658 Kč a teď (0:15) už mají 940 424 Kč. Sakra, to jde teda rychle.
Uživatelský avatar
Mathias8
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 7
ve věku do: 12
Příspěvky: 1081
Dal: 152 poděkování
Dostal: 469 poděkování

Re: Dokument o zneužívání na internetu "V síti" (crowdfundin

Nový příspěvek od Mathias8 »

Tak ma napadlo... obete su vybrane holcicky ale preco iba holcicky. Podla mna by bol dokument viacej vierohodnejsi keby pouzili aj chlapcov ako obete. Predsa Boyloverou je pravdepodobne viacej v spolocnosti ako girlloverou. Nebolo by odveci im este ktomu pripisat ze by bolo fajn pouzit aj chlapcov do projektu. Tich predatorou by bolo omnoho viacej si myslim.

Aby ludia nespojovali len pedofila vo vztahu muza a holcicky ale aj muza a chlapca. Aby ludia neprehliadali zneuzivania z tejto strany a takisto by bolo fajn im aj povedat ze pedofilne su aj zeny. Zena si tiez moze pisat z timi obetami. Aby to nebrali na lahku vahu ked tej dotycnej napise zena alebo male dievcatko ktore nieje v skutocnosti male dievcatko ale predator. Oni sa dokazu maskovat profilom zeny alebo profilom dievcatka. Najprv si pisu normalne a az potom zacnu. Niektori zacnu hned.

Ja ked som mal falosny profil dievcata boli medzi nimi aj pedofilne zeny ktore boli predatorky. A ked som mal chlapca takisto boli medzi nimi predatorky ale vo vacsej miere mi pisali homosexualny predatori ako na dievcenskom profili heterosexualny. Stalo sa mi aj ze ten isty predator co mi pisal na dievcenskom mi pisal aj na chlapcenskom takze si myslim ze by sa to nemalo prehliadat a venovat sa iba tomuto "druhu" predatorou. Uz aj podla toho ze sa tu prihlasuje viac homosexualou ako heterosexualou a zdoveruje si myslim, ze homosexualou je v spolocnosti viacej tim padom ti cisla ulovenych predatorou by boli vacsie.

Prave mi to vyskocilo na fb ako reklama s prosbou o financnu podporu. Uz ked tu nieco taketo je, nech to zato stoji. :)

Podivin pise-
...čili predátoři jsou pedofilové a jsme pořád tam, kde jsme teď..
Uz to ze to pustia do sveta budu ludia viacej nenavidiet pedofilou pretoze vsetci davaju rovnitko pedofil zneuzivac deti. Takze pedofil je automaticky predator. Aj tak si ale myslim, ze je velmi dolezite v tom dokumentu nenazyvat predatorou pedofilmi.
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Dokument o zneužívání na internetu "V síti" (crowdfundin

Nový příspěvek od Kasz »

Mathias8 píše:Predsa Boyloverou je pravdepodobne viacej v spolocnosti ako girlloverou.
Důkaz tohoto tvrzení? Nevíme, kolik je pedofilů, natož kolik z nich je BL a kolik je GL. Pokud se vyskytují na internetu nebo na našem fóru více BL, může to být proto, protože BL mají větší šanci, že si všimnou nějaké odlišnosti - líbí se jim chlapci, posléze pak mladší chlapci. Naproti tomu u GL když se dotyčným líbí nějakým způsobem i dívky, které mají sekundární pohlavní znaky, dotyčný si sám sebe nemusí identifikovat s pedofilií. Prostě se mu líbí mladší holky, řekne si, a víc to neřeší. Já si naopak myslím, že je více GL než BL, čistě ze statistického hlediska. Ale důkazy pro to také nemám.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Dokument o zneužívání na internetu "V síti" (crowdfundin

Nový příspěvek od Kasz »

potok píše:Bylo by dobré, aby ty články byly opraveny, případně, aby vydavatelé vydali dodatečný opravující nebo doplňující článek a uvedli ty pojmy na pravou míru. Nebyla by to také šance ČEPEK zviditelnit? Mohl byste jim, Petře, napsat, zda by vydali doplňující nebo opravné články? Děkuji.
Různých reakcí, které jsem všude možně v minulosti napsal, bylo mnoho... a v podstatě nikdy nedošlo k žádné změně, možná zcela ojediněle u pár nadpisů některých článků. V podstatě to má smysl jen jako zpětná vazba pro dotyčného redaktora, který ten článek psal, to asi smysl má, aby věděl, že to rozlišování pojmů je důležité. Bohužel však na tyto reakce v poslední době mi již nezbývá čas a energie. Opravné nebo doplňující články určitě nevydají.

ČEPEK se poměrně snadno zviditelní třeba v diskuzích pod články, tam se pak nabalují diskutující, kteří informují další diskutující... Pak jedině, když o nás má vyloženě zájem nějaké médium, tak to je také "dobrá reklama", navíc většinou vyjde článek, který je korektní.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
potok
Člen skupiny ČEPEK
Příspěvky: 4
Dal: 3 poděkování

Re: Dokument o zneužívání na internetu "V síti" (crowdfundin

Nový příspěvek od potok »

Kasz píše:Různých reakcí, které jsem všude možně v minulosti napsal, bylo mnoho... a v podstatě nikdy nedošlo k žádné změně, možná zcela ojediněle u pár nadpisů některých článků.
Škoda, i přesto děkuji za snahu.
Kasz píše:Bohužel však na tyto reakce v poslední době mi již nezbývá čas a energie.
To mne mrzí, ale chápu to.
Kasz píše:ČEPEK se poměrně snadno zviditelní třeba v diskuzích pod články,
Viděl jsem, že tam přispěvatelé mohou zanechat zprávu. Tam by možná šlo napsat něco o ČEPEKu a řekl bych, že v tomto případě to bude číst hodně lidí.
Kasz píše:Pokud bychom se rozhodli přispět, bylo by možné do závěrečných titulků vložit název naší komunity - Československá pedofilní komunita?
Už odpověděli? Předpokládám ale, že tam uvedou to jméno/název, který se zadá u platby. Pokud tam tedy uvedete ČEPEK, tak by to tam měli napsat.

Děkuji.
Uživatelský avatar
Myš
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Mám
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
Příspěvky: 906
Dal: 145 poděkování
Dostal: 822 poděkování

Re: Dokument o zneužívání na internetu "V síti" (crowdfundin

Nový příspěvek od Myš »

Jsem rozhodně pro co se podpory týče.

Na českém i slovenském Den(n)íku N je další článek na téma dokumentu. Mimo jiné vysvětlují, proč se zaměřili na dívky, ne na chlapce:

"Měli jsme také falešné účty kluků, ale hodně rychle jsme pochopili, že to moc nepůjde. Náš koncept byl totiž založený na tom, že devatenáctiletá dívka je stylizovaná do role dvanáctileté. Opravdu jsme potřebovali, aby vypadaly na dvanáct, protože právě to je krizový věk. Také na castingu nám dívky potvrdily, že když se jim to dělo, bylo jim asi 12 let. A je těžké najít kluka, kterému je osmnáct a nemá vousy, nemutuje. Naráželi jsme na tyto limity. Potom jsme si řekli, že raději co nejlépe zpracujeme verzi, kdy jde o mladá děvčata a na druhé straně jsou muži, než abychom se snažili mít to genderově vyvážené."

Co mě dostalo je i to, jak těžce natáčení herečky nesly:

"Herečky už byly dospělé, je jim od 19 do 23 let. Jak to zvládaly? Potřebovaly to konzultovat s psychologem?

Nebylo to pro ně snadné. Hned na začátku jsme jim nabídli psychologickou pomoc a jedna ze tří ji nakonec využila. Dvě ze tří děvčat měly noční můry a dvě mluvily o tom, že první půlrok po natáčení měly problém s muži komunikovat koketním stylem. Když někdo ve společnosti použil dvojsmysl se sexuálním podtónem, udělalo se jim špatně. A to i v případě, kdy šlo o jejich blízké nebo kamarády."

https://denikn.cz/123991/klusak-rodicum-dvanactiletych-divek-nikdo-penisy-neposila-tak-si-mysli-ze-je-facebook-bezpecny/?ref=tit1#
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
Uživatelský avatar
pbd
Administrátor
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 0
ve věku do: 10
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 391
Dal: 337 poděkování
Dostal: 423 poděkování

Re: Dokument o zneužívání na internetu "V síti" (crowdfundin

Nový příspěvek od pbd »

Kasz píše:Různých reakcí, které jsem všude možně v minulosti napsal, bylo mnoho... a v podstatě nikdy nedošlo k žádné změně, možná zcela ojediněle u pár nadpisů některých článků.
A proto si myslím, že máme teď vyjímečnou možnost pokusit se něco ovlivnit dřív, než bude pozdě. Na film se vybrala už i částka, díky které budou schopni realizovat nějakou osvětovou kampaň ve školách (a to do konce sbírky zbývá ještě 36 dní), takže film má určitě potenciál ovlivnit vnímání této problematiky u mnoha lidí.

Myslím, že bychom se měli pokusit přesvědčit tvůrce o tom, že je důležité striktně rozlišovat pojmy pedofilie a sexuální zneužívání dětí. V textech na hithit.com se slovo pedofilie neobjevuje, v klipu ano. Nezaznívá z úst samotných tvůrců, ale jednoho ze zneužívačů a to když dívku, se kterou mluví přes videochat, nabádá, aby o tom nikomu neříkala, protože by ho za to mohli zavřít, tedy za tu pedofilii. Proč se slovo pedofilie v upoutávce objevuje ve smyslu zneužívání dětí, když nejsou terčem dokumentu pedofilové, ale predátoři? Hádám, že jen proto, protože vyvolává emoce a to je pro krátkou upoutávku důležité. Bohužel to pro mě znamená, že prestože tvůrci rozdíl mezi těmi dvěma pojmi chápou, jsou ochotni jej objetovat v zájmu dramaturgie.

Takže proč rozlišovat? Pro mě je nejdůležitější to, aby se lidem, kteří se v začátcích potýkají s přijetím své sexuality, nevštěpovalo, že se od nich očekává, že budou zneužívat děti. Mluvím z vlastní zkušenosti. Když jsem sám sobě přiznal, že jsem pedofil, ocitl jsem se v bezvýchodné situaci, protože jsem na základě tohoto obecně přijímaného omylu, měl pocit, že teď mi nezbývá nic jiného než sexuálně zneužívat a to jsem nechtěl. Uvedení mladého pedofila v tento omyl rozhodně nepřispívá k vytváření si jeho náhledu na svoji sexualitu a tím pádem zvyšuje riziko toho, že se skutečně nějakého přečinu dopustí.

Chtěl bych vás tedy poprosit, abyste se i vy pokusili tvůrce kontaktovat a přesvědčit je dalšími svými argumenty o tom, že rozlišovat tyto pojmy může ve výsledku pomoci při ochraně dětí, tedy alespoň před zneužitím ze strany lidí, kteří pedofily skutečně jsou. Samozřejmě pokud se někdo znáte s nějakým sexuologem, jež by byl ochoten se pod něco takového podespat a jehož argument by tvůrcům zněl věrohodněji, než názor nějakého anonymního úchyláka, tak by to rozhodně pomohlo.

Našel jsem zatím tyto možnosti ke kontaktování tvůrců:

https://www.hithit.com/cs/project/6099/v-siti/askCreatorQuestion
https://www.facebook.com/VSITIfilm
https://www.facebook.com/vit.klusak
email (zavináč) hypermarketfilm.cz
Tito uživatelé poděkovali autorovi pbd za příspěvek:
Gabriel Svoboda
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Dokument o zneužívání na internetu "V síti" (crowdfunding)

Nový příspěvek od Kasz »

V neděli byla v pořadu 168 hodin na ČT1 odvysílána reportáž o dokumentu. V čase od 5:00 soudní znalkyně v oboru dětské psychologie Jana Procházková uvádí, že jen 3-5 % případů pohlavního zneužití dětí mají na svědomí pedofilové, ostatní pachatelé že jsou tzv. "normální".

Zdroj: https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10117034229-168-hodin/219452801100512/obsah/695827-ahoj-je-mi-12
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Dokument o zneužívání na internetu "V síti" (crowdfunding)

Nový příspěvek od Kasz »

Rozhovor s Vítem Klusákem na DVTV:
V síti: Fotky penisů, nabídka trojky, dívky jako masturbační prostředek, říká Klusák (video. aktualne.cz)

Zhruba od času 10:30 Vít Klusák vysvětluje, že ti, které nachytali, dle tvrzení sexuologů ve většině případů nejsou pedofilové. A obecně tam říká i další zajímavosti, které se v dokumentu objeví.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti