Je možné si pedofilii vsugerovat?

Diskuze o problematice pedofilie a pedofilů.
Uživatelský avatar
Tony
Registrovaný uživatel
Bydliště: Praha
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 5
ve věku do: 10
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 205
Dal: 51 poděkování
Dostal: 43 poděkování

Je možné si pedofilii vsugerovat?

Nový příspěvek od Tony »

Poslední dobou přemýšlím nad jednou otázkou - je možné si pedofilii, třeba podvědomě, zvolit jako kompenzaci neschopnosti navázat "normální" vztah s přiměřeně starým partnerem, nebo jako výsledek snahy setrvat v dětství, neochoty dospět? Jako jakousi omluvu, nebo snad výmluvu před sebou samým? Útěk od reality?

Je možné, že se mi mladé dívky nelíbí "od přírody", ale protože chci, aby se mi líbily? I když si to třeba nedokážu přiznat nebo ani neuvědomuju? Protože se nedokážu uchytit tam, kde většina lidí, dobrovolně, i když ne nějak cíleně, se přeorientovat na mladší? Abych tím sám před sebou ospravedlnil svou neschopnost? Nebo snad dokonce abych si připadal zajímavější?

Tahle myšlenka mě docela děsí... Totiž, dokážu si představit vztah se starší dívkou, některé se mi i líbí. Holčičky se mi začaly líbit tím víc, čím víc jsem si to uvědomoval a uvědomoval jsem si to tím víc, čím víc se mi líbily. S tím bych se dokázal smířit a nijak mi to nevadí, ale jestli to není výsledek něčeho přirozeného, co v sobě mám celý život, ale výsledek mého chování a myšlení dejme tomu v posledních pár letech, není to celé špatně? S tím bych se asi těžko vyrovnával...
Uživatelský avatar
Kuba
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Doma
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 13
ve věku do: 26
Příspěvky: 1484
Dal: 360 poděkování
Dostal: 288 poděkování

Re: Je možné si pedofilii vsugerovat?

Nový příspěvek od Kuba »

To, že jsi začal krásu a kouzlo holčiček víc uvědomovat, jak sis stále víc připouštěl, že asi budeš pedofil, podle mě bude způsobeno tím, že jsi naopak začal být sám k sobě upřímnější a přestal sis přitažlivost k dětem "bojovat", protože hodně z nás (včetně třeba mě) se nejdřív náklonnosti k dětem bránilo, chtěli jsme být normální a tak jsme si naopak snažili vsugerovat, že normální jsme a přitažlivost k dětem jsme u sebe potlačovali. Možná jsi něco takového činil i ty sám.

Pokud bys měl problém navázat vztahy se ženami a třeba se jich děsil, nebylo by přirozenější, aby tě jako náhražkový objekt začali přitahovat muži, se kterými by jsi mohl mít kontakty mnohem jednodušeji než s dětmi? To by pro někoho, kdo by prostě chtěl jen jiný objekt než ženy, byla přeci logičtější volba.

Současný odborný názor je, že je pedofilie stejně jako ostatní sexuální zaměření vrozená a nelze ji předělat ani získat v průběhu života, nicméně různé okolnosti během dětství i jindy jí pomáhají tvarovat, způsobují, že se zcela rozvine nebo naopak bude více potlačována. Stoprocentně prokázané to však není, je to jen taková hypotéza, které momentálně věří většina odborníků.

V tomto případě si můžeš donekonečna pokládat otázky, co bylo dřív: Chceš setrvávat v dětství a proto se u tebe rozvinula pedofilie nebo protože jsi pedofil, tak toužíš setrvávat v dětství? Jsi neschopen navázat vztah s dospělou ženou a proto se obracíš po holčičkách nebo ti nejde navázat vztah s dospělou ženou, protože jsi pedofil? Cítíš se lépe mezi dětmi, protože ti připadá, že tě na rozdíl od dospělých neohrožují nebo je to proto, že jsi pedofil a tak je ti prostě mezi dětmi lépe?

To, že se ti líbí i některé vrstevnice je u pedofilů celkem běžné. Vždyť (asi) většina pedofilů žije v některém období svého života v normálním partnerském svazku, ožení se, mají děti. Dokonce i ti tzv. "čistí" (exkluzivně na děti zaměření) pedofilové, kterých myslím bude na těchto stránkách mnohem víc, než by odpovídalo jejich celkovému poměru mezi všemi pedofily, se mohou v některých případech zamilovat do dospělé osoby, přestože ty jim třeba dlouhé roky nic neříkaly.

Čili nemyslím si, že by sis pedofilii zvolil, ostatně jsem toho názoru, že na tom tak úplně nezáleží. Prostě jsi nějaký, musíš se s tím vyrovnat a žít, což je možná obtížnější, ale i tak můžeš mít pěkný život. Jestli budeš svou pedofilii považovat za vrozenou nebo získanou během života je celkem jedno, především proto, že změnit na normální orientaci fakt asi nejde. A klidně si k tomu můžeš i položit otázku, zda bys o to vlastně vůbec stál?
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6484
Dal: 1592 poděkování
Dostal: 3507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Je možné si pedofilii vsugerovat?

Nový příspěvek od Kasz »

Tony píše:Je možné, že se mi mladé dívky nelíbí "od přírody", ale protože chci, aby se mi líbily?
A proč tedy nechceš, aby se ti líbili dospělí muži, nebo dospělé ženy, nebo třeba rybičky v akváriu? Podle tvé teorie stačí chtít...

Sexualita ovlivňuje celého člověka od základu. Jak to napsal tuším Weiss v úvodu své knihy - sexualita ovlivňuje chování i motivaci celého člověka, a to i tehdy, kdyby celý život na "sex" vůbec nepomyslel (volná parafráze, bylo by lepší to zde přepsat přesně :-).
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Příspěvky: 3140
Dal: 11 poděkování
Dostal: 497 poděkování

Re: Je možné si pedofilii vsugerovat?

Nový příspěvek od Jednorozec »

No existuje něco jako náhradní sexuální objekt. kdy se člověk chová třeba homosexuálně v prostředí kde nám možnost dostat se k ženě atd. Ale to platí někde ve vězení, armádě atd. Nemyslím si že by to šlo aplikovat tak jak píšeš. Prostě si najdi pár (10-20) fotek holčiček a pár fotek holek a polož je vedle sebe. U mě to bude znamenat že z těch dospělých holek se mi třeba jedna, dvě bude líbit, budou mi sympatické, no a pak se mrknu na ty holčičky a zjistím, že jsou mi sympatické všechny a na některé se dívám a říkám si že je to anděl na zemi :0) Myslím, že tohle si prostě nejde vsugerovat...

Taky si můžeš sehnat nahou fotku holčičky a dospělé ženy (nemyslím tím porno prostě nějaký portrét z nudapláže či umění) a položit je vedle sebe, schválně kam ti budou uhýbat oči?
Uživatelský avatar
Ninja
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 4
ve věku do: 15
Příspěvky: 36
Dal: 8 poděkování
Dostal: 10 poděkování

Re: Je možné si pedofilii vsugerovat?

Nový příspěvek od Ninja »

Ahoj,

ty hovoríš, že jednoducho si sa nevedel dostať do kontaktu so ženami, nerozumeli ste si a tak, tak si si vlastne "vsugeroval" že sa ti páčia holčičky... Podľa tvojej teórie sú to takí "náhradní objekt" za ženy...

Takže pokračujme vo tvojej teórii... Teraz keď sa nevieš dostať do kontaktu ani s deťmi... Tak prečo si nevsugeruješ že sa ti páčia muži, či slony? Prečo nie?

Vidíš že je to blbosť, proste sa to nedá... Nemôžeš si teraz "vsugerovať" že tebe sa páči ten a ten... Neexistuje aby si si niečo takéto vsugeroval...


Neľutuj že si pedofil, ak to dobre príjmeš a budeš sám so sebou vyrovnaný tak zistíš že je to tá najkrajšia vec aká ťa v živote stretla. Len to treba prijať, nebojovať s tým zbytočne, nemôžeš si teraz začať namýšľať a hľadať korene tvojej orientácie. Si proste taký od narodenia, pedofilom sa len tak zo dňa na deň stať nemôžeš...
Dan
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
Příspěvky: 607
Dal: 75 poděkování
Dostal: 218 poděkování

Re: Je možné si pedofilii vsugerovat?

Nový příspěvek od Dan »

Ahoj, Tony,
podle mě je velmi těžké říct, že něco je nebo není možné. Jak ti napsali kolegové výše, je to zřejmě nepravděpodobné, zřejmě opravdu můžeš věřit jednak tomu, co tě nejvíc sexuálně přitahuje, jednak tomu, že se do holčičky dokážeš zamilovat. Možná by se dalo hledat i jisté vysvětlení, že ne vše je v člověku na sto procent, a tak je možné, že jaksi v sobě máš jak složku, která tě přitahuje k dospělejším ženám, a vlastně momentálně tě trochu znejišťuje, tak složku pedofilní, která u tebe nejspíš převažuje.

Ale já jaksi ani nedokážu zcela negovat tvou teorii, o které přemýšlíš, protože o něčem podobném sám taky někdy přemýšlím. Považuju se za homosexuálního pedofila, moje sexuální fantazie, v současné době většina objektů mé "zamilovanosti" tomu odpovídá. Leč dříve jsem byl taky zamilovaný do několika kluků mého věku, a to už jsem byl dospělý a oni tedy taky. A co teď s tím? Můžu si pak říct, protože tyhle moje lásky i dyž trvaly dost dlouho skončili zcela bez jakéhokoliv naplnění, nebo jen vyznání, zcela nesměle, v beznaději. Když jsem poznal, že mladší kluci například dokáží zcela přirozeně bezprostředně vyjeovvat své city, přijímat i dávat kontakt, včetně fyzického (ty všechny věci které mě nejvíc zklamaly u dospělých objekt) nemohla se jaksi má psychika upnout právě k mladším klukům?
K tomu si ještě můžu racionalizovat, že na přelomu dětství a puberty jsem byl poněkud společensky, citově i psychicky deprivovaný, jako by moje dětství, radost z něj, skončili předčasně. Můžu si říct, že v kontaktu s jinými kluky právě v tomto období, si vynahrazuju, o co jsem sám přišel?
Můžu si říct, co chci, a ty taky Tony. A svým způsobem ani jakákoliv sebe logičtější argumentace někoho jiného ti to nemusí vyvrátit.

Podstatné je ale co s tím, respektive jak ti to působí na život. Jak už výše řekl Kuba, ono opravdu na tom nemusí zas tak záležet. Co vedlo k citům, které máš teď, co tě utvářelo, jaké zkušenosti - řada z nich už nejde změnit. Jde pak spíš o to, jak se to projevuje teď aktuálně, stále hlavně s tím se musíš vyrovnat. A pokud si byl třeba jaksi svými zkušenostmi jinak formován, než většina ostatních pedofilů (a hlavně asi každý člověk je jedinečný v tom, co ho v život utvářelo) může ti to otvírat i jiné cesty, může to být vlastně i výhoda, pokud se ti i některé dospělý dívky líbí. Tahle úvaha tě může vést k tomu, že překonáš svůj možný komplex a dokážeš navázat vztah s dospělou dívkou. Ale to taky nemusí znamenat, že se ti musí přestat líbit holčičky, to by spíš asi byla škoda. Když je život pestřejší, je zajímavější.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dan za příspěvky (celkem 2):
Kuba, Mato
Uživatelský avatar
Tony
Registrovaný uživatel
Bydliště: Praha
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 5
ve věku do: 10
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 205
Dal: 51 poděkování
Dostal: 43 poděkování

Re: Je možné si pedofilii vsugerovat?

Nový příspěvek od Tony »

Díky všem za kvalitní příspěvky. DanielKubec to, myslím, vystihl celkem přesně.
Nejde samozřejmě o nějakou vědomou snahu typu "takhle to nefunguje, zkusím něco jiného", ale spíš o působení různých okolností v průběhu kratší doby, řekněme dvou let. Otázka je, zda by to člověka opravdu dokázalo změnit, nebo jen umožnilo naplno se projevit sklonům, které už stejně má a nijak je nezmění.

Kdyby to fungovalo, mohlo by se stát, že se mi děti zase přestanou líbit? Asi ne. Když se s pedofilní složkou, která ve mně teď převažuje, ztotožním a vyrovnám, nemůže se vlastně ani "ta moje teorie" obrátit proti mně, protože budu spokojený s tím, co mám.

Možná je tohle všechno přirozený proces a jen nad tím moc přemýšlím...
Dan
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
Příspěvky: 607
Dal: 75 poděkování
Dostal: 218 poděkování

Re: Je možné si pedofilii vsugerovat?

Nový příspěvek od Dan »

Víš, ono je myslím i přirozený proces, zvlášť v určitém obdobím, o všem hodně přemýšlet. A to přemýšlení je právě správně, rozmýšlet si svoje psychické pochody a k čemu vedou, pak je můžeš mít pod kontrolou, když začneš mít pocit že se něco "obrací proti tobě" můžeš zařadit zpátečku a vrátit se někam, kde to fungovalo líp, nebo se na křižovatce dát zas jinou cestou.
Pokud to tak cítíš, můžeš mít otevřenou i tu cestu vztahu s dospělou dívkou. A co by ne supr. Ale dyby ses začal cítit, že se jaksi sám do něčeho tlačíš, je lepší vycouvat, než se to negativně začne projevovat jak v tvém životě, tak třeba i v životě té potencionální dívky. Ale zkusit aspoň kousek jakékoliv cesty, je výhodné.

Pak ale i nadále cítíš jaksi tu složku pedofilní a co k ní patří a jak se projevuje. A tedy tak jako tak se s ní musíš srovnat, přemýšlet o ní, uvědomovat si její rizika i pozitiva, zvlášť opět ve vztahu s konkrétní holčičkou. Je to prostě víc témat právě k tomu přemýšlení.
A pokud bys někdy vyloženě zkoušel tuhle složku v sobě potlačit, a obecně se to jaksi nedá doporučovat, pak bys nejspíš sám brzo poznal, že ti něco schází, že se stejně na ulici na krásnou holčičku podíváš, a že stejně k nějaké konkrétní holčičce třeba cítíš hluboké city. Takže pak je nejspíš zas třeba od toho ustoupit, protože proč si ubližovat? A hlavně, proč sám sebe vrhat do nevyrovnaného psychického rozpoložení, které může být nebezpečné?
Uživatelský avatar
Kuba
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Doma
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 13
ve věku do: 26
Příspěvky: 1484
Dal: 360 poděkování
Dostal: 288 poděkování

Re: Je možné si pedofilii vsugerovat?

Nový příspěvek od Kuba »

Tony píše:Kdyby to fungovalo, mohlo by se stát, že se mi děti zase přestanou líbit? Asi ne. Když se s pedofilní složkou, která ve mně teď převažuje, ztotožním a vyrovnám, nemůže se vlastně ani "ta moje teorie" obrátit proti mně, protože budu spokojený s tím, co mám.

Možná je tohle všechno přirozený proces a jen nad tím moc přemýšlím...
Přemýšlení je dobré, i když ani s ním se to nemá úplně přehánět (někteří lidi jsou schopni se nad svými problémy propřemýšlet až do depresí).

Nicméně ti chci napsat, že jsi myslím a vlastně jsem o tom docela přesvědčený, že i když se jednou silně zamiluješ do dospělé osoby (a určitě to vyloučit nelze, i když nemáš žádnou takovou předchozí zkušenost), náklonnost k dětem ti zůstane, jen ji možná budeš cítit o trochu méně naléhavou, protože z citového hlediska tě bude naplňovat i kontakt s onou dospělou osobou, do které budeš zamilovaný.

Podobně asi může zafungovat, když veškerou svou pozornost upneš třeba k práci, potom můžeš taky na děti trochu "zapomínat". Jen nevím, zda by to bylo rozumné, protože člověk potřebuje mít citové vazby a samotná práce ho těžko zcela naplní, čili potom hrozí těžké deprese (i když člověk bude třeba v té práci sebeúspěšnější a sebeobdivovanější)

Jinými slovy, náklonnost k dětem v tobě bude navždy, byť v některých etapách života ji můžeš vnímat o něco méně.
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
Uživatelský avatar
efix
Čestný člen skupiny ČEPEK
Výkřik do tmy: Dětský smích je stejně nejkrásnější zvuk :)
Příspěvky: 614
Dal: 62 poděkování
Dostal: 178 poděkování

Re: Je možné si pedofilii vsugerovat?

Nový příspěvek od efix »

Myslím si, že aby člověk měl pedofilní cítění, tak to musí mít alespoň částečně vrozené. Nicméně to může být jen lehký předpoklad k pedofilii, který se ale během života vlivem okolností postupně posílí. Takže na tom, co Tony píše, možná něco bude. Kdo má jen trochu té vrozené pedofilie a jinak zcela běžně navazuje dobré vztahy s vrstevníky, u toho se pedofilní cítění nemusí vůbec projevit. Kdo ale ve vztazích má z jakéhokoliv důvodu potíže, u toho se může právě ta trocha pedofilie stát cestou, jak se s tím vyrovnat. Něco jako když člověk přijde o zrak, tak se mu zbystří sluch.
Já třeba ve dvanácti naprosto normálně koukal po dospělých, masturboval jsem při pohledu na pěkná dospělá prsa. A dnes? No ne že by mi to nic neříkalo, ale přeci jen raději koukám po jiných :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi efix za příspěvek:
Gabriel Svoboda
Dítě je úžasná bytost. Dej mu najevo lásku, ale opatrně. Zájmy dítěte jsou důležitější než tvoje. I když bys měl možná rád víc než jen pusu, nemůžeš. Nesmíš. Zradil bys sám sebe a ublížil tomu, koho jsi miloval. Nepodporuj tedy ubližování dětem ani jeho produkty, dětskou pornografii.
Uživatelský avatar
Tony
Registrovaný uživatel
Bydliště: Praha
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 5
ve věku do: 10
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 205
Dal: 51 poděkování
Dostal: 43 poděkování

Re: Je možné si pedofilii vsugerovat?

Nový příspěvek od Tony »

Souhlasím s tím, že nejlepší je do ničeho se nenutit, jen pozorovat, co se ti líbí a vyrovnat se s tím. Kdybych se někdy dokázal zamilovat do dospělé dívky, tak vlastně proč ne? Asi by to bylo jedině dobře... I když za holčičkami bych se nejspíš otáčel tak jako tak.

Vztahy se staršími dívkami teď ale nijak nevyhledávám. Volný čas mám opravdu zaplněný tolika aktivitami, že vlastně ani nestíhám všechno, co bych chtěl. Úplně se vyhýbat společnosti ale není dobré, to právě vede k těm depresím. Od nového školního roku už mám ale dohodnutou práci s dětmi v kroužku. To je společnost, kde je mi fajn a kde snad i já můžu něčím přispět.
Uživatelský avatar
Hebeš
Na trestné lavici
Bydliště: Zlín
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 7
Výkřik do tmy: Tento uživatel již není aktivní a nyní již jen čeká, než mu na jeho žádost admini smažou profil.
Příspěvky: 422
Dal: 360 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Je možné si pedofilii vsugerovat?

Nový příspěvek od Hebeš »

Nemyslím si.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti