Již po šesté jsme se zúčastnili průvodu Prague Pride!

Diskuze o účasti komunity ČEPEK na festivalu Prague Pride. Nezapomeňte navštívit taktéž náš vedlejší web vytvořený speciálně pro tento projekt - www.nejenhomo.cz.
Uživatelský avatar
Allein
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Muži
ve věku od: 25
ve věku do: 50
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Kasz ♥
Příspěvky: 256
Dal: 433 poděkování
Dostal: 445 poděkování

Již po šesté jsme se zúčastnili průvodu Prague Pride!

Nový příspěvek od Allein »


Po roční pauze se Československá pedofilní komunita rozhodla, že nastal čas vrátit se společně se snahou o osvětu na průvod Prague Pride – tentokrát již po šesté!


Účastí jsme stejně jako v předchozích letech chtěli poukázat na to, že jsme také sexuální menšinou, jejíž zástupci se potýkají s podobnými problémy jako LGBT komunita. Více informací o důvodech naší účasti naleznete na webu www.nejenhomo.cz nebo na našem diskuzním fóru v sekci Nejenhomo.cz.

Letošní rok jsme se dohodli na tzv. „letáčkové“ variantě osvěty, tak jak tomu bylo v minulých letech, nicméně jsme trochu vylepšili jejich designový výzor. Byly dvě verze pro členy komunity (verze 1; verze 2) a dvě verze pro podporovatele komunity (verze 3; verze 4), avšak víceméně se rozdávaly, jak to přišlo pod ruku – ať už byl rozdávající pedofil či nikoliv. Pro návštěvníky Prague Pride, kterým se naše informační letáčky dostaly do rukou, jsme připravili speciální téma na fóru – nezapomeňte reagovat a sdělit nám své dojmy!

Samotnou účast nám hned zkraje zkomplikovala výhružka, jež dorazila do redakčního emailu – nechtěli jsme nic nechat nahodě, a proto jsme ji oznámili Policii ČR, jež nám nabídla, že kolem naší skupiny posílí policejní hlídky.

V průvodu jsme rozdávali papírové letáčky i ve velkém dešti, což nás vedlo k myšlence, že pro příště by bylo dobré vzít i mikrotenové sáčky. Nejvíce letáčků jsme rozdali na Letné.

Reakce lidí byly veskrze pozitivní – buďto se pobaveně usmívali, anebo na sebe volali „hele, Československá pedofilní komunita!“, případně „to jsou oni!“, což vedlo tedy k myšlenkám, zda nejsme tak trochu „profláklou prideovskou atrakcí“. Někteří si přišli i pro letáček navíc, jiní naopak z obavy letáček vrátili či ten svůj naštvaně roztrhali. Ale mnozí se i zastavili, ptali se a přislíbili, že se na web podívají a zjistí si lepší informace. Vyloženě negativní reakce snad byla jen jedna, kdy po obdržení letáčku paní začala hlasitě křičet, nadávat, a kdyby nás potkala podruhé, jak na nás pokoutně číhala, mohlo dojít ke konfrontaci. Naštěstí k ní však nedošlo. Všeobecně však reakce hodnotím v zásadě pozitivně či neutrálně.

Chtěla bych poděkovat všem našim účastníkům – ať už těm, kteří rozdávali letáčky, anebo těm, kteří letáčky ochotně nosili v batozích a zdatně drželi deštníky nad ostatními, či očima prohledávali okolí a zkoumali reakce účastníků průvodu, kteří náš letáček obdrželi.

Oproti naší předchozí účasti v roce 2017 letos naštěstí nedošlo k žádnému konfliktu s pořadateli průvodu, za což jsme rádi. Opravdu nám jde pouze o pokojnou účast spojenou s osvětou veřejnosti.

Děkujeme, že jsme se mohli stát součástí průvodu Prague Pride, a těšíme se na příští rok!



Tento článek shrnující naši účast byl již v den průvodu publikován na titulní straně webu. Zdejší téma zakládám pro případnou diskuzi, avšak pro případnou reagující veřejnost doporučuji spíše vedlejší téma. :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Allein za příspěvky (celkem 6):
Gabriel Svoboda, Daniel, Kasz, Mack, Myš, Marco Freeman
Uživatelský avatar
Smazaný uživatel (gabajaza)

Re: Již po šesté jsme se zúčastnili průvodu Prague Pride!

Nový příspěvek od Smazaný uživatel (gabajaza) »

Toto byl můj úplně první Prague Pride, kterého jsem se zůčastnil. Až na mokré počasí to bylo fajn. Jak kdosi trefně poznamenal, tak by se příště hodily sáčky na letáčky. Měl jsem část v batohu pod oblečením, ale i tak trochu navhly.

Docela mě překvapily reakce lidí na obdržený letáček. Čekal jsem horší reakce. Maximálně některým ztuhnul původně vlídný úsměv na tváři. Další osoby se po přečtení zachovaly tak, jakoby bylo nelegální jeho držení a urychleně ho vraceli zpět. Spousta lidí si brala letáček s nadšením, jako by to byl nějaký slevový kupón nebo pozvánka do klubu. Ono, přiznejme si to sami - koho by napadlo, že dostane od nějaké slečny letáček o pedofilii?

Jeden pán si vzal letáček asi na tři sekundy a pak jej bez projevení jakýchkoliv emocí vrátil zpět se slovy „Hmm, děkuju”. Očividně má dobrou fotografickou paměť. :D

Taktéž jsem se pousmál nad situací, kdy podnapilý muž přistoupil k jedné rozdávající s tím, že si letáček vezme, pokud mu jej přečte.

Celkově jsem tedy s akcí spokojen. Jen mi zezačátku moc nešla konverzace kvůli stydlivosti. Navíc to bylo poprvé, kdy jsem viděl takovou koncentraci pedofilů na jednom místě.

Akorát mi nepřipadá vhodné na takové akce brát malé děti. Nevím, za jakým účelem je tam jejich rodiče berou, ale myslím si, že to není něco, co by potřebovali vidět. Na akci je spousta poloobnažených lidí, popřípadě lidí v nejrůznějších fetišistických oblečcích a taktéž spousta podnapilých. Tato akce je u některých spíše o předvádění. Myslím si, že by bylo přínosnější, kdyby rodiče dětem s přihlédnutím k jejich věku spíše vysvětlili, že jsou lidé, kterým se líbí stejné pohlaví atp, než aby je na takovouto akci brali.
Uživatelský avatar
pbd
Administrátor
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 0
ve věku do: 10
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 391
Dal: 337 poděkování
Dostal: 423 poděkování

Re: Již po šesté jsme se zúčastnili průvodu Prague Pride!

Nový příspěvek od pbd »

Allein píše: pondělí 12. 8. 2019, 0:03:18Letošní rok jsme se dohodli na tzv. „letáčkové“ variantě osvěty, tak jak tomu bylo v minulých letech
Rád bych vyjádřil obdiv oběma dívkám, které se rozdávání letáčků ujaly. Není to totiž vůbec snadné. Měl jsem v plánu rozdávat také, ale když přišlo na věc, dostal jsem strach. Rozdal jsem jich možná deset a to jen ve chvíli, kdy byl průvod v pohybu. Dát někomu letáček a nemoci se vmísit do pochodujícího davu jsem nezvládl, natož stát na jednom místě na Letné a rozdávat procházejícím, protože jsem se bál, že místo pedofilie budou číst sexuální zneužívání dětí a dostanu. Ale i proto je osvěta důležitá, aby se pedofilové nemuseli bát o sobě mluvit a mohli se pak snáze učit se svou orientací svědomitě žít. Takže oběma díky!
Tito uživatelé poděkovali autorovi pbd za příspěvky (celkem 2):
Kasz, simgiran
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů