Žena utekla za mladším a nechala doma dceru (iDnes.cz)

Reakce na články z médií (tisk, rozhlas, televize, internet, ...) a diskuze o nich.
Uživatelský avatar
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Příspěvky: 7971
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Žena utekla za mladším a nechala doma dceru (iDnes.cz)

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »


Manželka utekla za mužem o deset let mladším a doma mi nechala pětiletou dceru. Nevím, jak to mám dcerce vysvětlit. Navíc mám podezření, že dotyčný muž trpí sexuální úchylkou a bojím se, aby dceři neublížil, píše čtenář Jenda.

Dobrý den,

nikdy jsem nemyslel, že budu tohle potřebovat, ale stalo se. Půl roku jsem přehlížel miliskování své ženy s doslova chlapcem, který je o 10 let mladší. Když jsem to začal řešit, bylo již pozdě, byla beznadějně zamilovaná. Dopadlo to tak, že se od nás před pár dny odstěhovala a nechala tu i pětiletou dceru. Neříkám, že to byla jen její chyba, někdy se chovám jako slon v porcelánu, ale teď nevím, jak se zachovat.

Samozřejmě proběhne kolečko sociálka, opatrovnictví, rozvod. Vypořádávám se s tím celkem těžko, ale to vem čert. Potíž je, že nevím, jak reagovat před malou, jak jí říci, že maminka odešla. I když se chová úžasně, nebrečí, jen večer, když se jí začne stýskat. Na maminku nenadávám. Dcerka ví, že odešla jen kvůli někomu jinému (byla první, kdo mi o něm řekl). Trápí ji to.

Samozřejmě nevím ani to, jak se chovat vůči ženě, odměřeně, zle, lhostejně, s pochopením? Nevím. Zahodila dvanáct let společného života, jako puberťačka. Ještě k tomu mě po okolí pomlouvá a dělá ze mne násilníka. Jediné, co jsem jí udělal, byla přitom facka (když o svém vztahu s dotyčným vysloveně lhala).

Nevím navíc, jak se stavět k půjčování dcery ženě. Podle e-mailu a telefonu jsem totiž na internetu našel inzeráty jejího přítele, skrze které shání použité kalhotky od dam kolem sedmdesátky a v nichž vystavuje své fotky, jak onanuje. A to si ani nerozmazal tvář. Mám proto podezření, aby se takový... ehm... neukájel na dcerce. Nevím...

Jenda

Jendo,

děkujeme vám za dotaz. Situace, v níž jste se ocitl, je skutečně velmi obtížná a bohužel ještě obtížnější bude pravděpodobně pro vaši malou dceru. Pokusím se odpovědět na všechny vaše dotazy popořádku.

Poradna
Své otázky a problémy nám pište na e-mail [email protected], zodpoví je psycholožka Bára.

Rozchod rodičů je pro dítě vždy maximálně stresující záležitostí a ačkoli vaše dcera zatím nemusí dávat najevo svůj smutek (a nemusí ho navenek projevit ani v budoucnu), neznamená to, že ho necítí. Bude v maximální možné míře potřebovat vaši podporu a lásku. Snažte se jí co nejvíce věnovat a projevovat jí své city. Nechte jí také prostor, aby své obavy, pochybnosti a strach projevila i ona. Nenuťte ji k tomu, ale pokud bude chtít, na téma odchodu její matky si s ní promluvte. Rozhodně by se z tohoto tématu nemělo stát tabu, vaše dcera by tak totiž mohla získat například dojem, že odchod matky je vlastně její vina.

Ačkoli to pro vás bude velmi těžké a bolestné, snažte se při hovoru o její matce zachovávat přísnou neutralitu. Nepomlouvejte, nekritizujte, nenavádějte dceru proti matce. Ať se mezi vámi stalo cokoli, na zřeteli byste měli mít především to, že se v první řadě jedná o matku vašeho dítěte, které vás potřebuje oba dva. Potřebuje mít základní jistoty. Pokuste se dcerce situaci vysvětlit tak, aby ji pochopila a neodnesla si pocit viny. Ujistěte ji, že ji má maminka ráda, ale že mezi dospělými zkrátka někdy dochází k neshodám, za které ona nenese žádnou zodpovědnost, a že jste se s maminkou rozhodli, že zůstanete každý zvlášť. Důležité je, aby vaše dcera věděla, že jste tady pro ni a že se na vás může kdykoli spolehnout.

K neutrálnímu chování bych se přikláněla i v případě vaší manželky. I když je to velmi obtížná situace a vaše žena se chová nezodpovědně, nadávkami a výčitkami ničeho nedosáhnete. Situace se tím nezmění, pouze ohrozíte svou sebeúctu a hrdost. Snažte se vystupovat věcně a dohodnout si co nejdříve pravidla a jasné hranice. Věcné jednání vám dovolí alespoň částečně získat nadhled. Neustále si opakujte, že výčitky vám manželku zpátky nevrátí a že je potřeba se co nejrychleji dohodnout na podmínkách především kvůli vaší dceři. Hádky a vzájemné tahanice by ublížily nejvíc právě jí.

Vaše podezření ohledně sexuální úchylky manželčina nového partnera je velmi závažné. Rozhodně o něm informujte svou ženu a svěřte se jí s obavami, aby nezneužíval vaši dceru. Dá se předpokládat, že jí na dceři záleží, a varování je prvním krokem k tomu, aby si na svého nového přítele dávala pozor. Pokud máte důkazy v podobě jeho aktivit na erotických stránkách, rozhodně je předložte. Zároveň bych vám doporučovala si tyto důkazy uschovat a při jednání o opatrovnictví je předložit příslušným orgánům. Jde o velmi závažné obvinění, které není možné brát na lehkou váhu.

Psycholožka Bára



Sice se nás to přímo netýká, ale na toto nemůžu nereagovat. V případu jde o to, že manželka od tazatele Jendy a jejich pětileté dcery utekla za mladším mužem, z kterého má tazatel jisté obavy:
Jenda v článku píše:Nevím navíc, jak se stavět k půjčování dcery ženě. Podle e-mailu a telefonu jsem totiž na internetu našel inzeráty jejího přítele, skrze které shání použité kalhotky od dam kolem sedmdesátky a v nichž vystavuje své fotky, jak onanuje. A to si ani nerozmazal tvář. Mám proto podezření, aby se takový... ehm... neukájel na dcerce. Nevím...
Manželčin nový přítel tedy pravděpodobně má gerontofilní fetišistickou komponentu. Tazatel se zřejmě domnívá, že existují jen dva druhy lidí, na jedné straně sexuálně normální, na druhé straně univerzální úchylové, které vzruší všechno, od cizích kalhotek přes kytičky a zvířátka až po děti. Takovou domněnku bych sexuologicky nevzdělanému člověku odpustil. Od odborníka bych očekával, že mu vysvětlí, že není úchylka jako úchylka a případně ještě že deviace nerovná se delikvence. Skutečná odpověď mě ovšem šokovala:
psycholožka Bára v článku píše:Vaše podezření ohledně sexuální úchylky manželčina nového partnera je velmi závažné. Rozhodně o něm informujte svou ženu a svěřte se jí s obavami, aby nezneužíval vaši dceru. Dá se předpokládat, že jí na dceři záleží, a varování je prvním krokem k tomu, aby si na svého nového přítele dávala pozor. Pokud máte důkazy v podobě jeho aktivit na erotických stránkách, rozhodně je předložte. Zároveň bych vám doporučovala si tyto důkazy uschovat a při jednání o opatrovnictví je předložit příslušným orgánům. Jde o velmi závažné obvinění, které není možné brát na lehkou váhu.
Že by paní psycholožka byla natolik geniální, že z kusých informací o dotyčném dokázala rozpoznat nějaký jiný možný předpoklad zneužívání (sociální nezralost, alkoholismus apod.)? Nebo se dnes už za psychologa může vydávat kdokoli?

Pětileté dcerušky je mi samozřejmě moc líto, ale kolečko násilného vytrhávání dítěte z jeho přirozeného prostředí teprve začne — a jestli na sociálce a v justici pracují podobně vzdělaní lidé jako výše zmíněná "psycholožka", bude to hodně dlouhé a šťavnaté. :(
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů