Prosba - nechoďte na Pride

Diskuze o účasti komunity ČEPEK na festivalu Prague Pride. Nezapomeňte navštívit taktéž náš vedlejší web vytvořený speciálně pro tento projekt - www.nejenhomo.cz.
Uživatelský avatar
Kil

Prosba - nechoďte na Pride

Nový příspěvek od Kil »

Dobrý večer. Brouzdala jsem tak (ze zvědavosti, nejsem členkou vašeho pedohloučku) po vašem webu a něco mně zarazilo. A to sice vaše každoroční účast na Pride. Uvědomujete si, jak tímto ubližujete LGBT komunitě? Každý homofob si pak akorát tak řekne "aha, tak teď ty buzny pochodujou i s peďákama", což v něm akorát ukotví jeho stupidní nenávist vůči LGBT komunitě. Studovala jsem psychologii a tak vím, že život s vaší diagnózou není lehký, mnozí z vás s tím (doufám) bojujete a nechcete být takoví, protože si uvědomujete špatnost pedofilie a následky vykonaného pedofilního sexuálního styku s dítětem. Uvědomuji si, jak vám asi je, když je pedofilie tak odsuzovaná, ale ona je odsuzována z nějakého důvodu, a to sice proto, že děti můžou být vaším chováním traumatizovány na zbytek života, a proto je chceme chránit. Určitě si nemyslím, že by se každý pedofil měl ukamenovat, jsem pro jakoukoliv léčbu či terapii. Ale prosím vás, nechoďte už na Pride, vrháte tím špatné světlo na LGBT komunitu.
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosba - nechoďte na Pride

Nový příspěvek od Kasz »

Kil píše: čtvrtek 8. 8. 2019, 20:52:09Uvědomujete si, jak tímto ubližujete LGBT komunitě?
Myslím, že naše administrátorka Allein to vystihla dobře v dopisu paní Rambouskové, jež máme zpřístupněn pro uživatele v sekci fóra, která slouží k přípravě účasti na průvodu, a jehož závěr si zde dovolím ocitovat:

Na závěr bych chtěla zdůraznit, že naším cílem skutečně není jakkoliv narušovat průběh průvodu, ale pokojně se ho zúčastnit s tím, že v jeho průběhu chceme formou letáčků upozorňovat na problematiku, která se týká odlišné sexuální orientace, v našem případě tedy pedofilie.

Kdyby vyšel článek jako ten na iDnes s názvem Nenáviděl jsem se kvůli své sexualitě. Chtěl jsem se zabít, říká homosexuál o pedofilech a pedofilní komunitě, v podstatě by se zaměnila pouze klíčová slova, problémy, které vnímá samotný subjekt, by byly v podstatě totožné. Věříme proto, že naši situaci chápete - naši členové se průvodu nechtějí účastnit proto, aby LGBT komunitu jakkoliv poškozovali, ale cítíme, že problémy, které se týkají odlišné sexuální orientace, máme podobné. A proto cítíme, že v průvodu máme také své místo.


My se neúčastníme proto, že bychom chtěli komukoliv ubližovat. Mnohé zlo a ublížení vzniká tím, že lidé nemají správné informace, tím, že žijí v předsudcích. Žijí v předsudcích o LGBT komunitě, žijí v předsudcích o pedofilech. Ty pocity, které vyjadřuje onen homosexuál v článku na iDnes, jsou totožné i s mnohými našimi pocity. A Vy nám říkáte, že máme mlčet? Proč? Jenom proto, že se někteří z vás bojí z možných negativních následků, které může přinést nepochopení od jistých lidí - homofobů?

Kil píše: čtvrtek 8. 8. 2019, 20:52:09Každý homofob si pak akorát tak řekne "aha, tak teď ty buzny pochodujou i s peďákama", což v něm akorát ukotví jeho stupidní nenávist vůči LGBT komunitě.
Takový homofob, který ani nedokáže logicky uvažovat a třídit myšlenky, nezmění názor na LGBT komunitu, ani kdyby všichni LGBT lidé měli nad sebou svatozář. Tady nejde o to změnit názor homofoba, ten svůj názor pravděpodobně nezmění. Ale jde o obecnou osvětu, která - průkazně - zlepšuje ovzduší. Určitě se LGBT komunitě lépe dýchá, nemusí se stydět "jít s barvou ven". Homofobové tu budou vždycky. V ČR obecně jsou lidé poměrně tolerantní (oproti jiným státům), myslím si, že sňatky jednou budou, je to jen otázka času. A naše účast na Prague Pride na tom určitě nic nezmění.

Kil píše: čtvrtek 8. 8. 2019, 20:52:09Studovala jsem psychologii a tak vím, že život s vaší diagnózou není lehký, mnozí z vás s tím (doufám) bojujete a nechcete být takoví, protože si uvědomujete špatnost pedofilie a následky vykonaného pedofilního sexuálního styku s dítětem.
Takto, jak to píšete, to rozhodně není. Pedofilie primárně není touha po sexu s dítětem. Stejně jako homo nebo heterosexualita není touha po sexu. Je v tom rozhodně mnohem víc - lidé se zamilovávají, chtějí s tím druhým být, žít, sdílet se, být oporou a mít v někom oporu, někoho milovat a být milován. Ten "sex" je pak jen "třešnička na dortu" a dá se v pohodě řešit i masturbací v soukromí.

Pedofilie není špatná. To je jako kdybyste řekla, že nůž je špatný, protože s ním lze někoho zabít. Nůž ale není špatný. Lze s ním třeba ukrojit chleba nebo nakrájet maso. Obojí je nástroj. Nástroj sám o sobě není špatný. Špatné nebo dobré může být až jeho použití. Pedofilie se může projevit třeba tím, že má člověk lepší vcítění do dětského světa, čímž může být dětem v mnohém přínosný, jako byl třeba Folglar, Hans Chritian Andersen nebo Lewis Caroll, autor Alenky v říši divů. Stejně tak jako je prospěšných mnoho anonymních pedagogů, vedoucích volnočasových kroužků, kteří pracují s dětmi a využívají pedofilii k dobru. I v tomto se snažíme dělat osvětu. Aby pedofilové viděli, že nemusejí být zrůdami, jejichž jedinou možností je znásilňovat děti, ale aby viděli, že pedofilii lze sublimovat do společensky přínosných a oceňovaných aktivit, které jim zároveň přináší jistou životní spokojenost. Ne každý pedofil by měl pracovat s dětmi, to je jasné, ale v rámci hledání smyslu života se snažíme ukázat, že může být v rámci možností šťastný a že může prožít spokojený život. A sex k tomu nepotřebuje, a když už, tak případné sexuální napětí může uvolnit v soukromí masturbací.

Píšete o "pedofilním sexuálním styku s dítětem". Přemýšlím, co by pak byl nepedofilní sexuální styk s dítětem. Ono i ty pojmy - pořád se to omílá dokola. Sexuální styk s dítětem je sexuální styk s dítětem, a nemusí to mít s pedofilií nic společného. Koneckonců ty statistiky, že zhruba 90 % případů pohlavního zneužívání nemají na svědomí pedofilové, ale většinově orientovaní lidé... pořád dokolečka to musíme opakovat i s těmi pojmy. Pedofilie je celoživotní sexuální orientace a s pohlavním zneužíváním dětí má společného asi tolik, co heterosexualita se znásilňováním nebo obtěžováním žen.

Kil píše: čtvrtek 8. 8. 2019, 20:52:09Uvědomuji si, jak vám asi je, když je pedofilie tak odsuzovaná, ale ona je odsuzována z nějakého důvodu, a to sice proto, že děti můžou být vaším chováním traumatizovány na zbytek života, a proto je chceme chránit.
Chraňte je před pohlavním zneužíváním. Proč byste je měla chránit jen před pedofily? A to i před těmi, kteří se k dětem chovají zcela v souladu se společenskými normami? Děti můžou být traumatizovány na zbytek života chováním různých lidí, třeba vyhořelé učitelky ze školky a nebo rodiči alkoholiky.

Kil píše: čtvrtek 8. 8. 2019, 20:52:09Určitě si nemyslím, že by se každý pedofil měl ukamenovat, jsem pro jakoukoliv léčbu či terapii.
Pedofilie jako taková (jako sexuální orientace) nelze léčit, natož vyléčit, je to celoživotní záležitost. Léčit se dají věci okolo - třeba stav, kdy má někdo problém se sebeovládáním a nebo kdy má deprese z toho, že nedovede smířit s tím, co jej přitahuje. Víc s tím udělat nejde.

Kil píše: čtvrtek 8. 8. 2019, 20:52:09Ale prosím vás, nechoďte už na Pride, vrháte tím špatné světlo na LGBT komunitu.
Co vím, tak někteří členové LGBT komunity, kteří vědí o naší účasti, tak v průvodu třeba i dostali letáček a řekli si mezi sebou "Jé, to jsou ti pedofilové" a neměli s tím nejmenší problém. Nemůžete tedy v této věci mluvit za všechny LGBT osoby.

Já to vnímám tak, že těmito výroky, jako je ten Váš, někteří lidé v rámci LGBT komunity vrhají špatné světlo na sebe sama. Prostě berte to tak - jsme tady a máme potřebu, chuť, pádný důvod sdělit světu, co nás trápí. Nabízeli jsme spolku Prague Pride odbornou přednášku na téma pedofilie - nebyla zařazena. Průvod sexuálních menšin je jedna z mála možností, jak se můžeme "ukázat" i na veřejnosti, ukázat, že existujeme, že tu jsme, že i Vám, i LGBT lidem, i komukoliv jinému se může narodit pedofilně orientovaný syn či dcera. Nedokážeme jen sedět doma na zadku a dívat se na to, jak noví a noví lidé trpí. Vemte si - průměrně si odlišné sexuální orientace dítě všimne ve 13 letech. Co se mu honí hlavou? Komu se má svěřit? To utrpení, které jsme zažívali a vlastně do určité míry stále zažíváme, nechceme, aby další a další generace mladých pedofilů (dětí) toto musely zažívat také. A je tu ještě něco, neméně důležitého - pedofil, který se cítí společností přijímaný, je mnohem bezpečnější - má důvod snažit se nezklamat důvěru, má důvod si ve vztahu k dětem dávat bacha a nijak se k nim nevhodně nechovat. Takže ve výsledku naše činnost nejenže pomáhá zmírňovat utrpení pedofilů samotných, ale zvyšuje ochranu dětí i před těmi pedofily, kteří by bez činnosti naší komunity dospěli ke spáchání nějakého kriminálního jednání vůči dětem.

Proto jdeme do průvodu. To, že pomůžeme těm dětem, je z našeho pohledu důležitější, než to, že LGBT komunitu trochu "pošpiníme" v očích některých stejně nikdy nechápajících homofobů.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kasz za příspěvky (celkem 3):
Allein, Mack, podivin
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
Hebeš
Na trestné lavici
Bydliště: Zlín
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 7
Výkřik do tmy: Tento uživatel již není aktivní a nyní již jen čeká, než mu na jeho žádost admini smažou profil.
Příspěvky: 422
Dal: 360 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Prosba - nechoďte na Pride

Nový příspěvek od Hebeš »

Naposledy upravil(a) Hebeš dne úterý 13. 8. 2019, 12:46:25, celkem upraveno 2 x.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Uživatelský avatar
pbd
Administrátor
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 0
ve věku do: 10
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 391
Dal: 337 poděkování
Dostal: 423 poděkování

Re: Prosba - nechoďte na Pride

Nový příspěvek od pbd »

Kil píše: čtvrtek 8. 8. 2019, 20:52:09Uvědomujete si, jak tímto ubližujete LGBT komunitě?
A uvědomujete si, že se k pedofilům chováte podobně jako ti homofobové k Vám? Váš pohled je také založen na nepravdivých informacích (pedofilie = sexuální zneužívání dětí) a taky odsuzujete člověka na základě jeho sexuální orientace a ne podle toho jak žije. Není to tak?
Tito uživatelé poděkovali autorovi pbd za příspěvek:
Hebeš
Uživatelský avatar
Myš
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Mám
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
Příspěvky: 906
Dal: 145 poděkování
Dostal: 822 poděkování

Re: Prosba - nechoďte na Pride

Nový příspěvek od Myš »

pbd píše: pátek 9. 8. 2019, 13:03:17
Kil píše: čtvrtek 8. 8. 2019, 20:52:09Uvědomujete si, jak tímto ubližujete LGBT komunitě?
A uvědomujete si, že se k pedofilům chováte podobně jako ti homofobové k Vám? Váš pohled je také založen na nepravdivých informacích (pedofilie = sexuální zneužívání dětí) a taky odsuzujete člověka na základě jeho sexuální orientace a ne podle toho jak žije. Není to tak?
Třeba je její pohled založen na naprosto pravdivých informacích a nikoho neodsuzuje, jen nám prostě říká, že LGBT komunita a spolek Pride na základě naší účasti může mít problém. A to skutečně může a ti, co by o tom psali, by se na relevantní informace pravděpodobně neohlíželi.

Pride/LGBT komunita by si samozřejmě mohla vybrat naší účast mediálně ustát a hájit ideál inkluze všech, co jsou z hlediska sexuální preference někde mimo většinu. Ale aktuálně si to z pochopitelných důvodů nechtějí dělat, a dali to najevo tak jasně, že si po jedné z našich účasti radši změnili stanovy, aby bylo jasné, že jejich agenda je jen LGBT. Jde jim o renomé, o sponzory, jsou vidět a tak by mediální pozornost přišla okamžitě a sponzoři i renomé by bylo v tahu. Za mě Pride prostě není místo, kde budeme v dohledné době bráni v potaz a byť je mi sympatické, že se snažíme, taky vnímám, že trochu klepeme na blbé dveře.

Zároveň však souhlasím s příspěvkem Kasze. Naše snaha o přijetí je tatáž. Jen u pisatelky nevnímám to samé a to, co Kasz rozebírá a vysvětluje, podle mě ani tak nemyslela.
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
Uživatelský avatar
podivin
Správce poradny
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 2
ve věku do: 40
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Příspěvky: 1587
Dal: 1822 poděkování
Dostal: 744 poděkování

Re: Prosba - nechoďte na Pride

Nový příspěvek od podivin »

Kasz píše: čtvrtek 8. 8. 2019, 23:28:30Proto jdeme do průvodu. To, že pomůžeme těm dětem, je z našeho pohledu důležitější, než to, že LGBT komunitu trochu "pošpiníme" v očích některých stejně nikdy nechápajících homofobů.
Tady v tom föru föru se nedají dávat poděkování, tak aspoň takhle - celé je to fakt dobře napsané, Kaszi, díky!
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosba - nechoďte na Pride

Nový příspěvek od Kasz »

podivin píše: sobota 10. 8. 2019, 0:11:34 Tady v tom föru föru se nedají dávat poděkování, tak aspoň takhle - celé je to fakt dobře napsané, Kaszi, díky!
Podivíne, nedalo mi to a zkusil jsem přenastavit oprávnění, vyzkoušej, zda to už půjde. Díky za upozornění i za poděkování :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kasz za příspěvek:
Hebeš
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
podivin
Správce poradny
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 2
ve věku do: 40
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Příspěvky: 1587
Dal: 1822 poděkování
Dostal: 744 poděkování

Re: Prosba - nechoďte na Pride

Nový příspěvek od podivin »

Kasz píše: sobota 10. 8. 2019, 1:24:05Podivíne, nedalo mi to a zkusil jsem přenastavit oprávnění, vyzkoušej, zda to už půjde. Díky za upozornění i za poděkování :)
Super, díky, jde, tak jsem dal poděkování, ať se započítá :)
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů